• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρόσθεση σελίδων στο διαβατήριο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου τελείωσαν σχεδόν οι σελίδες στο διαβατήριο. Ξέρει κανείς αν γίνεται να προσθέσω σελίδες; Ή πρέπει να βγάλω πάλι καινούριο; Επίσης, γίνεται η διαδικασία πρόσθεσης σελίδων και σε κάποια ελληνική πρεσβεία ή μόνο στις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Έυγε! θα έπρεπε να υπάρχει κάποια τιμητική τελετή στο φόρουμ για όποιον τελειώνει τις σελίδες του διαβατηρίου του...

επί της ουσίας, στο παλιό διαβατήριο νομίζω ότι έβγαζες καινούριο, για το νέο δε ξέρω τι ισχύει

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φοβάμαι ότι η τελετή συνίσταται στο να πληρώσω τα μαλλιά μου και να έχω την πρεσβεία στην Αβάνα να μου λέει πάλι πως "δε βγάζουν διαβατήρια, παρά μόνο ενός μηνός σε περίπτωση απώλειας".

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Καλού κακού πήρα ένα τηλ. στη δνση διαβατηρίων και μου είπαν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες αντικατάστασης σα να βγάζεις νέο διαβατήριο δηλαδή.

Για το τι χρειάζεται δες www.passport.gov.gr

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ πολύ φίλε. Όπως βλέπεις, παίρνω το βραβείο της ανοιχτής παλάμης... Κι επειδή κάτι μου λέει ότι δε θα μου δώσουν διαβατήριοο στην Κούβα, πρέπει να πληρώσω και τα κερατιάτικα αεροπορικά μέχρι την Ελλάδα...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ετσι απο περιεργεια που εισαι τωρα;;;

ΥΓ τελειωσαν οι σελιδες στο διαβατηριο;;; θες να παθω κανα εμφραγμα τωρα;;;;

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Δηλαδή, είναι δυνατόν να αναγκαστείς να κάνεις ολόκληρο ταξίδι απλά για να εκδόσεις νέο διαβατήριο; Απαράδεκτο μου φαίνεται.

Νομίζω ότι το να προσθέσεις σελίδες δεν γίνεται εκ των πραγμάτων, αφού απ' ότι γνωρίζω είναι "τυποποιημένα" αυτά και για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται ούτε να προσθέσεις ούτε να αφαιρέσεις. Κάτι τέτοιο μου είχανε πει παλιότερα (αν και προσωπικά δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα Γιώργο :haha: )

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είμαι Περού, πάω Βολιβία, μετά Χιλή, έπειτα Παναμά, πίσω στην Κούβα, Μεξικό, ΗΠΑ κι ενδεχομένως να χρειαστεί και μια έκτακτη δουλίτσα στην Αργεντινή, συν ότι θέλω να ξαναπεταχτώ στο Περού να δω την κοπέλα μου με την πρώτη ευκαιρία. Το οποίο σημαίνει ότι το μόλις 2,5 ετών διαβατήριό μου θα γεμίσει και τις δυόμιση-τρεις σελιδούλες που του απομένουν, όσο κι αν οι άνθρωποι στα σύνορα σχεδόν πάντα μου κάνουν τη χάρη να στριμώχνουν τις σφραγίδες τους στις σελίδες που τους ζητάω.

Το θέμα της πρόσθεσης σελίδων το ρώτησα διότι ξέρω ότι σε άλλα κράτη που έχουν επίσης διαβατήρια με τσιπάκια (π.χ ΗΠΑ) η πρόσθεση σελίδων γίνεται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε πρεσβεία. Τα γαμησιάτικα ταξίδια τα πληρώνω πολύ συχνά: τη μία για τη στρατολογία (η οποία αρνείται να μου δώσει και μια ακριβή ημερομηνία ώστε να ξέρω να κάνω και μια κράτηση ο άνθρωπος...άντε βρες εισιτήριο τελευταία στιγμή Αύγουστο μήνα), την άλλη για να εκδώσω νέου τύπου διαβατήριο (στην Αβάνα δε γινόταν, δε γουστάρει η πρεσβεία), την άλλη για να ψηφίσω, τώρα επειδή τέλειωσαν οι σελίδες, νισάφι πια. Θα ψάξω αύριο να δω αν μπορούν να μου βγάλουν διαβατήριο στη Χιλή που έχουμε σοβαρή πρεσβεία που ασχολείται. Σύμφωνα με τη λίστα του λινκ του φίλου 5050, στη Χιλή γίνεται. Βέβαια, σύμφωνα με τη λίστα γίνεται και την Κούβα, αλλά την τελευταία φορά που το προσπάθησα δεν το δέχθηκαν.

Το άλλο ερώτημα είναι αν με αυτού του νέου τύπου διαβατήρια (ανάθεμα την ώρα που μας βάλανε να τα βγάλουμε) με το που βγάζεις καινούριο σου δίνουν το παλιό. Μέχρι τώρα μου έδιναν το παλιό αφού το "ακύρωναν" και του έβαζαν δυο τρυπούλες κι έτσι έμεινα με τις σφραγίδες-σουβενίρ των προηγούμενων 7 διαβατηρίων. Τώρα δεν είμαι σίγουρος και δε θέλω να χάσω τα σουβενίρ μου... αν είναι έτσι καλύτερα να δηλώσω απώλεια.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Τι να πω ρε Γιώργο...αυτή η γραφειοκρατεία μας τρώει εδώ!

Σου εύχομαι να τα καταφέρεις στην πρεσβεία της Χιλής και μακάρι να σου προσθέσουν απλά σελίδες για να εξασφαλίσεις τουλάχιστον το σουβενίρ σου! ;););)

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Είμαι Περού, πάω Βολιβία, μετά Χιλή, έπειτα Παναμά, πίσω στην Κούβα, Μεξικό, ΗΠΑ κι ενδεχομένως να χρειαστεί και μια έκτακτη δουλίτσα στην Αργεντινή, συν ότι θέλω να ξαναπεταχτώ στο Περού να δω την κοπέλα μου με την πρώτη ευκαιρία. Το οποίο σημαίνει ότι το μόλις 2,5 ετών διαβατήριό μου θα γεμίσει και τις δυόμιση-τρεις σελιδούλες που του απομένουν, όσο κι αν οι άνθρωποι στα σύνορα σχεδόν πάντα μου κάνουν τη χάρη να στριμώχνουν τις σφραγίδες τους στις σελίδες που τους ζητάω.................Το άλλο ερώτημα είναι αν με αυτού του νέου τύπου διαβατήρια (ανάθεμα την ώρα που μας βάλανε να τα βγάλουμε) με το που βγάζεις καινούριο σου δίνουν το παλιό. Μέχρι τώρα μου έδιναν το παλιό αφού το "ακύρωναν" και του έβαζαν δυο τρυπούλες κι έτσι έμεινα με τις σφραγίδες-σουβενίρ των προηγούμενων 7 διαβατηρίων. Τώρα δεν είμαι σίγουρος και δε θέλω να χάσω τα σουβενίρ μου... αν είναι έτσι καλύτερα να δηλώσω απώλεια.
Μήν ανησυχείς δεν πρόκειται να χάσεις τα σουβενίρ σου που με τόσο κόπο μάζεψες:haha::haha::haha:.Έβγαλα καινούργιο διαβατήριο και έχω κρατήσει και το παλιό (είχα μέσα 10ετή βίζα Αμερικής)

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα