Ισχύει αυτό με τις αποσκευές; Είπα για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσω ένα κουπόνι αναβάθμισης και δεν είμαι εξοικειωμένη με τις λεπτομέρειες. Το νέο εισιτήριο που μου ήρθε, στο σκέλος που δεν αναβαθμίστηκε και είναι flex λέει 0 βαλίτσα. Ευχαριστώ.Μπορεις να αναβαθμισεις μονο το ενα σκελος. Και οι αποσκευες ισχυουν business και για τα 2 σκελη.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Σ'εμένα σε αεροδρόμια της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ελβετίας, πρόσφατα κιόλας, έχει δουλέψει. Δηλώνω στην κράτηση τον αριθμό του Miles & More για να περαστούν εκεί τα μίλια κι όταν πάω στο lounge τους ενημερώνω ότι είμαι Star Alliance Gold αλλά όχι στο πρόγραμμα που φαίνεται στην κάρτα. Μου λένε να σκανάρω πρώτα τη χρυσή κάρτα κι έπειτα το boarding pass. Όμως δεν το έχω κάνει ποτέ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει έτσι κι εκεί.Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
Είναι να ταξιδέψω με Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη (SKG) -> Κωνσταντινούπολη (IST) -> Βίλνιους (VNO). Είμαι Gold στο Miles & Bonus, οπότε δικαιούμαι πρόσβαση στο lounge της Aegean στην Θεσσαλονίκη και σε κάποιο από τα lounges της TK στην Κωνσταντινούπολη για Star Alliance Gold. Επίσης λογικά θα χρησιμοποιήσω το +1 guest.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το προνόμιο αυτό μέσω του Gold του Miles & Bonus, αλλά να πιστώσω τα μίλια από το ταξίδι σε λογαριασμό μου στο Miles & More της Lufthansa (που δεν είναι Star Alliance Gold); Σκέφτομαι να μην δηλώσω στην κράτηση τον αριθμό του Miles & Bonus, και να εμφανιστώ στο lounge με το boarding pass και να τους δείξω την κάρτα gold.
Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Σ'εμένα σε αεροδρόμια της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ελβετίας, πρόσφατα κιόλας, έχει δουλέψει. Δηλώνω στην κράτηση τον αριθμό του Miles & More για να περαστούν εκεί τα μίλια κι όταν πάω στο lounge τους ενημερώνω ότι είμαι Star Alliance Gold αλλά όχι στο πρόγραμμα που φαίνεται στην κάρτα. Μου λένε να σκανάρω πρώτα τη χρυσή κάρτα κι έπειτα το boarding pass. Όμως δεν το έχω κάνει ποτέ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης οπότε δεν ξέρω αν δουλεύει έτσι κι εκεί.
Έχε υπόψιν σου ότι στο αεροδρόμιο της Πόλης υπάρχει ξεχωριστό lounge για τους κατόχους χρυσής κάρτας, το Turkish Airlines Lounge Miles&Smiles και δεν δικαιούσαι πρόσβαση στο Business Lounge της. Δεν έχουν μεγάλη διαφορά όμως. Το Miles&Smiles είναι ελαφρώς υποδεέστερο, κυρίως ως προς τις υπηρεσίες. Θα το βρεις μετά από τον έλεγχο διαβατηρίων στρίβοντας αριστερά, μερικά μέτρα παρακάτω.
Σου στέλνω και 2 links, για τυχόν απορίες.
https://www.turkishairlines.com/en-int/any-questions/lounge/terms-and-conditions/
https://www.turkishairlines.com/en-ch/flights/fly-different/international-lounge/
Καλή Ανάσταση!
Εκτός από τα μίλια που χρειάζεσαι, θες και κάποιο αριθμό πτήσεων με την Aegean προκειμένου να αναβαθμιστείς.Ερώτηση. Μου αναφέρει στο λογαριασμό μου ότι χρειάζομαι 12.000 μίλια μέχρι 25/5 για αναβάθμιση.
Επειδή σκοπεύω να εκδόση των premium bonus visa της Alpha που δίνει 8.000 μίλια αλλά δεν θα κάνω κάποιο ταξίδι μέχρι τότε για να μαζέψω τα υπόλοιπα miles ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Αυτά τα 8.000 μίλια θα χαθούν αν δεν μπορέσω να αναβαθμιστώ μέχρι τις 25/5 ή θα μπορέσω να τα χρησιμοποιήσω για αναβάθμιση για το επόμενο έτος; Μήπως είναι καλύτερα να περιμένω να βγάλω την κάρτα μετά τις 25/5;
Αυτό φαντάστηκα και εγώ. Και έχω προγραμματισμένη πτήση με Aegean μέσα στον Ιούνιο.Ευχαριστώ πολύ!
https://el.aegeanair.com/milesandbonus/about-the-program/miles/Αυτό φαντάστηκα και εγώ. Και έχω προγραμματισμένη πτήση με Aegean μέσα στον Ιούνιο.Ευχαριστώ πολύ!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ αναλυτική απάντηση. Ναι θα μιλήσω με Aegean αν και δεν καίγομαι να βγάλω την κάρτα άμεσα και μπορώ να περιμένω λίγες μέρες για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθούν τα μίλια (σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος να γίνει αυτό).https://el.aegeanair.com/milesandbonus/about-the-program/miles/
""Τα μίλια αναβάθμισης συγκεντρώνονται από πτήσεις με την AEGEAN, την Olympic Air και τις εταιρείες-μέλη της Star Alliance, καθώς και από την ενεργοποίηση μιας κάρτας Aegean Bonus Visa από την Alpha Bank ή μιας Aegean Mastercard από την Τράπεζα Κύπρου. Τα μίλια αναβάθμισης έχουν διάρκεια ζωής 12 μήνες. Όσο περισσότερα μίλια αναβάθμισης κερδίζετε, τόσο πιο κοντά έρχεστε στην επόμενη βαθμίδα, απολαμβάνοντας ακόμα περισσότερα προνόμια από το Miles+Bonus""
Κρατάνε έναν χρόνο από τη στιγμή της απόκτησης. Θα ισχύουν μέχρι και του χρόνου τον Μάιο άσχετα αν ο κύκλος αναβάθμισης κλείνει για σένα σε λίγες μέρες. Θα ανοίξει ο καινούριος και τα προϋπάρχοντα μίλια θα συνεχίζουν να μετρούν για συμπλήρωση βαθμίδας μέχρι να λήξουν, δηλαδή ένα χρόνο μετά την απόκτηση τους.
Αυτός όμως που μπορεί να σου δώσει μια ακριβή και υπεύθυνη απάντηση είναι το τηλεφωνικό της αιγαίου οπού και θα σε συμβούλευα να καλέσεις και να τους θέσεις το ερώτημα σου. Προσοχή πως θα το θέσεις γιατί μπορεί να πάρεις λάθος απάντηση.
Αν σε αυτό το διάστημα καταφέρεις να αναβαθμιστείς θα μπει πλέον καινούρια ημερομηνία μέτρησης για την επόμενη βαθμίδα τη στιγμή που θα συγκεντρώσεις τα απαραίτητα μίλια και πάει λέγοντας, μέχρι να γίνεις χρυσός οπού η ημερομηνία διατήρησης βαθμίδας θα είναι πλέον μόνιμη έκτος και αν δεν τα καταφέρεις.
Αν δεν πετάς συχνά συμβουλή μου είναι να μην μπεις στο τρυπάκι απόκτησης βαθμίδας (το πολύ πολύ καντο μια φορά για να γίνεις ασημένιος και να πάρεις τα 2 κουπόνια αναβάθμισης)
Συγκεντρώσου στη απόκτηση μιλιών από αγορές με κάρτα. Αν θες να εκμεταλλευτείς όλο το δίκτυο της συμμαχίας, μονόδρομος είναι η πριμιούμ.
Ελπίζω να έγινα σαφής.