• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρόβλημα με κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων

eva-pap

Member
στις 15/5 προσπαθησα μεσα απο το σαιτ του petas.gr να κανω κρατηση αεροπορικου εισιτηριου απο Ροδο για Ηράκλειο. Εβαλα κανονικα τα στοιχεία της κάρτας και πατωντας για να κάνω πληρωμη μου εβγαλε το σαιτ οτι η καρτα ειναι ακυρη κ δεν πραγματοποιηθηκε η κρατηση. Μετα απο αυτο το μηνυμα θεωρησα οτι εχει θεμα η καρτα μου κ εκανα προσπαθεια με αλλες δυο κάρτες. Μου εβγαζε το ιδιο ακριβως μήνυμα περι μη εγκυρης καρτας κτλ.. παρολα αυτα εγινε η κράτηση κανονικα χωρίς να το γνωριζω κ μαλιστα μου έστειλαν μειλ επιβεβαίωσης κωδικου κρατησης ενω εγω είχα μείνει με την εντύπωση οτι δεν δεχτηκε καμια απο τις 3 καρτες που χρησιμοποίησα. Η επομενη κινηση ηταν να μπω απο το σαιτ της Olympicair κοινως της ολυμπιακης κ απο κει έκανα την κράτηση η οποια ήταν επιτυχης. Το οτι υπηρχε διπλη κράτηση στο ιδιο ονομς την ιδια μερα το εμαθα στις 24/5 οταν πηγα να κανω τσεκ ιν κ να εκδοσω boarding pass η υπάλληλος μου είπε οτι εχει γινει διπλη κρατηση! τότε μονο ψαχτηκα κ ειδα στο μειλ στην ανεπιθύμητη αλληλογραφια κ την αλλη κράτηση μεσα απο το petas.gr
επικοινώνησα αμέσως μαζι τους εξηγώντας ότι δεν ηξερα οτι έγινε η κράτηση απο το σαιτ τους μιας κ μου εβγαζε απορριψη κάρτας κ ζήτησα ακυρωση της κρατησης. μετα απο 5-6 μερες μου απάντησαν ότι μετα απο επικοινωνία με την αεροπορική εταιρία δεν εγινε δεκτη η ακυρωση του εισητηριου κ ότι απο τα 255 ευρω που πλήρωσα μου επιστρεφουν μονο τους φορους αεροδρομίου δηλ 35 κατι ευρω κ απο αυτα καταλήγουν στα 20 περίπου γιατι μου κρατησε κ 15 ευρω για την... υπηρεσια που προσφερε το petas.gr
δεν δέχτηκα την επιστροφή κ τους απάντησα οτι είμαι στην διαδικασία επικοινωνίας με την Ολυμπιακή κ ετζιαν στέλνοντας μειλ κ περιμένοντας δικη τους απάντηση. ηδη περιμένω απάντηση απο ολυμπιακη
αν δεν βρω κ απο κει λυση τι μου προτείνετε να κανω?
σας ευχαριστώ!

paefstra

Member
Να μιλησετε με την υπηρεσια των καρτων να σας κατευθυνουν. Αν δεν κρατησατε screen shot της απορριψης και επειδη ο petas εστειλε μειλ της κρατησης ως οφειλε, δεν ξερω τι περιθωρια υπαρχουν.
Σε παρομοια περιπτωση η wizzair μου εκανε πληρη επιστροφη, αλλα τηλεφωνησα αμεσα και δεχτηκαν οτι για λιγη ωρα κολλουσε το σαιτ τους. Οχι την ωρα του τσεκ ιν.

marquis

Member
Να μιλησετε με την υπηρεσια των καρτων να σας κατευθυνουν. Αν δεν κρατησατε screen shot της απορριψης και επειδη ο petas εστειλε μειλ της κρατησης ως οφειλε, δεν ξερω τι περιθωρια υπαρχουν.
Σε παρομοια περιπτωση η wizzair μου εκανε πληρη επιστροφη, αλλα τηλεφωνησα αμεσα και δεχτηκαν οτι για λιγη ωρα κολλουσε το σαιτ τους. Οχι την ωρα του τσεκ ιν.
Θα συμφωνήσω με την @paefstra. Εφόσον ήρθε επιβεβαίωση έπρεπε να είχατε κινηθεί τότε παίρνοντας το γραφείο τηλέφωνο. Τώρα είναι αργά εκτός αν έχετε αποδείξεις ώστε να δικαιολογούν ακύρωση συναλλαγής, η αν η τράπεζα σας δεχτεί να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία.

eva-pap

Member
μονο που απ τη στιγμη που στο σάιτ μου εδειχνε οτι ακυρωθηκε η συνναλαγη λογω απόρριψης της κάρτας ποιος ο λόγος να κοιτάξω το μειλ μου; και οταν το κοίταξα που μου ηρθε μειλ απο την ολυμπιακη δεν είδα κανενα μειλ απο το πετας στα εισερχομενα μου. μετα ριδα οτι ειχε σταλεί στην ανεπιθύμητη αλληλογραφια κ εννοω μετα όταν μας είπε η υπάλληλος του αεροδρομίου για τη διπλη κράτηση.

fotast

Member
μονο που απ τη στιγμη που στο σάιτ μου εδειχνε οτι ακυρωθηκε η συνναλαγη λογω απόρριψης της κάρτας ποιος ο λόγος να κοιτάξω το μειλ μου; και οταν το κοίταξα που μου ηρθε μειλ απο την ολυμπιακη δεν είδα κανενα μειλ απο το πετας στα εισερχομενα μου. μετα ριδα οτι ειχε σταλεί στην ανεπιθύμητη αλληλογραφια κ εννοω μετα όταν μας είπε η υπάλληλος του αεροδρομίου για τη διπλη κράτηση.
Πιστεύω ότι δεν θα γίνει κάτι με τις αεροπορικές ή το petas.Μόνον αν δεχθεί η τράπεζα να ακυρώσει την δεύτερη συναλλαγή.Η χρέωση έχει ήδη γίνει;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι, μόνο που η μαρτυρία σας για το τι έγινε, από μόνη της δεν αρκεί για να βρείτε το δίκιο σας, όσο και να έχετε. Αν δεν έχετε γραπτές αποδείξεις, screenshots με το μήνυμα κλπ, δε μπορείτε να διεκδικήσετε τίποτα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εβαλα κανονικα τα στοιχεία της κάρτας και πατωντας για να κάνω πληρωμη μου εβγαλε το σαιτ οτι η καρτα ειναι ακυρη κ δεν πραγματοποιηθηκε η κρατηση. Μετα απο αυτο το μηνυμα θεωρησα οτι εχει θεμα η καρτα μου κ εκανα προσπαθεια με αλλες δυο κάρτες. Μου εβγαζε το ιδιο ακριβως μήνυμα περι μη εγκυρης καρτας κτλ.. παρολα αυτα εγινε η κράτηση κανονικα χωρίς να το γνωριζω κ μαλιστα μου έστειλαν μειλ επιβεβαίωσης κωδικου κρατησης ενω εγω είχα μείνει με την εντύπωση οτι δεν δεχτηκε καμια απο τις 3 καρτες που χρησιμοποίησα. Η επομενη κινηση ηταν να μπω απο το σαιτ της Olympicair κοινως της ολυμπιακης κ απο κει έκανα την κράτηση η οποια ήταν επιτυχης.
Η κάρτα που έκλεισες στο olympicair.com είναι αυτή που χωρίς να το καταλάβεις έκλεισες και στο petas.gr ή μία απ' τις άλλες δύο που δεν έκανε αποδεκτές το petas.gr; Eπίσης αφού όπως φαίνεται το petas.gr δεν είχε πρόβλημα γιατί δε σε χρέωσε τρεις κρατήσεις για τις τρεις κάρτες που χρησιμοποίησες - εκτός κι αν έχει κάποιο εσωτερικό σύστημα ασφαλείας για να αποτρέπει τις διπλοκρατήσεις με ίδια στοιχεία. Κι αν έχει τέτοιο σύστημα το petas.gr θα έπρεπε να σε ενημερώσει όταν επιχείρησες την κράτηση με τη δεύτερη και την τρίτη κάρτα να μην προχωρήσεις σε περαιτέρω ενέργειες/κρατήσεις γιατί μπορεί να υπάρξουν διπλοκρατήσεις και όχι απλά να σου βγάζει μήνυμα μη έγκυρης κάρτας. Αυτό γνωρίζω συνέβαινε σε ανταγωνιστική μηχανή κράτησης εισιτηρίων.

Last edited:

pan82

Member
Δύσκολα να βγει άκρη δυστυχώς, απλά να επισημάνω επειδή την έχω πατήσει κι εγώ και από το ίδιο το site της Αegean να μου βγάλει σφάλμα και ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε άλλα πάντα θα μπω άμεσα στο web banking να ελέγξω τη συναλλαγή και αν εμφανίστηκε σε εκκρεμότητα κάποια χρεωση. Πριν κάνα δίμηνο έπαθα το ίδιο και έβαλα άλλη κάρτα και ολοκληρώθηκε η συναλλαγή αλλά λίγη ώρα μετά μπαίνοντας στο web banking είδα διπλή χρέωση. Άμεσα τηλέφωνο και ζήτησα ακύρωση συναλλαγής (e-mail ούτε εμένα μου είχε έρθει) και μετά από έλεγχο σε καμιά βδομάδα επέστρεψαν τα χρήματα της μιας κράτησης. Αν το άφηνα για το check in δύσκολα θα βγάλεις άκρη δυστυχώς

paefstra

Member
Εδω εμενα η wizz που ειναι και λιγο αιρ-μπαχαλ μου εστειλε μειλ για τη διπλοκρατηση στα ιδια ονοματα, αν και ηδη ειχα δρομολογησει την επιστροφη χρηματων, και δεν εστειλε η Ολυμπιακη? Περιεργο.

pan82

Member
Εδω εμενα η wizz που ειναι και λιγο αιρ-μπαχαλ μου εστειλε μειλ για τη διπλοκρατηση στα ιδια ονοματα, αν και ηδη ειχα δρομολογησει την επιστροφη χρηματων, και δεν εστειλε η Ολυμπιακη? Περιεργο.
Nαι αλλά έκλεισε μέσω εξωτερικού site τη πρώτη φορά και μετά μέσω της olympic οπότε εκεί θα έγινε το μπέρδεμα

paefstra

Member
Nαι αλλά έκλεισε μέσω εξωτερικού site τη πρώτη φορά και μετά μέσω της olympic οπότε εκεί θα έγινε το μπέρδεμα
Και λοιπον? Οταν εκδοθηκε το εισιτηριο δεν εκδοθηκε σε ονομα του petas αλλα στου ατομου.
Εκτος αν εστειλε και πηγε κι αυτο στα spam, οποτε παλι ειναι ευθυνη του χρηστη των ηλεκτρονικων συναλλαγων να γνωριζει τους κανονες χρησης τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom