tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Διάβασε τα βιβλία της Ayaan Hirsi Ali ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών που κριτικάρει το Ισλάμ. Η ίδια έχει ιδρύσει και το AHA foundation στη Νέα Υόρκη.Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον η φίλη σας να μας προτείνει βιβλία μουσουλμάνων συγγραφέων ή ακτιβιστών που αντιτίθενται τον ισλαμικό εξτρεμισμό και αγωνίζονται για αυτό ή τουλάχιστον περιγράφουν με επιχειρήματα πως ο ισλαμισμός εγγυάται και κινείται προς την ασφαλή διαβίωση όλων των ετερόδοξων στον πλανήτη.
Επίσης θα με βοηθούσε πολύ σε μία εργασία που κάνω, να μάθω ποια είναι τα κινήματα των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη εναντίον των καταπιεστικών κυβερνήσεων του ισλαμικού κόσμου, (προσοχή όχι κινήματα από χριστιανούς και άθεους κλπ). Βιβλιογραφία στα αγγλικά ή τουλάχιστον στα ιταλικά και οποιαδήποτε σλαβική γλώσσα, δυστυχώς δυσκολεύομαι πολύ στα γαλλικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κάποτε είχα διαβάσει μια πολύ ωραία ανάλυση για τη στάση του Ισλάμ και μουσουλμανικών κρατών απέναντι στην ομοφυλοφιλία από την Ελληνίδα Ελένη Πολυμενοπουλου που δίδασκε ή διδάσκει ακόμη (δεν ξέρω) σε κάποιο πανεπιστήμιο του Κατάρ.
Έχω ρωτήσει και ένα φίλο καθηγητή πανεπιστημίου στο Αλγέρι και μου είπε θα ψάξει καθώς και έναν Ισραηλινό ακτιβιστή που δουλεύει για μια οργάνωση που βοηθά Παλαιστίνιους ομοφυλόφιλους που εισέρχονται παράνομα στο Ισραήλ (κυρίως για να γλιτώσουν από τις οικογένειες τους) να πάρουν άσυλο στον δυτικό κόσμο.