katkats
Moderator
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν. Αμερική
Καλημέρα. Ναι σου έχουν ξεφύγει οι βόλτες στο κέντρο. Το πιο σημαντικό δηλαδή. Βγάλε λοιπόν την Défense και το δάσος της Βουλώνης, αλλά και το Ορανζερί και πρόσθεσε βόλτα στο Quartier Latin, στο Marais, στις όχθες και τις γέφυρες του Σηκουάνα (με τα πόδια εννοώ), στο δημαρχείο, στα Ιλίσια Πεδία (μέρα), στην Όπερα.Καλησπέρα παιδιά! Μια και θα είμαι και εγώ Παρίσι, όπως προείπα σε διπλανό νήμα, την περίοδο της Πρωτοχρονιάς λέω να κάνω τα εξής:
1η μέρα (Σάββατο 29/12)
Πτήση από Θεσσαλονίκη, άφιξη Beauvais 11:30, από εκεί με το λεωφορείο για το Porte Maillot με εκτιμώμενη άφιξη 13:15 περίπου. Από εκεί θα πάμε κατ' ευθείαν στο ξενοδοχείο στην περιοχή του Κουρμπεβουά για να αφήσουμε βαλίτσες και να τακτοποιηθούμε. Έπειτα, σκέφτομαι να γεμίσω την υπόλοιπη μέρα με βόλτα στον πύργο του Άιφελ, μέχρι την κορυφή και βόλτα με καραβάκι στον Σηκουάνα, καθώς θα πέφτει ο ήλιος. Ίσως κλείσει η μέρα μα κάποιο ποτό ή/και φαγητό στον Πύργο του Μονπαρνάς. Τέλος, ξενοδοχείο για ξεκούραση.
2η μέρα (Κυριακή 30/12)
Πρωί πρωί στο μουσείο του Λούβρου μέχρι περίπου την 1 το μεσημέρι. Έπειτα, μια βόλτα στο νησάκι Ιλ ντε λα Σιτέ και στην Παναγία τον Παρισίων. Για κλείσιμο θα πάμε στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού όχι τόσο για το μουσείο αλλά περισσότερο για την θέα.
3η μέρα (Δευτέρα 31/12)
Ξεκίνημα το πρωί με Βερσαλίες όπου θα ξοδέψουμε περίπου στις 2 ώρες. Επιστροφή στο Παρίσι και επίσκεψη στα μουσεία Ορσέ και Ορανζερί. Την αλλαγή του χρόνου θα την κάνουμε στα Ηλύσια πεδία, ίσως με κανένα κρασί στο χέρι και με τα πυροτεχνήματα να φέγγουν.
4η μέρα (Τρίτη 01/01)
Όλη μέρα στην DisneyLand
5η μέρα (Τετάρτη (02/01)
Ξεκίνημα της μέρας από την Μεγάλη Αψίδα και τους ουρανοξύστες. Συνέχεια με βόλτα στο δάσος της Βουλώνης. Από το μεσημέρι και μετά βόλτα στην περιοχή της Μονμάρτης.
6η μέρα (Πέμπτη 03/01)
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ και επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.
Τα έχω σκεφτεί καλά ή μου ξεφεύγει τίποτα; Βγαίνει το πρόγραμμα των ημερών; Προλαβαίνω να δω και άλλα πράγματα; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!