• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Ισως περισσοτερο ενδιαφερον να ειναι ...Η Αρχαια Πολη του Fustel de Coulanges

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιο για ταξιδιωτες που μπορει να δωσει μια νεα πνοη στο τροπο που αντιμετωπιζουμε/βλεπουμε/αισθανομαστε τις πολεις ειναι οι Αορατες πόλεις του Ιταλο Καλβινο....Το διαβαζω για 3η φορα και καθε φορα νιωθω οτι μου δινει κατι παραπανω...

«Οι αόρατες πόλεις» | Εκδόσεις Καστανιώτη

και λιγα παραπανω για το βιβλιο
- : ' '

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ισως περισσοτερο ενδιαφερον να ειναι ...Η Αρχαια Πολη του Fustel de Coulanges
Ενδεχομένως να είχε κάνει αίσθηση όταν γράφτηκε και για μεγάλο διάστημα,όμως η αρχαιολογία έχει να κάνει με τα ευρήματα και όπως και να το κάνουμε 130 χρόνια αργότερα ένας μελετητής του είδους έχει πιο πολλά να πει.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Το βιβλιο θεωρειται κλασσικο.Πριν απο τον Fustel αναλογες σκεψεις ειχαν διατυπωσει και αλλοι διανοητες οπως οι Γερμανοι Johann Gottfried Herder,o Ernst Moritz Arndt,ο Γαλλος πολιτικος και διανοητης Benjamin Constant de Rebecque. Φυσικα και πολλοι μεταγενεστερα.Ο συγγραφεας φιλοδοξει να αναπαραστησει και να ερμηνευσει καταστασεις κατα πολυ προγενεστερες απο εκεινες που απεικονιζονται μεσα στα ελληνικα και λατινικα κειμενα που χρησιμοποιει σαν πηγες του.
Οποιον ενδιαφερει το θεμα ας ασχοληθει λιγακι.Εξαλλου απασχολησε και τον Marx kai ton Engels, καθως και τον Max Weber;)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγώ απλώς δεν διαβάζω ελληνική λογοτεχνία.
Εντάξει εκτός από Καζαντζάκη.
Κρίμα, γιατί υπάρχουν κάποιοι όπως ο Καραγάτσης, ο Βενέζης, ο Πολίτης ή ο Ταχτσής που είναι αμαρτία να μην τους έχεις γνωρίσει.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Κρίμα, γιατί υπάρχουν κάποιοι όπως ο Καραγάτσης, ο Βενέζης, ο Πολίτης ή ο Ταχτσής που είναι αμαρτία να μην τους έχεις γνωρίσει.
και εκτος απο αυτους θυμηθηκα και τον Στρατη Τσιρκα ....

(και οτι εχω αφησει αδιαβαστη τη Νυχτεριδα απο τις Ακυβερνητες πολιτειες)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγώ πάλι αυτή τη λέσχη την έχω προχωρήσει εδώ και χρόνια 3 σελίδες και δε μπορώ να πάω παραπέρα...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Βρε μαλτάκια δεν γίνεται να μην έχεις διαβάσει τη "Χαμένη Άνοιξη"..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όχι,δεν διαβάζουμε "ΤΟ ΒΗΜΑ" :bleh:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Επειδή το βιβλίο αφορά προσωπικό γούστο όπως και τα ταξίδια, απλά να πω για όσους δεν ξέρουν ότι αν κάνετε μια βόλτα στα μεγάλα βιβλιοπωλεία του κέντρου της Αθήνας στα stand των προσφορών σίγουρα βρείτε κάτι φθηνο και πολύ ενδιαφέρον. Πήγα προχθές για ένα συγκεκριμένο βιβλίο και έφυγα με άλλα 8 επώνυμου εκδοτικού οίκου της τελευταίας δεκαετίας με κόστος ακόμα και κάτω από 4 ευρώ ανά βιβλίο.
Ήδη ολοκλήρωσα το πρώτο: Το πρωινό της μέθης της ιρανής Φ.Τζαβαντί. Αυτό που με συγκίνησε αφάνταστα είναι ότι με ταξίδεψε πάλι σε εικόνες και ανθρώπους που είχα ζήσει στο ταξίδι μου στο Ιράν. tip: Δεν ενδείκνυται για φεμινίστριες... Best seller στο Ιράν προς μεγάλη μου έκπληξη!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βαϊμάρη: Η ανάπηρη Δημοκρατία 1918-1933

Για όποιον ενδιαφέρεται για εκείνη την περίοδο,είναι μια λεπτομερέστατη και τεκμηριωμένη μελέτη που παρουσιάζει μέσα από ποιες διαδικασίες και σφάλματα της αστικής Δημοκρατίας οδήγησε τελικά ο ίδιος ο Γερμανικός λαός τον Χίτλερ στην εξουσία.

Οι ομοιότητες με το σήμερα θα σας εκπλήξουν,δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως πολλοί αναλυτές ανατρέχουν σε εκείνη την περίοδο για να συγκρίνουν καταστάσεις με το σήμερα αφού οι αντιστοιχίες είναι ανατριχιαστικές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom