• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προταση για νεο travel war

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ξέρω τι war θα γίνει εδώ πέρα τελικά, πάντως αν συγκρίνουμε το χάος της Ελλάδας (Αθήνα) με τον ερωτισμό της (Θεσσαλονίκη), εγώ δαγκωτό στην Θεσσαλονίκη… Πώς να το κάνουμε έχει άλλη γοητεία!
Αυτον τον ερωτισμο που τον ειδες δηλαδη; Τον ψαχνω και δεν τον βρισκω....

Last edited by a moderator:

XRISTOS71

Member
XRISTOS71 εγώ την Θεσσαλονίκη την βρίσκω και όμορφη και ερωτική. Μενω εδώ 1,5 χρονια που σπουδάζω, αν και ερχομουν και πριν γιατι η μανα μου είναι απο Θεσσ. και το μάτι μου έχει ικανοποιηθεί. Στην Αθήνα που έχω πάει 4 φορές δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Η μεγάλη διαφορά τους είναι ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια σημμαζεμένη πολυ κάτι που δεν μπορώ να πω για την Αθήνα. Δεν λέω ωραία και η Αθήνα αλλά.... Κleopatra πριν απο κάθε μάχη (war) υπάρχει μια αντιπαράθεση-αφορμή:bleh: (πλακίτσα).
Αν και ειμαι σίγουρος οτι καποιος θα εχει ηδη απαντήσει
μαλλον δεν καταλαβες τι είπα
ΔΕΝ συγκρίνω την ΑΘΗΝΑ με την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και εννοειται πως η Αθηνα ΔΕΝ ειναι ερωτική η οτι άλλο θες πες ,απλά θεωρω οτι η θεσσαλονίκη μπορεί πριν πολλά πολλά χρόνια να ηταν όπως λες αλλά πλεόν δεν ειναι .
δυστηχως ζηλεψε ολα τα ασχημα της Αθηνας και τα πήρε και αυτη
κυκλοφοριακό , νεφος ,εργα παντου , πρόβλημα παρκαρίσματος και τοσα άλλα ......

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
γραψε λάθος

Αν και ειμαι σίγουρος οτι καποιος θα εχει ηδη απαντήσει
μαλλον δεν καταλαβες τι είπα
ΔΕΝ συγκρίνω την ΑΘΗΝΑ με την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και εννοειται πως η Αθηνα ΔΕΝ ειναι ερωτική η οτι άλλο θες πες ,απλά θεωρω οτι η θεσσαλονίκη μπορεί πριν πολλά πολλά χρόνια να ηταν όπως λες αλλά πλεόν δεν ειναι .
δυστηχως ζηλεψε ολα τα ασχημα της Αθηνας και τα πήρε και αυτη
κυκλοφοριακό , νεφος ,εργα παντου , πρόβλημα παρκαρίσματος και τοσα άλλα ......
Ουπς! οκ γραψε λάθος, κατάλαβα ότι έκανες σύγκριση. Σε αυτό που λες έχεις ένα δίκιο... Σε αυτό φυσικά φταίμε εμείς και η νοοτροπία μας.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ρε παιδια αυτο το ερωτικη η μια πολη και ερωτικη η αλλη το ακουω να το λετε συνεχεια .
Για μενα δεν ειναι κατι απο μονο του ερωτικο.Το κανεις εσυ να γινεται με τη δικη σου ματια αν εισαι καψουρης.Δηλ αν παω Βενετια και ειμαι single ,τι ερωτικη να τη βρω.Θα πω ..οκ φοβερη αρχιτεκτονικη...ομορφα μνημεια ...κλπ κλπ Αν παω με καινουριο ερωτα θα πεσω κατω απο τη ρομαντζα και τον ερωτισμο.
Ενω αν ειμαι ερωτευμενη με καποιον και σε ενα καφε ή μια πλατεια των Αθηνων να καθομαι θα μου φαινεται σουπερ ωραια-ρομαντικα και ερωτικα και δεν θα θελω να ειμαι καπου αλλου.(μου εχει τυχει αυτο)

XRISTOS71

Member
Ενω αν ειμαι ερωτευμενη με καποιον και σε ενα καφε ή μια πλατεια των Αθηνων να καθομαι θα μου φαινεται σουπερ ωραια-ρομαντικα και ερωτικα και δεν θα θελω να ειμαι καπου αλλου.(μου εχει τυχει αυτο)
Αν εισαι ερωτευμενη και μενεις στην Αθήνα τότε σου προτείνω το ιδανικό μέρος

Μαρνης και Λιοσίων γωνία στα παγκάκια της πλατείας ,εχει και 2 δεντρα !!!!
μιλάμε για ΤΟ μερος για ερωτευμένους

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
νομιζω οτι είσαι λάθος

Ρε παιδια αυτο το ερωτικη η μια πολη και ερωτικη η αλλη το ακουω να το λετε συνεχεια .
Για μενα δεν ειναι κατι απο μονο του ερωτικο.Το κανεις εσυ να γινεται με τη δικη σου ματια αν εισαι καψουρης.Δηλ αν παω Βενετια και ειμαι single ,τι ερωτικη να τη βρω.Θα πω ..οκ φοβερη αρχιτεκτονικη...ομορφα μνημεια ...κλπ κλπ Αν παω με καινουριο ερωτα θα πεσω κατω απο τη ρομαντζα και τον ερωτισμο.
δεν νομίζο να πάω να πιω έναν καφέ σε ενα παρακμιακό καφε με θέα της δημοσιές τουαλέτες ή μια βόλτα στα γεμάτο σκουπίδια σοκάκια, με την κοπέλα μου πάντα και να πω ότι η τάδε πόλη είναι ερωτική ή όμορφη. Λες ερωτική μια πολη, ασχετα αν είσαι καψούρης ή οχι, με το αν έχει να σου προσφέρει τις ανάλογες εικόνες και σε κάνει να την ερωτευτής. Ετσι πιστευω δηλαδή.

Borealis

Member
Αυτή η ιστορία με την ερωτική πόλη ξεκίνησε από μια ομάδα ποιητών της Θεσσαλονίκης και πέρασε στον κόσμο, κυρίως σαν ένα ακόμη όπλο εναντίον της Αθήνας. Στην τελευταία του συνέντευξη ο Μέσκος στα ΝΕΑ ξεκαθαρίζει την ατμόσφαιρα και τις παρανοήσεις. Πάντως η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουμε ζήσει στην Θεσσαλονίκη λίγο πολύ ασπαστήκαμε το μύθο της.

kon_gav

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ταξίδι-Όνειρο
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Ευχαριστώ

Αυτή η ιστορία με την ερωτική πόλη ξεκίνησε από μια ομάδα ποιητών της Θεσσαλονίκης και πέρασε στον κόσμο, κυρίως σαν ένα ακόμη όπλο εναντίον της Αθήνας. Στην τελευταία του συνέντευξη ο Μέσκος στα ΝΕΑ ξεκαθαρίζει την ατμόσφαιρα και τις παρανοήσεις. Πάντως η αλήθεια είναι ότι όσοι έχουμε ζήσει στην Θεσσαλονίκη λίγο πολύ ασπαστήκαμε το μύθο της.
Ευχαριστώ για την πληροφορία Borealis

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
δεν νομίζο να πάω να πιω έναν καφέ σε ενα παρακμιακό καφε με θέα της δημοσιές τουαλέτες ή μια βόλτα στα γεμάτο σκουπίδια σοκάκια, με την κοπέλα μου πάντα και να πω ότι η τάδε πόλη είναι ερωτική ή όμορφη. Λες ερωτική μια πολη, ασχετα αν είσαι καψούρης ή οχι, με το αν έχει να σου προσφέρει τις ανάλογες εικόνες και σε κάνει να την ερωτευτής. Ετσι πιστευω δηλαδή.
Ενταξει βρε παιδι μου και συ το παρατραβηξες.....:haha:

Υγ. Μ αρεσει που καθε ποστ σου εχει πανω τιτλο-θεμα!Καλο!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Εγώ πάλι νόμιζα ότι αυτόν τον μύθο τον έχουν βγάλει οι Αθηναίοι που βρίσκανε αφορμή τα ταξίδια τους στην Θεσσαλονίκη για να ξενοπηδ%$^νε :bleh::bleh:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν κατάφερα να βρω τη συγκεκριμένη συνέντευξη...:(

Στο LIFO πάντως, είπε :

Αναρωτιέμαι τι σας κράτησε -και κυρίως τι σας κρατάει ακόμα- εδώ, στη Θεσσαλονίκη...

Έφυγαν τα χρόνια καλέ μου φίλε, λιγοστεύει η ζωή μας... Το κονάκι το δικό μου είναι κάπου στην Άνω Τούμπα, οι φίλοι είναι εδώ και είμαι και κοντά στα δικά μου λημέρια, στο Βέρμιο, στο Καϊμακτσαλάν, στην Έδεσσα...

Είναι, τελικά, μια πόλη που εμπνέει ή μια πόλη που σκοτώνει την έμπνευση;

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα τεράστιο εργαστήρι τέχνης. Είναι όμως κάπως υπόγειο όλο αυτό. Αυτά που φαίνονται στην επιφάνεια είναι τα διάφορα εξουσιαστικά κέντρα και οι διάφοροι πνευματικοί τρομοκράτες (ας μην τους ονομάσω τώρα). Η πόλη, όμως, είναι ιδεώδης τόπος για δημιουργία, για τέχνη. Ακόμα και τώρα. Πολλοί λένε ότι οι ποιητές και οι λογοτέχνες της πόλης μας τελείωσαν. Δεν είναι έτσι - η ζωή έρχεται πάντα και προσκομίζει νεότερους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρνητικά στην πνευματική ζωή της πόλης - δείτε τη δημοσιογραφική λογοτεχνία, όλο αυτό το δήθεν...

Και η καθημερινότητα; Η ποιότητα ζωής;

Η καθημερινότητα καθορίζεται από τους ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεσαι. Όπως παντού, κι εδώ το σημαντικό είναι ο άνθρωπος - και οι επιλογές του.

Ισχύει δηλαδή αυτό που έγραψε ο Καβάφης για την πόλη που μας ακολουθεί, που είναι μέσα μας;

Ισχύει, βεβαίως ισχύει. Θα πρέπει ο άνθρωπος να αντέχει τη σιωπή του. Αν την αντέχει, θα είναι παντού καλά.

πηγή : LIFO - ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Μάρκος Μέσκος Ένας κρυφός ποιητής της Θεσσαλονίκης

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403