Σε ευχαριστω!!Επειδή έχω καιρό να πάω στο Παρίσι, δε θα σου πω για κάρτες. Για τα αξιοθέατα.. κατά τη γνώμη μου, απλά δεν πρέπει να παραλείψεις να περπατήσεις πολύ κάτω στο Σηκουάνα (Quartier Latin, γύρω από Notre Dame...), δλδ να μην πεις ξερά "παίρνω το μετρό και τώρα πάω Νοτρ νταμ, μετά Πύργο του Αιφελ κλπ). Ευτυχώς τα πιο πολλά είναι συγκεντρωμένα κάτω οπότε απλά δεν πρέπει να πεις "δεν περπατάω". Σχετικά με τη disneyland, οι γνώμες διίστανται γιατί είναι άλλο στυλ ο καθένας κι εσύ θα πρέπει να πας, αν σου αρέσει αυτού του είδους η διασκέδαση. Δες κανένα βιντεάκι και, αν σου αρέσει, θα έλεγα να πας.
Αν σκοπεύετε να κάνετε πάνω από 5-6 μετακινήσεις ανά μέρα, τότε καλό θα είναι να πάρετε ημερήσιο (11€) ή ακόμη καλύτερα πολυήμερο εισιτήριο (πχ το 5ήμερο έχει 35€ για τις ζώνες 1-3, κάτι το οποίο λογικά σας αρκεί). Αν δε σκοπεύετε να πολυχρησιμοποιήσετε τα μέσα μεταφοράς, τότε αρκεστείτε σε ένα πακέτο 10 εισιτηρίων (περίπου 14€) και όταν σας τελειώσουν ξαναγοράζετε. Εννοείται ότι αποφεύγετε να αγοράσετε μονά εισιτήρια, διότι θα αφήσετε μια περιουσία.Καλησπέρα και απο μένα!!!θα παω για πρώτη φορα στο Παρισι για 7 ημέρες με τη σύντροφό μου!!Οι πληροφορίες απο το site είναι πραγματικά πολυ εξυπηρετικές.!!Θα ήθελα να ρώτησω τα εξής:
1. Η περιοχή που θα μείνω είναι το marais.(4o διαμέρισμα). Επειδη η πτήση μου θα φτάσει γύρω στις 9 το βράδυ έχετε να μου προτείνετε καπου να πάω για να μην χάσω όλη την πρώτη μερα έτσι?Επίσης την τελευταία μερα φεύγω πάλι βράδυ απο γαλλια.(9 μ.μ).Πως θα μπορούσα να εκμεταλλευτω την τελευταία μέρα ώστε να προλάβω και το αεροπλάνο(αεροδρόμιο de gaule).?????
2.Ποια αξιοθέτα ΔΕΝ πρέπει να χάσω αυτες τις μέρες που θα βρίσκομαι στο Παρίσι???
3.Τελικά disneyland αξίζει να επισκεπτώ ή οχι????Οι γνώμες διίστανται και έχω μπερδευτεί λίγο???
4. Θα φτάσω Παρασκεύη βράδυ.Ποια καρτα μετακινήσεων συμφέρει να αγοράσω για 1 εβδομαδα????
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είναι η πρώτη φορα στο Παρίσι και νίωθω λίγο χαμένος στο να το οργανώσω όσο πιο καλά μπορώ!!!!!!
Εφόσον πάτε πρώτη φορά Γαλλία και δη Παρίσι, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και κλείστε ένα κεντρικότερο ξενοδοχείο, καθώς αυτό είναι εκτός κεντρικού Παρισιού. Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε αυτό το θέμα:Καλησπέρα σε ολους,
Λοιπον παω πρωτη φορα στην γαλλια.
Θα μεινουμε στο Kyriad Paris Sud - Arcueil Cachan . Δεν ξερω αν η περιοχη ειναι η καλυτερη η οχι και δν ξερω σε ποια ζωνη ανηκει.
Εχω μπερδευτει πολυ με τις ζωνες , τις μεταφορες και τι πρεπει να δω.
Οποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ.
Ευχαριστωωω!!!!