• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη Πρώτο ταξίδι (στην Ασία) έτυχε ναύλος για το νότο. Βιετνάμ - Καμπότζη και ολίγον από Ταϊλάνδη.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Χαιρομαι να διαβαζω την ιστορια και να βλεπω τις φωτογραφιες σου γιατι εκτος απο καλογραμμενη μου ξυπναει μνημες απο τα ιδια μερη που ειχα παει.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
4) Αν είστε μυγιάγγιχτοι μην πάτε στο Βιετνάμ. Τουλάχιστον όχι εκεί που πήγαμε εμείς. Η καθαριότητα δεν είναι το φόρτε τους, ειδικά στους δημόσιους χώρους.
Όχι ότι διαφωνώ γενικώς, έτσι είναι, απλά στο Βιετνάμ (νομίζω) είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από πολλές άλλες Ασιατικές χώρες. Με λίγα λόγια, δηλαδή, αν κάποιος είναι μυγιάγγιχτος (όπως λες) μάλλον είναι καλύτερα να μην πάει στην Ασία (εκτός ίσως από Κορέα ή Ιαπωνία - δεν ξέρω τι παίζει εκεί)! :D

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
έτσι είναι, απλά στο Βιετνάμ (νομίζω) είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα από πολλές άλλες Ασιατικές χώρες.
Babaduma από ότι φένεται και στον τίτλο της ιστορίας μου αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης με εκεί. Έγραψα μια γενική διαπίστωση που έκανα.
Ποιές άλλες χώρες σκεφτόσουνα (από αυτές που έχεις εμπειρία)?

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Babaduma από ότι φένεται και στον τίτλο της ιστορίας μου αυτό ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Ασία και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μέτρο σύγκρισης με εκεί. Έγραψα μια γενική διαπίστωση που έκανα.
Και πολύ καλά έκανες! Και που πήγες στο Βιετνάμ πρώτα (για να έχεις ένα καλό μέτρο σύγκρισης) και που έγραψες τις διαπιστώσεις σου. :) Μακάρι να κάνουν όλοι το ίδιο.

Ποιές άλλες χώρες σκεφτόσουνα (από αυτές που έχεις εμπειρία)?
Ινδία (φυσικά), Σρι Λάνκα, Ινδονησία, Μαλαισία, Ταϋλάνδη (οι 2 τελευταίες στα ίδια επίπεδα με το Βιετνάμ) από τις προσωπικές μου εμπειρίες, και οι υπόλοιπες της Ινδοκίνας και η Κίνα - απ' ότι διαβάζουμε εδώ μέσα (προσωπικές ... προσεχώς! :) )

isabelle

Member
Μόλις προστέθηκε στους αναγνώστες κι άλλη μία νοσταλγός της χώρας του θείου Χο. :)
FRIDA08 για συνέχισε σε παρακαλώ να πυροδοτείς τις αναμνήσεις με τις όμορφες φωτογραφίες και την κατατοπιστική ξενάγησή σου.

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Ημέρα 17η
Chau Doc – Phnom Penh

Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 05:50 και μία ώρα αργότερα ήρθε ένα cyclo και μας πήρε μαζί με τα πράγματά μας για να μας πάει στην αποβάθρα από όπου θα παίρναμε το ταχύπλοο σκάφος με προορισμό την Phnom Penh. Είχαμε αποφύγει συνειδητά να χρησιμοποιήσουμε cyclo τις 16 προηγούμενες μέρες αλλά τώρα ήταν κανονισμένο από το πρακτορείο και συν τοις άλλοις δεν είχαμε και τον χρόνο να ψάξουμε για διαφορετικό τρόπο μετάβασης στο λιμάνι.
Επιβιβαστήκαμε στο ταχύπλοο σκάφος με χωρητικότητα περίπου 20 ατόμων και ξεκινήσαμε μέσα από τον Mekong τη διαδρομή. Λίγη ώρα μετά σταματήσαμε στα Βιετναμέζικα σύνορα στη μέση του πουθενά στη όχθη του ποταμού. Αμέσως μετά ξανασταματήσαμε στα σύνορα στης Καμπότζης, κολλήθηκε η Visa στο διαβατήριο, το ταχύπλοο άλλαξε σημαία και συνεχίσαμε το ταξίδι μας στον υδάτινο δρόμο του Mekong.

aimg442.imageshack.us_img442_4848_dsc1124m.jpg

Λίγο πριν τις 14:00 φτάσαμε στην Phnom Penh.Πήραμε ένα tuk-tuk έξω από την αποβάθρα και για 2$ μας πήγε στο ξενοδοχείο που τελικά ήταν πολύ κοντά.
Βγήκαμε αμέσως για φαγητό γιατί το στομάχι μας διαμαρτυρόταν. «Πίτσα Χμερ» είπα στον Β «να φάμε. Έτσι είπαν τα παιδιά από το travelstories». Έτσι την τιμήσαμε και αυτή και άλλα.
Αφού η πείνα μας είχε κορεστεί, πήραμε το δρόμο προς το παλάτι. Εδώ όμως τα πάντα κλείνουν στις 17:00 και έτσι δεν μπορέσαμε να μπούμε. Δεν πειράζει… αύριο. Κάναμε μια μεγάλη βόλτα μέχρι το Wat Phnom , μια κλειστή αγορά που οι ντόπιοι θέλουν να ονομάζουν εμπορικό κέντρο. Εκεί γύρω έχει πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Στην επιστροφή προς το ξενοδοχείο κάναμε Fish massage που τώρα είναι πολύ μόδα και στην Ελλάδα.
Στον δρόμο σε πολλά μαγαζιά που ήταν κάτι ανάμεσα σε Street food και ταβέρνα σε πανηγύρι, σούβλιζαν κάτι που έμοιαζε με μεγάλο σκυλί. Όταν κοντοστεκόμασταν και τους ρωτούσαμε όλοι μας έλεγαν “Cοw” αλλά δεν νομίζω ότι μας έπεισαν.

aimg402.imageshack.us_img402_5814_dsc1126s.jpg

Tips

1) Μέσα στο ταχύπλοο μας έδωσαν μία ατομική σακουλίτσα με ένα μπουκάλι νερό, μία μπανάνα και κάτι σαν σταφιδόψωμο. Νερό μπορείτε να αγοράσετε και από τη στάση στα σύνορα. Το σκάφος έχει τουαλέτα, στην οποία η κατάσταση ήταν και αρκετά κόσμια.
2) Στην Phnom Penh παζαρέψτε τις τιμές στα tuk tuk. Οι οδηγοί ξεκινάνε με τα 2πλάσια ή και τα 3πλάσια λεφτά από αυτά που τελικά συμφωνούνε.
3) Το ξενοδοχείο που μείναμε είναι το Silver River. 32$/ βραδιά. Εξαιρετικό location, καθαρό, το δωμάτιο πολύ όμορφο και μεγάλο, με θέα στο Βουδιστικό μοναστήρι και στον Mekong. Στα αρνητικά ότι δεν είχε χαρακτήρα. Welcome to Silver River Hotel in Cambodia

Attachments

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
frida08 , ωραιο το οδοιπορικο σας.. ωραια αφηγηση και με πολλλα tips. πολλλα μελη που εχουν ταξιδεψει σε αυτα τα μερη ονειροπολουν ευχαριστα.
απλα θα ηθελα να συμπληρωσω κατι σχετικα με τις εκδρομες που πηγατε..
πιστευω οτι πληρωσατε παρα πολλλλλα χρηματα για την εκδρομη στα cu chi tunnels.
τα 44 euro το ατομο :roll::roll::roll: ειναι .....ακριβο .....
.το κοστος απο τα διαφημιστικα που κρατω τωρα ---και τα εψαξα γιατι μου φανηκε ακριβη η τιμη ---λενε 70.000 VND δηλαδη 3 euro μεταφορικα με συνοδο - ξεναγηση ....
επισης η εισοδος ειναι 80.000 VND το ατομο δηλαδη 3,5 euro και ενα καλο γευμα αλλα 4 euro ... μηπως θυμασαι κατι λαθος ?????
θα ηθελα επισης να συμπληρωσω οτι αυτη η εκδρομη συνδιαζεται και με τον φημισμενο ναο CAO DAI TEMPLE .

στην σαιγκον υπαρχουν απειρα πρακτορεια που κανουν παντου εκδρομες ..
εκει θα βρειτε να πατε οπου θελετε .
απλα θελει λιγο προσοχη στις τιμες γιατι ευκολα ξεγελιομαστε ....
ενα πρακτορειο πολυ μεγαλο στο βιετναμ ειναι το πρων sinh cafe που τωρα μετονομαστηκε σε thesinhtourist .

με αυτο ταξιδεψα τον νοεμβριο του 2011 στο δρομολογιο πνομ πενχ- σαιγκον ακριβως αντιθετη διαδρομη με την frida08 .
και εδω θα παρατηρησω μεγαλη διαφορα στο κοστος ...215 usd με τα 54 usd που εδωσα και πιθανον να πηγαμε και σε περισσοτερα μερη ...( 3 ημερο με δυο διανυκτερευσεις σε μονοκλινο και πρωινο , βαρκαδα στα πλωτα σπιτια , 2ωρη βολτα στο υδατινο δασος , πλωτη αγορα , φρουτα.. )
απλα θα αναφερω τις υπεροχες βολτες στο υδατινο δασος TRA SU CAJUPUT FOREST του οποιου το ονομα δεν θυμομουν στην δικη μου αφηγηση ...
πατηστε εδω

frida 08 , κανατε μια υπεροχη επιλογη δρομολογιου και ευχομαι συντομα να ταξιδέψετε και στα υπολοιπα μερη της αγαπημενης νοτιο ανατολικης ασιας..:clap:

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
πιστευω οτι πληρωσατε παρα πολλλλλα χρηματα για την εκδρομη στα cu chi tunnels.
τα 44 euro τοατομο :roll::roll::roll: ειναι .....ακριβο ...το κοστος απο τα διαφημιστικα που κρατω τωρα ---και τα εψαξα γιατι μου φανηκε ακριβη η τιμη ---λενε 70.000 VND δηλαδη 3 euro μεταφορικα με συνοδο - ξεναγηση ....
επισης η εισοδος ειναι 80.000 το ατομο δηλαδη 3,5 euro και ενα καλο γευμα αλλα 4 euro ... μηπως θυμασαι κατι λαθος ?????
θα ηθελα επισης να συμπληρωσω οτι αυτη η εκδρομη συνδιαζεται και με τον φημισμενο ναο
Δεν νομίζω να κάνω λάθος (πάντα με επιφύλαξη) γιατί αντιγράφω πληροφορίες από το ημερολόγιό μου και δεν τις γράφω από μνήμης. Καλού-κακού το τσέκαρα και στο σάιτ και δίνει 72$ για αυτή την εκδρομή (ανέβηκε η τιμή) . Εμείς είχαμε πληρώσει 44 ευρώ μετά από μία έκπτωση που είχαμε γιατί κάναμε και άλλες εκδρομές (μπορεί να ήταν και λίγο καλύτερη η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου).

Την εκδρομή την κλείσαμε από το Ανόι, μέρες πριν πάμε στη Σαϊγκόν. Οι υπηρεσίες ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και το γεύμα στην Σαϊγκόν σε ένα πολύ καλό εστιατόριο. Μέσα στην τιμή ήταν και οι είσοδοι σε Reunification Palace και War remands Museum. Επίσης ήμασταν μόνο οι δύο μας. Πάντως γενικά το Hand span είναι ακριβό γραφείο συγκριτικά με άλλα, όμως για τη σχέση ποιότητας τιμής νομίζω ότι είναι καλή.

Οι Αυστραλοί που ήμασταν μαζί στην εκδρομή στο Μεκόνγκ, μας είπαν ότι έκαναν την εκδρομή στα Chu-Chi με ένα πρακτορείο (δεν θυμάμαι το όνομα) και πλήρωσαν 9$ (πάνε-έλα, είσοδος και ξενάγηση) και οι εντυπώσεις τους ήταν οι χειρότερες. Ήταν περίπου 45 άτομα με αποτέλεσμα να μην ακούσουν τίποτα από την ξενάγηση και να τα δουν τροχάδην. Μας είχαν πει ότι και η ώρα που κάνανε να πάνε και να γυρίσουν ήταν πολλή αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Να σου πω την αλήθεια βέβαια οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες...δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα τώρα τι θα διάλεγα. Πάντως εμείς μείναμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από το γραφείο αυτό.

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ευχαριστω για την απαντηση..:clap:

περιμενουμε την συνεχεια στην πνομ πενχ ...

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
κανατε μια υπεροχη επιλογη δρομολογιου και ευχομαι συντομα να ταξιδέψετε και στα υπολοιπα μερη της αγαπημενης νοτιο ανατολικης ασιας..:clap:
Αχ και εγώ το εύχομαι... Αυτό το Λάος πολύ τριγυρίζει στο μυαλό μου...

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.
Εσείς που έχετε περισσότερη εμπειρία στην ΝΑ Ασία, μήπως έχετε ιδέα αν το ζώο στη σούβλα στη φωτό είναι αγελάδα; Γιατί τελικά η απορία δεν μας λύθηκε.
Πιο πολύ από όλα με λιοντάρι μου μοιάζει το σχήμα, αλλά όταν το ρώτησα σε κάτι ντόπιους γέλασαν...μάλλον κοτσάνα θα ρώτησα.:haha::haha::haha:

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
Αχ και εγώ το εύχομαι... Αυτό το Λάος πολύ τριγυρίζει στο μυαλό μου...
καλα κανεις και το σκεφτεσαι ...
νομιζω οτι μπορεις να το συνδιασεις με βορεια ταυλανδη και μεσω του ποταμου μεκονκ στο περασμα chiang kong να κατεβεις μεχρι την λουανγκ πραμπανκ..
αλλα πρωτα τελειωσε την διηγηση αυτη και μετα .......εχεις χρονο να μαζεψεις πληροφοριες απο τους πολλλλους πατριωτες της νοτιοανατολικης ασιας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα