orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Ποτε θα ξεκινησεις απο Ελλαδα και ποτε εχεις σκοπο να φυγεις απο Λονδινο;;; Γιατι αν οπως λες θες να κατσεις 12 μερες στο Λονδινο τοτε δεν φτανει το εισιτηριο των 10 ημερων ...Καλησπέρα σας!!! με συγχωρείτε αν γράφω σε λάθος μέρος αλλά είναι το πρώτο μου μήνυμα στο forum...Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις και αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει..
Θέλω να πάω στις 22 Δεκεμβρίου Αγγλία..και θέλω να πάω με τρένο.Απ ότι κατάλαβα η μόνη λύση είναι το interrail παρ όλο που δεν θα επισκεφθώ άλλες χώρες. Αυτο σημαίνει αν δεν κάνω λάθος οτι θα πρέπει να πάρω το εισιτήριο των 10 ημερών με τα 248ευρώ(θα μείνω 12 μέρες εκεί αν βγάλω άκρη με το τρένο).
Αμα το τρενο που θελεις να παρεις δεν χρειαζεται reservation(+να δωσεις καποιο supplement) τοτε μπαινεις σε οποιο τρενο θελεις . Αλλα αμα εχεις κανει reservation σε καποιο τρενο τοτε ποιος ο λογος να το χασεις;;; Με την ιδια λογικη που δε χανεις την πτηση σου ετσι δε χανεις και το τρενακιΌμως το βασικό μου ερώτημα είναι το εξής...βρήκα μια διαδρομή μέσα από το site του interrail και πχ για Λονδίνο απο Ανκόνα έχει Ανκόνα-Μπολόνια,Μπολόνια-Μιλάνο-Μιλάνο-Ζυρίχη,Ζυρίχη-Παρίσι,Παρίσι-Λονδίνο. και ρωτώ το εξής...ΑΝ χάσω κάποιο τρένο(που σίγουρα θα χάσω μιας και θα είναι η πρώτη φορά έτσι) τι γίνεται?μπορώ να πάρω το επόμενο η οποιοδήποτε άλλο τρένο για τον επόμενο προορισμό?(φυσικά με τις ανάλογες επιβαρύνσεις).Και επίσης..σε γενικές γραμμές είναι επικίνδυνα?γιατί θα ταξιδέψω μόνος μου...και για να σας λύσω την απορία.θέλω να πάω με τρένο γιατί μετά από άσχημη εμπειρία σε αεροπλάνο και αποφάσισα να μην ξανα ταξιδέψω με αεροπλάνο. Σας παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί πελάγωσα με ΤΟΣΑ τρένα από Ιταλία για Αγγλία... Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αποψη μου ειναι οτι αφου μπαινεις που μπαινεις στον κοπο να πας στο Λονδινο με τρενο τοτε γιατι δεν κανεις και καμια σταση;;πχ Μπολονια αν φτανεις απογευμα προς βραδυ,μεινε εκει ενα βραδυ και φυγε με πρωινο τρενο . Το ιδιο και στη Ζυριχη . Βρες ενα hostel(σε ακτινα 500 μετρων απο τον σταθμο του τρενου θα βρεις σιγουρα),κανε μια βολτα το βραδυ και μπες στο τρενο το πρωι . Ετσι ειχα κανει και εγω οταν γυρνουσα περυσι τετοια εποχη απο Μπρνο(Τσεχια) . Εμεινα ενα βραδυ Μπρατισλαβα και αλλο ενα στο Βελιγραδι,ταξιδευα την μερα και μου βγηκε πολυ πιο ευχαριστα και ξεκουραστα το ταξιδι και ειδα και 2 πραγματα παραπανω ..
Ευχαριστωωω ...! Ψησου-ψησου :xmas_cheesygrin::xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:@orestcrete εξαιρετική ανάλυση! Μας ψήνεις για ΙΝΤΕΡΑΙΛ!