paefstra
Member
Θα το δω. Ειχα την εντυπωση οτι το συστημα ειναι απλουστερο, αφου δεν παραδιδεις voucher. Πληρωνεις με μια αυλη πιστωτικη, η οποια μαλιστα στην περιπτωση του samos pass επετρεπε ακομη και πληρωμη σε ταβερνες χωρις ταυτοποιηση, φανταζομαι, γιατι με το nfc ποιος θα ζητησει την ταυτοτητα στην ταβερνα.Ίσως αναφέρεται στην περσινή υψηλή περίοδο (κάποιοι είχαν κουπόνια), ίσως αναφέρεται στον Ιούνιο καθώς με βάση το 12μηνο τουρισμό ο Ιούνιος (όπως και ο Σεπτέμβριος) είναι υψηλή περίοδος.
Από αυτά που ξέρω είναι πως η κάρτα λήγει 30/06. Δεν λέει κάπου αν μπορείς να τη χρεώσεις για μεταγενέστερη διαμονή αλλά αυτό έχει κάποιες φορολογικές δυσκολίες αν τελικώς δεν επιτρέπεται. Επίσης θα πρέπει μαζί με την κάρτα ο δικαιούχος να στείλει και τα στοιχεία ταυτότητας του και να γίνει και κάποια πιστοποίηση με βίντεο, εκτός κι αν πάει αυτοπροσώπως από το ξενοδοχείο. Ακόμη κι αν δεν είναι παράνομο δηλαδή, είναι λίγο δύσκολο.
Πχ στο market pass που ειναι προσωπικο μου δεν ρωτησε καμια επιχειρηση αν ειμαι εγω. Πηρε τα λεφτα απο την καρτα που ηταν ενεργη μεσω nfc σαν να ηταν οποιαδηποτε καρτα.
Δεν ειναι με voucher πλεον, εχει αλλαξει τελειως η διαδικασια. Κλεινεις απο πλατφορμες. Ισως αυτο σε μπερδευει και λες για "κουπονια". Αυτα τελος.
Last edited: