Ιταλία Πρόγραμμα για βόρεια Ιταλία

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
1. Μπολόνια-Μιλάνο αυθημερόν γίνεται άνετα και θα δεις τα βασικά
2. Αν θέλεις να πας και στο κόμο συνδυαστικά με 1-2 χωριά πρέπει να μείνεις 1 ημέρα Μιλάνο να μην πηγαινοέρχεσαι άσκοπα, νυχτώνει κ νωρίς............αλλιώς άστο εκτός
3. Βερόνα αυθημερόν βγαίνει άνετα κ αξίζει
4. Βενετία αν θέλεις κ νησάκια μουράνο-μπουρανο βάλε 1 διανυκτέρευση.
5. δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι για Φλωρεντία που θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Μπολόνια για ημερήσια κ όχι μόνο σε μόλις 40 λεπτά
6. Πάντοβα, Ραβένα, Φεράρα κ Πάρμα καλές εναλλακτικές επιλογές για αυθημερόν από Μπολόνια
Φλωρεντία έχω πάει κ πραγματικά ειναι υπέροχη πόλη και προλαβαίνεις να την δεις σε μια μέρα.
Μήπως να βγάλεις Βενετία όπως λένε τα παιδιά που θέλει περισσότερο χρόνο και να βάλεις Φλωρεντία στο πρόγραμμα?

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Θα συμφωνήσω με κάποιον από παραπάνω μήπως πήγαινες Πάρμα/ Μπολόνια/ Φεράρα/ Μπάντοβα/ Ραβένα.
Ακόμη και αγ. Μαρίνο εάν νοικιάσεις αμάξι!

Επίσης βρες κανα χωριό εκεί γύρω να πας όχι σε πόλη. Να δεις και κάτι διαφορετικό

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
1. Μπολόνια-Μιλάνο αυθημερόν γίνεται άνετα και θα δεις τα βασικά
2. Αν θέλεις να πας και στο κόμο συνδυαστικά με 1-2 χωριά πρέπει να μείνεις 1 ημέρα Μιλάνο να μην πηγαινοέρχεσαι άσκοπα, νυχτώνει κ νωρίς............αλλιώς άστο εκτός
3. Βερόνα αυθημερόν βγαίνει άνετα κ αξίζει
4. Βενετία αν θέλεις κ νησάκια μουράνο-μπουρανο βάλε 1 διανυκτέρευση.
5. δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι για Φλωρεντία που θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Μπολόνια για ημερήσια κ όχι μόνο σε μόλις 40 λεπτά
6. Πάντοβα, Ραβένα, Φεράρα κ Πάρμα καλές εναλλακτικές επιλογές για αυθημερόν από Μπολόνια

Οπότε λες, Βερονα,Μιλάνο πόλη(οχι χωριά), στάνταρ θα πάω
Τώρα για Φλωρεντία δεν ανέφερα κάτι,αν και πανέμορφη θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, και θέλει τουλάχιστον 2 μέρες ( η κάνω λάθος?) Γ αυτό δεν την έβαλα καθόλου στο πλάνο.
Μικρές πόλεις Ραβένα,Φεράρα,Πάρμα και Πάντοβα λογικά θα πάω αν εξαιρέσω βενετια (που μάλλον αυτό θα κάνω,θα την κρατήσω καβα για τον Σεπτέμβριο που θα ξαναπάω Ιταλία)

Θα συμφωνήσω με κάποιον από παραπάνω μήπως πήγαινες Πάρμα/ Μπολόνια/ Φεράρα/ Μπάντοβα/ Ραβένα.
Ακόμη και αγ. Μαρίνο εάν νοικιάσεις αμάξι!
Μην μου προσθέτεις και άλλα μέρη χαχα γιατί θα κοιτάω να βάλω στο τέλος 1 εβδομάδα ώστε να τα δω όλα 😋😋 (δεν γίνεται, μακάρι να μπορούσα να λείψω τοσο)

Φλωρεντία έχω πάει κ πραγματικά ειναι υπέροχη πόλη και προλαβαίνεις να την δεις σε μια μέρα.
Μήπως να βγάλεις Βενετία όπως λένε τα παιδιά που θέλει περισσότερο χρόνο και να βάλεις Φλωρεντία στο πρόγραμμα?
Μάλλον αυτό θα κάνω.
Βενετια και νησάκια εκτός,και βάζω Φλωρεντία αν μου πείτε ότι προλαβαίνω εντός 1 μέρας να δω τα όμορφα της πόλης. (Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι είναι μεγάλη και εχει πολλά να δεις πάντως,γ αυτό δεν την έβαλα στο πλάνο για αυτό το ταξιδι)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τώρα για Φλωρεντία δεν ανέφερα κάτι,αν και πανέμορφη θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, και θέλει τουλάχιστον 2 μέρες ( η κάνω λάθος?) Γ αυτό δεν την έβαλα καθόλου στο πλάνο.
Δλδ η Βενετία έχει λιγότερα αξιοθέατα και προλαβαίνεις να τα δεις σε μία μέρα;

Διευκρίνησε καλύτερα τις εννοείς όταν λες ότι "θέλεις να δεις τα αξιοθέατα" των πόλεων.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι είναι μεγάλη και εχει πολλά να δεις πάντως,γ αυτό δεν την έβαλα στο πλάνο για αυτό το ταξιδι
Προσωπική μου άποψη είναι πως καλά το είχες στο μυαλό σου. Εννοείται είναι θέμα γούστου όλα και ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά, αλλά η Φλωρεντία έχει πολλά να δεις και να κάνεις και είναι κρίμα να την "κάψεις" με μια μονοήμερη. Άστην καλύτερα για άλλο ταξίδι, ιδανικά σε συνδυασμό με άλλα μέρη στην Τοσκάνη.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δλδ η Βενετία έχει λιγότερα αξιοθέατα και προλαβαίνεις να τα δεις σε μία μέρα;

Διευκρίνησε καλύτερα τις εννοείς όταν λες ότι "θέλεις να δεις τα αξιοθέατα" των πόλεων.
Καθεδρικους,πάρκα,αρχιτεκτονική πόλης και ενδιαφέροντα κτήρια,πλατείες, γέφυρες και γήπεδα,σημεια με θέα, και γενικά σημαντικά σημεία εν ολίγοις που έχει μια πόλη και "τραβάνε τουρισμο"
Αυτά με ενδιαφέρουν πιο πολύ 👍

Προσωπική μου άποψη είναι πως καλά το είχες στο μυαλό σου. Εννοείται είναι θέμα γούστου όλα και ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά, αλλά η Φλωρεντία έχει πολλά να δεις και να κάνεις και είναι κρίμα να την "κάψεις" με μια μονοήμερη. Άστην καλύτερα για άλλο ταξίδι, ιδανικά σε συνδυασμό με άλλα μέρη στην Τοσκάνη.
Ίσως γίνει και αυτό.ακομα είμαι σε σχεδιασμό,θα τα βάλω κάτω,θα τσεκάρω πόλεις κτλπ και θα βγάλω πλανο σωστό ώστε να μην "κάψω" καμία πόλη σημαντική ώστε να την ευχαριστηθώ όπως πρέπει 👍👍

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Ίσως γίνει και αυτό.ακομα είμαι σε σχεδιασμό,θα τα βάλω κάτω,θα τσεκάρω πόλεις κτλπ και θα βγάλω πλανο σωστό ώστε να μην "κάψω" καμία πόλη σημαντική ώστε να την ευχαριστηθώ όπως πρέπει 👍👍
Όπου και να πας κερδισμένος θα βγεις, Ιταλία είναι αυτή. Απλά θα σου έλεγα πως καλύτερα να καταλήξεις σε λιγότερα μέρη για να έχεις πιο πολύ χρόνο να τα απολαύσεις κιόλας από το να είσαι σε ένα συνεχές τρέξιμο ή μέσα σε ένα τρένο.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καθεδρικους,πάρκα,αρχιτεκτονική πόλης και ενδιαφέροντα κτήρια,πλατείες, γέφυρες και γήπεδα,σημεια με θέα, και γενικά σημαντικά σημεία εν ολίγοις που έχει μια πόλη και "τραβάνε τουρισμο"
Αυτά με ενδιαφέρουν πιο πολύ 👍
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο τα γραφόμενα σου είναι ότι θέλεις να κάνεις βόλτα στις πόλεις και να δεις εξωτερικά τα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι σε κουράζει να αλλάζεις καταλύματα κάθε μέρα, αλλά δεν σε κουράζει να παίρνεις κάθε μέρα το τρένο να πηγαίνεις σε μία πόλη και να ξανά παίρνεις το τρένο το απόγευμα-βράδυ για να γυρίσεις πίσω... Ο χρόνος για να κάνεις ένα check in-check out είναι συνολικά μικρότερος απο το να πάρεις δύο φορές το τρένο σε μία μέρα...

Λες ότι έχεις Ιταλίδα που γνωρίζεις και σου δίνει κατάλυμα. Θα μπορούσες να ζητήσεις απο την Ιταλίδα, για τις μέρες που δεν θα έχεις δουλειά και θέλεις να είσαι εκτός Μπολόνια, να σου κρατήσει τις αποσκευές που δεν χρειάζεσαι και να πάρεις ένα σακίδιο πλάτης με τα άκρως απαραίτητα και να κάνεις με τρένα ένα ωραιότατο city hopping, γιατί αυτό θέλεις να κάνεις και όχι να γνωρίσεις τις πόλεις. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο στις πόλεις που θα επισκεφτείς. Αν το οργανώσεις καλά ίσως σου βγει το ίδιο και οικονομικά.

Για city hopping όλες οι πόλεις του κόσμου είναι καλές για μία μέρα. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απο το να πεις ότι θέλεις να δεις μία πόλη και να τη γνωρίσεις. Ειδικά στην Ιταλία...

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο τα γραφόμενα σου είναι ότι θέλεις να κάνεις βόλτα στις πόλεις και να δεις εξωτερικά τα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι σε κουράζει να αλλάζεις καταλύματα κάθε μέρα, αλλά δεν σε κουράζει να παίρνεις κάθε μέρα το τρένο να πηγαίνεις σε μία πόλη και να ξανά παίρνεις το τρένο το απόγευμα-βράδυ για να γυρίσεις πίσω... Ο χρόνος για να κάνεις ένα check in-check out είναι συνολικά μικρότερος απο το να πάρεις δύο φορές το τρένο σε μία μέρα...

Λες ότι έχεις Ιταλίδα που γνωρίζεις και σου δίνει κατάλυμα. Θα μπορούσες να ζητήσεις απο την Ιταλίδα, για τις μέρες που δεν θα έχεις δουλειά και θέλεις να είσαι εκτός Μπολόνια, να σου κρατήσει τις αποσκευές που δεν χρειάζεσαι και να πάρεις ένα σακίδιο πλάτης με τα άκρως απαραίτητα και να κάνεις με τρένα ένα ωραιότατο city hopping, γιατί αυτό θέλεις να κάνεις και όχι να γνωρίσεις τις πόλεις. Με αυτό το τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερο χρόνο στις πόλεις που θα επισκεφτείς. Αν το οργανώσεις καλά ίσως σου βγει το ίδιο και οικονομικά.

Για city hopping όλες οι πόλεις του κόσμου είναι καλές για μία μέρα. Αλλά αυτό είναι διαφορετικό απο το να πεις ότι θέλεις να δεις μία πόλη και να τη γνωρίσεις. Ειδικά στην Ιταλία...
Το γνωρίζω την πόλη είναι μεγάλη κουβέντα, και το πως το εννοεί ο καθένας είναι διαφορετικό,οπως και το πως "χρησιμοποιεί" τον χρονο και τι κανει οταν φτανει σε μια νεα πόλη. Το τρένο δεν με κουράζει γιατί βγάζω εισιτήριο,μπαίνω,φτανω προορισμό και ενδιάμεσα χαζεύω, βγάζω φωτογραφίες, κτλπ κτλπ. Το να αλλάξω κατάλυμα όμως κάθε μέρα,σημαίνει μάζεψε πράγματα,πάρε μεταφορικά να πας στο άλλο μέρος (ειδικά αν είναι έστω και λίγο εκτός πόλης τέτοια περίοδο με τέτοιο κρύο εκει) και γενικά να βολευτείς στο νέο σπιτι για μερικές ώρες και μετά αντε πάλι μαζεύεις κτλπ. Επειδή έχω βολευτεί Μπολόνια, ξέρω τα κατατόπια, ξέρω τα μέρη εκεί,το σπιτι που μένω όσες φορές πάω,μου είναι αρκετά πιο εύκολο αυτό απο την αλλαγή σπιτιών και ξενοδοχείων.
Anyway ευχαριστώ για τις ιδέες ,οπως ειπα και πριν θα κοιταξω να μειωσω λιγο τα μερη ωστε να ευχαριστηθω Μιλάνο, Βερόνα, και καμια μικρη πολη του στυλ Φεράρα 👍 όρεξη υπάρχει,περπάτημα παίζει αρκετό, μόνος θα είμαι οπότε κάνω ότι θέλω,όπως το θέλω με το πρόγραμμα και είμαι άνετος για άλλαγες. (Δεν θελω να αφήσω πράγματα στο σπίτι και να φύγω με 🎒 ώστε να κάνω city hopping. Ξέρω κοστίζει παραπάνω ο τρόπος μου σε €€€ αλλά με βολεύει λίγο παραπανω)
Τα αξιοθέατα εννοείται δεν τα βλέπω μονο εξωτερικά, όσα είναι επισκέψιμα με εισιτήριο, αγοράζω και μπαίνω,τα βλέπω εσωτερικά,κάνω πληρης ξενάγηση,και στα δωρεάν το ίδιο,γιατί 1 φορά το βλέπεις οταν πας σε μια πόλη,οπότε αξίζει 👍
Και για να κλείσω,για πραγματικά να δεις μία πόλη,να την γνωρίσεις, να "ζήσεις" οπως ζουν οι ντόπιοι την καθημερινότητα, πιστεύω θέλεις τουλάχιστον ένα 10ημερο να αφιερώνεις σε κάθε πόλη,πράγμα αδύνατο (για εμένα τουλάχιστον 😁)

Όπου και να πας κερδισμένος θα βγεις, Ιταλία είναι αυτή. Απλά θα σου έλεγα πως καλύτερα να καταλήξεις σε λιγότερα μέρη για να έχεις πιο πολύ χρόνο να τα απολαύσεις κιόλας από το να είσαι σε ένα συνεχές τρέξιμο ή μέσα σε ένα τρένο.
Λογικά έτσι θα γίνει
Τείνω προς Verona,Milano, και λογικά Ferrara (μισή ώρα μακριά μόνο) και ακόμα καμία μικρή συμπαθητική πόλη

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Και για να κλείσω,για πραγματικά να δεις μία πόλη,να την γνωρίσεις, να "ζήσεις" οπως ζουν οι ντόπιοι την καθημερινότητα, πιστεύω θέλεις τουλάχιστον ένα 10ημερο να αφιερώνεις σε κάθε πόλη,πράγμα αδύνατο (για εμένα τουλάχιστον 😁)
Αυτά είναι ουτοπίες για όσους ταξιδεύουν με "άποψη". Δεν μιλώ για κάτι τέτοιο.

Όλες οι πόλεις έχουν σημεία ενδιαφέροντος μέσα απο τα οποία γνωρίζεις πτυχές της ιστορίας τους και όχι μόνο. Επίσης η περιπλάνηση σε διαφορετικά μέρη μιας πόλης και ειδικά εκτός κέντρου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ακόμα και για την καθημερινότητα των κατοίκων της. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται απο τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός και είναι σχετικά.

Αν για σένα είναι αρκετή μία μέρα στη Βενετία εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Εγώ αφιερώνω μέρες για κάποιες πόλεις γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά που έχουν να μου δείξουν, τα οποία δεν είναι εμφανή με μία βόλτα στους δρόμους. Όλα είναι θεμιτά. Ζήτησες απόψεις.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτά είναι ουτοπίες για όσους ταξιδεύουν με "άποψη". Δεν μιλώ για κάτι τέτοιο.

Όλες οι πόλεις έχουν σημεία ενδιαφέροντος μέσα απο τα οποία γνωρίζεις πτυχές της ιστορίας τους και όχι μόνο. Επίσης η περιπλάνηση σε διαφορετικά μέρη μιας πόλης και ειδικά εκτός κέντρου μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, ακόμα και για την καθημερινότητα των κατοίκων της. Ολα αυτά βέβαια εξαρτώνται απο τα προσωπικά ενδιαφέροντα του καθενός και είναι σχετικά.

Αν για σένα είναι αρκετή μία μέρα στη Βενετία εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Εγώ αφιερώνω μέρες για κάποιες πόλεις γιατί με ενδιαφέρουν όλα αυτά που έχουν να μου δείξουν, τα οποία δεν είναι εμφανή με μία βόλτα στους δρόμους. Όλα είναι θεμιτά. Ζήτησες απόψεις.
Το ξέρω και σε ευχαριστώ για την άποψή σου
Όσο αφορά την βενετια,επειδή θέλω να πάω και στο Μπουράνο, γ αυτό την έβγαλα από το πλάνο,επειδή δεν φτάνει 1 μέρα.
Άφησα Βερόνα,Μιλάνο και μάλλον ferrara + ακόμα μια μικρή πόλη ώστε να είναι πιο διαχειρισιμο.
Εγω προσωπικα δεν κάνω απλά μια βόλτα στην πόλη,ούτε χαζεύω στους δρόμους και περνάει η ώρα,ουτε καθομαι με τις ωρες στα μαγαζια. Παντα στοχευμενα βλέπω αξιοθέατα (εξωτερικά-εσωτερικά εννοείται)και επισκέπτομαι όσα περισσότερα μπορώ πάντα με πρόγραμμα που εχω κανει αρκετες μερες πριν.
Απόψεις και γνώμες δέκτες,γ αυτό άνοιξα το θέμα ούτως ή άλλως.
Ο καθένας έχει το πρόγραμμα του.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Άφησα Βερόνα,Μιλάνο και μάλλον ferrara + ακόμα μια μικρή πόλη ώστε να είναι πιο διαχειρισιμο.
Απο τη στιγμή που θέλεις να έχεις βαση τη Μπολόνια και να κάνεις ημερήσιες οι πιο "συμμαζεμενες" πόλεις, κατά τη γνώμη μου, είναι η Φεράρα, η Ραβένα, Πάντοβα, Βερόνα, Μαντοβα, Παβία, Λούκα, Σιένα. Το Μιλάνο θέλει έστω δύο μέρες.

Καλά να περάσεις ότι και αν αποφασίσεις τελικά!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.915
Μέλη
39.622
Νεότερο μέλος
athmpiz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom