soudianos
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βερακρούζ
ίδια υπόθεση από δυο συγγραφείς λοιπόν, και σιγουρα από διαφορετική σκοπιά.
Περυσι μια φιλη μου χαρισε ενα βιβλιο του Μοντιανο "Η μικρη Μπιζου". "Νομιζω θα σου αρεσει" μου λεει "Διαδραματιζεται στο Παρισι μιας αλλης εποχης". Να σου πω την αληθεια και το ονομα και ο ογκος αλλα και το ροζ οπισθοφυλλο δεν μου γεμιζαν το ματι. "Καμμια βλακεια θα 'ναι, παραμυθακι" ειπα και το αφησα στο ραφι να κανει παρεα με αλλα.Νόμπελ Λογοτεχνίας ο άγνωστος Πατρίκ Μοντιανό
Τον έχει διαβάσει κάποιος;;
Κατά την γνώμη μου, κράτα αυτήν την ιστορία για το τέλος μιας και εμπλέκει γεγονότα και πρόσωπα από άλλα του βιβλία. Προσωπικά ξεκίνησα με το "Νεκρωταφίο ζώων" (όχι, δεν έχω κάνει ορθογραφικό λάθος, υπάρχει λόγος που είναι έτσι γραμμένο). Η ιστορία είναι πολύ καλή και σύντομη για αρχή εν αντιθέσει με τα "IT" και "The Stand". Το "Σκοτάδι Βαθύ Δίχως Άστρα" είναι μια συλλογή τεσσάρων μικρών ιστοριών, αλλά δεν θα στο πρότεινα για αρχή. Πρόσφατα διάβασα και το "Χρήσιμα Αντικείμενα", το οποίο ήταν αρκετά ενδιαφέρον μπορώ να πω...! Όπως και να έχει, καλή αρχή σ'αυτόν τον όμορφο κόσμο του Κινγκ!Δεν έχω διαβάσει καθόλου Stephen King και λέω να αρχίσω. Έχω ακούσει ότι απ' τα καλύτερα έργα του είναι η 7λογία του πύργου. Αξίζει να αρχίσω με αυτήν;
Όχι, δεν είναι όλα τόσο μεγάλα!!! Όσον αφορά την γραφή του στα Αγγλικά, ο ίδιος είχε πει πως παλιά, στα πρώτα του βιβλία χρησιμοποιούσε εξεζητημένο λεξιλόγιο γιατί είχε την εντύπωση πως προσδίδει μεγαλύτερη αξία στο κείμενό του αλλά αργότερα εγκατέλειψε αυτό το στυλ. Γενικά, είναι πολύ ωμός στην γραφή του και ταυτόχρονα διατηρεί μια υπέροχη horror ατμόσφαιρα!! Περιμένουμε εντυπώσεις!!!Είδα ότι το The Stand είναι 1400κάτι σελίδες! Όλα τα βιβλία του Κινγκ τέτοια μεγέθη έχουν; Θα ξεκινήσω μάλλον από το «Νεκρωταφείο ζώων» που πρότεινε η Narcissa γιατί έχει φυσιολογικό μέγεθος και το βρήκα το ελληνικό στα Public 6,75€. Στα αγγλικά είναι εύκολη η γραφή του Κινγκ;
Δεν ειναι κακος o Nesbo αλλα σα να τα παραλεει ο James... ασε που δεν ειναι καν μετριοφρων!! (ακου "ειμαι ο μεγαλυτερος εν ζωη συγγραφεας αστυνομικου" OMG)Ο James Ellroy είπε:
«Είμαι ο μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας αστυνομικού στον κόσμο. Ο Jo Nesbο είναι ο αμέσως επόμενος, μετά από εμένα, και με καταδιώκει ανελέητα σαν λυσσασμένο πιτ μπουλ, αποφασισμένος να μου πάρει τα σκήπτρα».
«Η φήμη του Nesbo μέλλει να είναι αντίστοιχη με του Μουνχ ή του Ίψεν… Κι αν υπάρχει δικαιοσύνη, μια μέρα ο Χάρι Χόλε θα είναι τόσο επιτυχημένος όσο ο Χάρι Πότερ».
Τον εχει προτηνει κανεις; Οτι καλυτερο κυκλοφορει σε αστυνομικο, καμια σχεση με νταν μπραουν. Στις αρχες τον παρουσιασαν ως νεο στιγκ λαρσον αλλα πλεον εχει ξεφυγει.