• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προ των πυλών το ΔΝΤ

ANEL

Member
.Επίσης,ANEL,δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η Γαλλική ήταν χαρακτηριστική επανάσταση των αστών.
.

Για τον Λεφέβρ, η Γαλλική Επανάσταση, που «αποτέλεσε σταθμό στα πεπρωμένα του δυτικού κόσμου» ως «προείκασμα της κοινωνικής δημοκρατίας», ξεκίνησε στο πλαίσιο της πάλης των αριστοκρατών εναντίον της μοναρχίας, ολοκληρώθηκε από τους πληβείους και τελικά έφερε στην εξουσία την αστική τάξη. Αντίθετα από ό,τι συνέβη στην Αγγλία ή την Αμερική, στη Γαλλία η αστική τάξη, κήρυκας της ιδέας των ίσων πολιτικών δικαιωμάτων, πολέμησε την αριστοκρατία συμμαχώντας με τον λαό.
πηγή:Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: LEFEBVRE GEORGES: ΜΙΕΤ
Γαλλική Επανάσταση - Βικιπαίδεια

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν θα τα χαλάσουμε τώρα,μπορώ να παραθέσω κι εγώ αλλά 20 κείμενα που την θεωρούν αστική.Είναι καθαρά θέμα προσωπικής ανάλυσης και θέσης όπως και τα περισσότερα πολιτικά ζητήματα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η σύγχρονη τάση σε όλα τα δυτικά κράτη είναι η αύξηση του δημοσίου χρέους... λέγεται ότι μέχρι το 2014 όλα τα ανεπτυγμένα κράτη θα έχουν έλλειμμα πάνω από 85%... μήπως έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα υποχρεώσουν οι δανειστές των ΗΠΑ ή της Γερμανίας να τους πληρώσουν αν φτάσουν στα επίπεδα της Ελλάδας?

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά τα χρέη είναι κατά κάποιο τρόπο πλασματικά και ανήθικα... ο τοκισμός και ο ανατοκισμός τεραστίων ποσών χρημάτων δημιουργούν από μόνα τους χρέη γιατί αν το ποσό χρημάτων που κυκλοφορούν είναι συγκεκριμένο, η αποπληρωμή των τόκων προυποθέτει την ύπαρξη περισσότερων χρημάτων από αυτά που κυκλοφορούν!!!

Λύση είναι μία... χρεοκωπία σε μέρος των χρεών σήμερα και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές... αλλιώς θα χρεωνόμαστε σε όλο και περισσότερους (ΕΕ, ΔΝΤ κτλ) και το ΑΕΠ της χώρας θα γίνεται βορά των κερδοσκόπων...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για την ιστορία ....Εργατική τάξη είναι η τάξη που δεν κατέχει τα μέσα παραγωγής και γι' αυτό τον λόγο είναι αναγκασμένη να πουλήσει την ικανότητα της για εργασία με αντάλαγμα τον μισθό.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3727931&publDate=31/5/1998
Το 19ο αιώνα που γράφτηκαν οι θεωρίες που ακολουθείτε, αυτό ήταν. Αυτός είνα μάλιστα ο ποιο μαξιμαλιστικός από τους δυνατούς ορισμούς, γιατί υπάρχουν κι άλλοι. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, στην κοινωνία της γνώσης και της παγκοσμιοποιημένης παραγωγής, οι όροι έχουν αλλάξει. Δεν υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ των "τάξεων".

Περισσότερα όταν επιστρέψω στην Ελλάδα.

Αλήθεια, δεν περνάω το κατά Christian τεστ πολιικών γνώσεων? Τιμή μου.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η σύγχρονη τάση σε όλα τα δυτικά κράτη είναι η αύξηση του δημοσίου χρέους... λέγεται ότι μέχρι το 2014 όλα τα ανεπτυγμένα κράτη θα έχουν έλλειμμα πάνω από 85%... μήπως έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα υποχρεώσουν οι δανειστές των ΗΠΑ ή της Γερμανίας να τους πληρώσουν αν φτάσουν στα επίπεδα της Ελλάδας?
Κάνεις σοβαρό λάθος, δεν είναι αυτή η τάση. Το έλλειμα αυξάνεται ως ποσοστό των ΑΕΠ ειδικά τώρα με την κρίση (την άλλη, τη διεθνή, αυτή που τελείωσε) επειδή τα ΑΕΠ έμειναν στάσιμα, αλλά σε κανονικές συνθήκες ανάπυξης το ΑΕΠ αυξάνεται με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς από το έλλειμα και το ποσοστό μειώνεται.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα αυτά τα χρέη είναι κατά κάποιο τρόπο πλασματικά και ανήθικα... ο τοκισμός και ο ανατοκισμός τεραστίων ποσών χρημάτων δημιουργούν από μόνα τους χρέη γιατί αν το ποσό χρημάτων που κυκλοφορούν είναι συγκεκριμένο, η αποπληρωμή των τόκων προυποθέτει την ύπαρξη περισσότερων χρημάτων από αυτά που κυκλοφορούν!!!
Το ποσό χρημάτων που κυκλοφορούν συνολικά δεν είναι συγκεκρμένο. Έχει νόημα να συνεχίσω?

Λύση είναι μία... χρεοκωπία σε μέρος των χρεών σήμερα και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές... αλλιώς θα χρεωνόμαστε σε όλο και περισσότερους (ΕΕ, ΔΝΤ κτλ) και το ΑΕΠ της χώρας θα γίνεται βορά των κερδοσκόπων...
Σοβαρά τα λέτε αυτά? έχετε συναίσθηση τι λέτε? Έχετε καταλάβει τι είναι τα χρήματα που έχετε στην τσέπη σας (αν υποθέσουμε ότι είχαμε δραχμές, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει χρεοκωπία) είναι χρέος του κράτους προς τα εσάς? Καταλαβαίνετε τι σημαίνει χρεοκωπια? Μηδενική αξία στα χρήματά σας. Στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων, έξοδος από ΕΕ, κλπ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Κάνεις σοβαρό λάθος, δεν είναι αυτή η τάση. Το έλλειμα αυξάνεται ως ποσοστό των ΑΕΠ ειδικά τώρα με την κρίση (την άλλη, τη διεθνή, αυτή που τελείωσε) επειδή τα ΑΕΠ έμειναν στάσιμα, αλλά σε κανονικές συνθήκες ανάπυξης το ΑΕΠ αυξάνεται με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς από το έλλειμα και το ποσοστό μειώνεται.
http://www.marketoracle.co.uk/Article15328.html ''Which Big Western Country Will Default On Its Debts First?''
Fiscal ruin of the Western world beckons - Telegraph ''Fiscal ruin of the Western world beckons''
The future of public debt: prospects and implications [Voltaire] ''The future of public debt: prospects and implications''

Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη συμφωνεί ότι τα χρέη των δυτικών χωρών θα συνεχίσουν να αυξάνονται... οι projected τιμές του δημοσίου χρέους των χωρών αυτών μέχρι το 2014 είναι ακόμα χειρότερες από τον παραπάνω πίνακα... βλέπουμε λοιπόν ότι πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα (όπως εσφαλμένα προσπαθούν πολλοί να μας παρουσιάσουν), αλλά υπάρχει μια γενικότερη οικονομική κρίση στον Δυτικό κόσμο...

Το ποσό χρημάτων που κυκλοφορούν συνολικά δεν είναι συγκεκρμένο. Έχει νόημα να συνεχίσω?
Όταν κυκλοφορούν από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα 1000 ευρώ και αυτά δανείζονται με ετήσιο τόκο 5% στην Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι αν η αποπληρωμή γινόταν σε ένα χρόνο, θα έπρεπε να επιστραφούν 1050 ευρώ.
Μπορείς να μου εξηγήσεις που θα βρεθούν τα 50 επιπλέον ευρώ ως φυσική μονάδα χρήματος και όχι ως πίστωση??

Ο τόκος είναι μια υπεραξία για κάποιον που δανείζει χρήμα, αλλά είναι πλασματική μιας και δεν αντιστοιχεί σε χρήμα που έχει 'κοπεί'... όταν ζητάς χρήμα για χρήμα, απλά πληθωρίζεις το χρήμα που κυκλοφορεί...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Κεϋνσιανισμός απέτυχε πλήρως ως θεωρία κι "εμείς" ψάχνουμε λύσεις από Κεϋνσιανιστές.Εγώ αυτό ξέρω.Η θεωρία της ελεύθερης αγοράς κατέρρευσε με ένα τεράστιο θόρυβο και πρέπει να βρούμε τι θα την αντικαταστήσει,ακόμα κι αν αυτό δεν είναι οι ουτοπικές θεωρίες που κουβαλάω στο κεφάλι μου.Δεν μπορείς πάντως να υποστηρίζεις -αόριστο είναι το πρόσωπο- την επιστροφή σε ένα χρεωκοπημένο μοντέλο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Bαριέμαι να κάνω αναλύσεις ..
το παρακάτω video με εκφράζει..και ετοιμάζομαι να πάρω θέση και να γίνω οπως τα λένε!!! έτσι και αλλιώς φοβαμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα!!:shock:

Last edited by a moderator:

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Φυσικά και είναι η τάση αυτή… το χρέη αυξάνονται και σαν ποσοστό του ΑΕΠ και σαν απόλυτο νούμερο…όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά πρώτον γιατί το λένε τα στοιχεία και δεύτερον γιατί η ανάπτυξη των χωρών βασίζεται στα χρέη. Οι χώρες πλέον δανείζονται με την υπόσχεση ότι τα λεφτά θα τα επενδύσουν, θα κερδίσουν πολύ περισσότερα από τα χρέη που δημιουργούν, και τελικά κάποτε θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Τα μόνο που γίνεται όμως παγκοσμίως είναι οι χώρες να αυξάνουν τα χρέη τους και όχι να τα μειώνουν, γιατί απλά αδυνατούν να τα ξεπληρώσουν και έτσι τα ανατροφοδοτούν με αποτελεσμα να τα αυξάνουν. Η αύξηση του χρέους παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και δεν το λέω εγώ , το λένε τα στοιχεία.

Και βέβαια σχετικές αναφορές υπάρχουν.το χρέος το οποίο ξανάλεω αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς έχει φτάσει παγκοσμίως τα 35,8 τρισεκατομμύρια ενώ όλα τα χειροπιαστά δολάρια που κυκλοφορούν στο καπιταλιστικό μας σύμπαν δεν υπερβαίνουν τα 8,3 τρισεκατομμύρια!! Πλάκα δεν έχει;;!!
Αλλά ακόμα και αν δεν είναι συγκεκριμένα τα διαθέσιμα χρήματα, όπως λες, αυτό αναιρεί ότι το χρέος είναι πολύ περισσότερο από τα αυτά;;;;; δεν το κατάλαβα το επιχείρημα!

Και επειδή τα έχω ξαναπεί και τα έχω ξαναγράψει παραθετω ενα κομματι απο ενα αρθρο στο οποιο προσπάθησα να γράψω όσο πιο απλά μπορούσα, με λίγα οικονομικά στοιχεία μέσα για τα χρέη και τα ελλείμματα, γιατί αυτό το σύστημα που ζούμε δεν μας προσφέρει τίποτα σαν ανθρώπους και πρέπει να τελειώνει...πριν τελειώσει εμάς…

""Η παγκόσμια «οικονομική κρίση» εκτός από το μεγάλο καλό που έκανε στις τράπεζες – κολοσσούς, έκανε και ένα πολύ μεγάλο καλό για τους απλούς ανθρώπους. Έπαψε πλέον να αφήνει πολλά στοιχεία να αιωρούνται σε επίπεδο συνομωσιολογικής θεωρίας και πλέον γέννησε πολλές απορίες σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα• απορίες που κάνουν όλους μας να αρχίζουμε σιγά - σιγά να καταλαβαίνουμε τα παιχνίδια που παίζονται, και που, θέλοντας ή μη, συμμετέχουμε.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο λοιπόν θα δούμε ότι οι χώρες που χρωστάνε παγκοσμίως, δεν είναι ούτε μια ούτε δυο αλλά σχεδόν όλες!! Εκτός από το Νιούε, το Μπρουνέι, το Λιχτενστάιν και το Μακάου όλες οι υπόλοιπες έχουν εξωτερικό χρέος. Άλλο ένα συνταρακτικό στοιχείο είναι το πόσα χρωστάνε. Υπολογίζεται ότι το εξωτερικό χρέος όλων των χωρών είναι 37 τρισεκατομμύρια δολάρια το οποίο αυξάνεται με εκθετική μορφή. Η επόμενη ερώτηση είναι πολύ λογική. Αφού όλες οι χώρες χρωστάνε τότε που χρωστάνε;; Μα σε ιδιωτικές εταιρίες και σε τράπεζες ως επί το πλείστον βέβαια, ή -για να το πω και με μια αγαπημένη μας λέξη που χρησιμοποιείται πολύ τον τελευταίο καιρό- χρωστάνε στις «αγορές». Και πότε θα καταφέρουν να ξεχρεώσουν;; Ποτέ, γιατί τα λεφτά που απαιτούνται για την αποπλήρωση των δανείων, απλά δεν υπάρχουν πουθενά!
Πώς γίνεται αυτό;;
Μια μελέτη στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα μέσω του διαδικτύου θα δώσει πολλές απαντήσεις και ακόμη περισσότερες νέες ερωτήσεις. Θα καταλάβουμε πολύ εύκολα ότι, ενώ τα παγκόσμια χρέη ολοένα και αυξάνονται, τα λεφτά που χρειάζονται, για να ξεπληρωθούν, απλά δεν υπάρχουν. Είναι «φούσκα» που έχει δημιουργηθεί από το τίποτα, καθιστώντας βέβαια αδύνατο στις χώρες και τους πολίτες να μπορέσουν ποτέ να τα ξεπληρώσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα συνειδητοποιήσουμε πώς παράγεται το χρήμα μέσω του, άγνωστου σε πολλούς, Fractional Reserve Banking και ακόμα και οι πιο άπιστοι θα πειστούν για το πώς για κάθε ένα πραγματικό δολάριο μπορούν να «γεννιούνται» εννιά δολάρια «φούσκα» και να κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτή είναι μια νόμιμη διαδικασία του παγκόσμιου τραπεζοοικονομικού συστήματος η οποία είναι όμως υπεύθυνη για τη μεγάλη οικονομική κρίση του πρόσφατου παρελθόντος και για τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη όλων των χωρών παγκοσμίως.
Ειλικρινά θα αγανακτήσουμε όταν καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος για να δουλέψει αυτό το σύστημα είναι να δημιουργεί συνεχώς νέα χρέη και όταν αυτό έφτασε στην κορύφωση του και κινδύνευε με κατάρρευση λόγω προβλήματος ρευστότητας (δηλαδή λόγω της μη δυνατότητας δημιουργίας νέων χρεών) τότε οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να το «ταΐσουν» με τα δικά μας χρήματα ώστε να συνεχίσει να κερδοσκοπεί εις βάρος μας . Σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχουν και διάφορα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα οποία πραγματικά αξίζει να τα δει κάποιος γιατί αναλύουν με πολύ απλούς όρους το πώς ακριβώς αυτό το σαθρό σύστημα δουλεύει."

Ολόκληρο το άρθρο

Κρίση και παγκοσμιοποίηση, ψέματα και αλήθειες

Το έχω ξανακάνει κάπου ανάρτηση νομίζω…

fever1863

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
οποιοδηποτε ταξιδι
ωραια ολα αυτα ρε παιδια!!!αλλα εγω ξερετε τι βλεπω...οτι με ολη αυτην την προπαγανδα που γινεται απο τα Μ.Μ.Ε,ενω θα επρεπε να βγουμε εξω και τα τα σπασουμε καθομαστε(μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο) και τρωμε οτι μας λενε!Και εκτος απ'αυτο μας κοροιδευουν κιολας...ειδατε ολοι το παιδακι που πηγε στην βουλη για να προσφερει χρηματα απο το υστερημα του!Δλδ ελεος...Τι να πω....!!!Δεν ξερω πια ειναι η γνωμη σας σε αυτο το θεμα αλλα νομιζω οτι πρεπει να ξυπνησουμε επιτελους λιγακι....

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
ωραια ολα αυτα ρε παιδια!!!αλλα εγω ξερετε τι βλεπω...οτι με ολη αυτην την προπαγανδα που γινεται απο τα Μ.Μ.Ε,ενω θα επρεπε να βγουμε εξω και τα τα σπασουμε καθομαστε(μιλαω για το μεγαλυτερο ποσοστο) και τρωμε οτι μας λενε!Και εκτος απ'αυτο μας κοροιδευουν κιολας...ειδατε ολοι το παιδακι που πηγε στην βουλη για να προσφερει χρηματα απο το υστερημα του!Δλδ ελεος...Τι να πω....!!!Δεν ξερω πια ειναι η γνωμη σας σε αυτο το θεμα αλλα νομιζω οτι πρεπει να ξυπνησουμε επιτελους λιγακι....
Είχαμε αρχίσει με τον συνταξιούχο που ήθελε να χαρίσει την σύνταξη του για το καλό της χώρας και τώρα αυτό που λες..
Η γνωμη μου φίλε Fever ειναι πολυ συγκεκριμενη...Ξεφτίλα.. μεγάλη όμως..
Με το που το εμαθα δεν πιστευα στα αυτια μου....για χαζους μας περνάνε;;;
Ρίξε μια ματία αν θες κατι που έγραψα γι 'αυτο...

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…

Ε μα ....αηδία καταντήσανε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie