• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ρωσία Πρόγραμμα για Μόσχα...

echo2011

Member
παίζει fake αστυνομία πολλή εκεί. Ειδικά στο κέντρο. Η αστυνομία αυτή, πχ θα σου πάρει το διαβατήριο, και θα σου πει ότι κάτι δε είναι καλά, και θέλω 100$ για να το διορθώσω. Θα του πεις όχι, και αυτός θα σου σχίσει την σελίδα με την βίζα. Για αυτό δείχνεις πάντα την σελίδα του διαβατηρίου σου κι την βίζα σε φωτοτυπία, και αν θέλει κάτι παραπάνω, τους λες να πάτε στο αστυνομικό τμήμα (κάθε στάση μετρό έχει από ένα), και καθαρίζετε εκεί.
Με τρόμαξες με τη ψευτικη αστυνομία :(..Αν ζητήσουν το κανονικό διαβατηριο μπορεις να πεις πως δε τοχεις μαζί; Και μετα στο τμήμα να θυμιθείς ότι τοχεις;; Πάντως γενικα αν συμβεί κάτι τέτοιο εγώ φοβάμαι να ακολουθήσω ξένους (και πιθανον ψευτικους αστυνομικους) μέχρι το τμήμα..Αν κανω πως δε καταλαβαίνω θα με πανε σηκωτή; :p:D
Πάντως φωτοτυπίες θαχω σιγουρα, και μαζί και μία στο ξενοδοχείο..

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το κοιταξα αλλά πρεπει να'σαι απο 26 και κατω..οποτε δε γινεται..
Εννοείς πως δεν ισχύει η isic για άτομα άνω των 26 στη Ρωσία συγκεκριμένα ή γενικότερα; Επειδή αν μιλάς για γενικότερα νομίζω κάνεις λάθος. Εγώ ακόμα βγάζω λόγω μεταπτυχιακού (η πιο πρόσφατη φορά ήταν πριν ένα χρόνο στα 29.5) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Άλλο η isic άλλο η <26 ευρωπαϊκή κάρτα νέων.

echo2011

Member
Εννοείς πως δεν ισχύει η isic για άτομα άνω των 26 στη Ρωσία συγκεκριμένα ή γενικότερα; Επειδή αν μιλάς για γενικότερα νομίζω κάνεις λάθος. Εγώ ακόμα βγάζω λόγω μεταπτυχιακού (η πιο πρόσφατη φορά ήταν πριν ένα χρόνο στα 29.5) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Άλλο η isic άλλο η <26 ευρωπαϊκή κάρτα νέων.
Κοίταξα στο επίσημο site της ISIC και έχεις δίκιο, δεν έχει πουθενα όριο ηλικίας! Θα του πω αν θέλει να τη βγάλει, thaaanks!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Με τρόμαξες με τη ψευτικη αστυνομία :(..Αν ζητήσουν το κανονικό διαβατηριο μπορεις να πεις πως δε τοχεις μαζί; Και μετα στο τμήμα να θυμιθείς ότι τοχεις;; Πάντως γενικα αν συμβεί κάτι τέτοιο εγώ φοβάμαι να ακολουθήσω ξένους (και πιθανον ψευτικους αστυνομικους) μέχρι το τμήμα..Αν κανω πως δε καταλαβαίνω θα με πανε σηκωτή; :p:D
Πάντως φωτοτυπίες θαχω σιγουρα, και μαζί και μία στο ξενοδοχείο..
παίρνεις τηλ την πρεσβεία της Ελλάδος στην Μόσχα, και σε βοηθάνε αυτοί.

Όταν κατέβεις από το αεροπλάνο, στο Domodedovo, μόλις βγάλεις λεφτά από το ΑΤΜ (έχει ένα πολλή καλό, που μπορείς να βγάλεις ευρώ, δολάρια ή ρούβλια σε καλή ισοτιμία), να πάρεις μια κάρτα με ρωσικό νούμερο. Πίστεψε με, βοηθάει και έχει φθηνά sms προς Ελλάδα. Εγώ αγόρασα της beeline
awww.cyberstyle.ru_misc_Image_news__Logos_beeline_logo.jpeg

με 200 ρούβλια (5 ευρώ) κι σου δίνει δώρο άλλα 100 (2,5 ρούβλια).
το μνμ για ελλάδα μου κόστιζε γύρω στα 5 με 8 сent του ευρώ ;)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
καλα ποσο καιρο θα μεινεις εκει? Κανα μηνα?
ρε αφηστε τις καρτες και τις φωτοτυπιες .
Το διαβατηριο να το εχεις παντα μαζι οπου και αν βρισκεσαι , ειτε αυτο ειναι Ρωσια ειναι Γουαδελουπη

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
μα έγραψα ότι η κάρτα συμφέρει για ΜΝΜ προς ελλάδα, αν θέλουν να είναι ιν τουτς με οικογένεια κτλ, όπως έκανα εγώ

όσο για τις φωτοτυπίες, πίστεψε με, βοήθησαν απίστευτα, την μέρα που κλέψανε το διαβατήριο του φίλου στην Αγία Πετρούπολη :)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Όταν βρεθείς στη Μοσχα μην παραλείψεις να δοκιμασεις pelmeni
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο ,μοιάζει με τα γνωστά σε όλους μας τορτελινια. Η γέμιση τους ποικίλει. Μπορείς να βρεις pelmeni με γέμιση μανιταριων , με κιμά συνήθως αναμεικτο (αρνί & μοσχάρι )
awww.allrussianfoods.com_wp_content_uploads_2010_10_pelmeni_with_creem.jpg

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
και με τυρί όπως και με φρούτα ;)

επίσης ένα μαστ είναι και η παραδοσιακή σούπα μπορς

σούπα με βάση τα παντζάρια, λάχανο, μπέικον κι άλλα πολλά καλούδια.

επείσης τα παραδοσιακά πιροσκί, τα οποία δε είναι τηγανιτά στο λάδι, άλλα σε ζύμη στο φούρνο. Και εκεί η ποικιλία είναι τεράστια: με πατάτα, κιμά, μανητάρια, τυρί και το αγαπημένο μου, με ξινό λάχανο.

Για την ρωσική κουζίνα μπορώ να γράψω με τις ώρες :) :)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Για την ρωσική κουζίνα μπορώ να γράψω με τις ώρες
εγώ σε 10 λεπτά την έχω εξαντλήσει...(σορυ αν σε στενοχωρώ Thanasi!)
pelmeni κ μπορς..από αδιάφορα ως λίγο ενδιαφέροντα. (ουαί στην ιεροσυλία να θυμίζουν tortellini!)
δεν έγινα γνωστης με μερικές μέρες που πήγα, αλλά η πρωτη (και η δεύτερη..) εντύπωση ήταν ότι πρόκειται για μια αδιάφορη κουζίνα.:D

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Ρε Στέφανε, τι να σου κάνω, Ζεις σε μια Ιταλία, και δε χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο :Ρ :Ρ :Ρ

δε είναι και η καλύτερη κουζίνα της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά αν δε έχουμε και τίποτα άλλο, χαιρόμαστε με αυτό που έχουμε :)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ρε Στέφανε, τι να σου κάνω, Ζεις σε μια Ιταλία, και δε χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο :Ρ :Ρ :Ρ

δε είναι και η καλύτερη κουζίνα της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά αν δε έχουμε και τίποτα άλλο, χαιρόμαστε με αυτό που έχουμε :)
α όχι μην το παίρνεις έτσι...:D
δεν έκανα σύγκριση με άλλη κουζίνα..αλλά να στην Πολωνία έφαγα πολύ καλύτερα πχ. όχι για να σε κολακέψω, αλήθεια η πολωνική κουζίνα μου φάνηκε πολυ πιο ενδιαφέρουσα.
και τα uszka (αν τα λέω καλά..) πολύ ανώτερα της ρωσικής εκδοχής..
όλα τα ανωτέρω εννοείται ότι είναι προσωπικές εκτιμήσεις που ο καθένας μας έχει τις δικές του..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα