fotast
Member
Μικρότερα αεροπλάνα,με έλικες.Τι ειναι η ΑTR που λετε;
Μικρότερα αεροπλάνα,με έλικες.Τι ειναι η ΑTR που λετε;
Δες για πτήσεις και cebu pacific , Philippines airlines ( θυμάμαι πως ήταν πιο οικονομικές από την air swift )Για ποια αεροπορικη μιλαμε ομως? Air swift που πεταει με αυτα δε βρισκω αεροπορικα με λιγοτερα απο 200-300 πηγαινε ελα, καθως γενικα δεν υπαρχουν θεσεις
Η Air Swift πετάει μόνο από Panglao. Μπορείς μετά από Palawan να πας κάπου άλλου, δεν χρειάζεται να γυρίσεις πίσω Panglao, δεν χρειάζεται να κάνεις και τις 2 διαδρομές. Πέρυσι τον Απρίλιο, τελείως last minute (σήμερα για αύριο δηλαδή), έκανε το one way 90 euro.Για ποια αεροπορικη μιλαμε ομως? Air swift που πεταει με αυτα δε βρισκω αεροπορικα με λιγοτερα απο 200-300 πηγαινε ελα, καθως γενικα δεν υπαρχουν θεσεις
Κοίταξε, πάντα υπάρχει το ζήτημα εάν αξίζει να φτιάξεις ένα πρόγραμμα όπου θα είσαι κάθε 1-2 μέρες με σακίδιο και στο δρόμο ή αν τελικά αξίζει να μην πας να δεις όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά να κάτσεις κάπου να δεις τα πάντα. Και τα δύο δεν μπορούμε να τα έχουμε. Καθαρά προσωπική άποψη μου, λοιπόν, ως άτομο που τότε διάλεξα κυρίως να κάνω πολλά πράγματα και όχι να ξεκουραστώ, πέρασα 2 μέρες στο Coron και 2 στο El nido όπου είδα τα βασικά. Εξαιρώντας τις καταδύσεις (που btw αν εισαι φαν, ψάξε το coron για κατάδυση σε ναυγια Β'ΠΠ), και στα δύο μέρη έχει πολλά πακέτα ημερήσιων εκδρομών με λίμνες παραλίες, κοραλλιογενείς ύφαλους κτλ. Εμένα μου άρεσε πολύ στο Coron μια εκδρομή όπου είχε επίσκεψη στην Kayangan lake, snorkeling σε κοραλλιογενή ύφαλο και γεύμα πάνω σε πλωτή τραπεζαρία στον ύφαλο (βλ. φωτο). Στο El Nido μου άρεσε πολύ το άραγμα στην Nacpan Beach. (τελευταια φωτό).Ευχαριστουμε πολυ για τις προτασεις σου!
Θα ψαξω το τελευταιο νησακι που προτεινες, αντι για bantayan
Επισης να ρωτησω κατι, ειναι εφικτο το πλανο να συνδυαστει και Coron και El nido? Ποιο ειναι το minimum θεωρειται για καθενα απ αυτα τα 2 κανοντας τις βασικες εκδρομες (και ποιες ειναι αυτες??)
(Εγω δλδ ειχα αποκλεισει το coron γιατι νιωθω οτι δε βγαινει κ αυτο σε διαστημα 6-7 ημερων ΣΥΝΟΛΟ στο palawan)
Βοηθειααα πλιζ, εχω χαωθει. Νιωθω οτι ειναι το πιο δυσκολο ταξιδι που καλουμαι να οργανωσω :ρ
Η 1 φωτο ειναι απο το μονοπατι για Kayangan lake.Ωωωω ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες.
Η 1η φωτο απο που ειναι?
Αναμεσα σε el nido και coron τι πιστευετε εσεος ειναι πιο ωραιο απο αποψη παραλιων κλπ;
Γενικα σκεφτομαι να κλεισω αεροπλανο με 6 μερες σιγουρα palawan και θα το δω σε λιγο καιρο αν τελικα θα παω και coron. Αρχικα το ενιωθα αποτρεπτικο αλλα τωρα οπως τα λετε δε νιωθω οτι ειναι ανεφικτο!
Μερικες ακομα ερωτησεις για κορον:
1) μια και ειναι λιγοτερο τουριστικο, ειναι πιο ακριβο γενικα; τι τιμες παιζουν γενικα;
2) χρειαζονται μετακινησεις εντος του νησιου;
3) η αποσταση ειναι ενα 6ωρο με το καραβι ε; σε παει κανονικο καραβακι ή πας με αυτα τα τύπου σχεδίες; γιατι αυτα τα φοβαμαι λιγο, ειδικα για μεγαλες αποστασεις. Επισης η θαλασσα εκει πώς ειναι; δεν ειναι φουρτουνιασμενη; γιατι βλεπω το palawan ειναι εντελως ανοιχτο στον ωκεανο κ μοιαζει λιγο τρομαχτικο
(Το 4 ειναι γενικη ερωτηση για ολο το palawan κ τις εκδρομες με καραβακια)
Για το Coron δεν ξέρω, καθώς έμεινα εκεί λίγο και αφοσιώθηκα στο island hoping. Αυτό μου επισκέφθηκα δίπλα στην πόλη με tuk tuk ήταν μόνο κάτι θερμές πηγές, λέγονται Maquinit Hot Springs. Στο El nido, πήγαμε σε δύο παραλίες. Η μία λέγεται corong corong που πας με τα πόδια, είναι δίπλα στην πόλη, μάλιστα έχει και αρκετά δωμάτια εκεί. Δεν τρελαθήκαμε, δεν την συνιστώ. Ειδικά όταν έχει άμπωτη φεύγει το νερό και δεν είναι καλά. Καλύτερα απλά να κάτσεις εκεί για ποτάκι. Η άλλη λέγεται nacpan beach, πας με μεταφορικό, είτε ιδιωτικό είτε με λεωφορείο. Είναι φοβερή παραλία (δες τις φωτό). Γενικά πάντως γούστα είναι αυτά, ψάξτε λίγο και στο google maps να δείτε τις παραλίες έχει κοντά σε κάθε μέρος, να δείτε και φωτογραφίες.Σε ευχαριστω πολυυυ!
Πρεπει να σκεφτουμε καλα το πρόγραμμά μας!
Και κατι ακομα, σε el nido και coron υπαρχουν γενικα πολυ ωραιες παραλιες στα ιδια τα νησακια χωρις να χρειαζονται εκδρομες με καραβακια;
Γτ σκεφτομαι οτι εκδρομες θα θελα 1-2 σε καθε μερος, αλλα θελω να υπαρχει κ κατι δυνατο στο ιδιο το μερος που να πηγαινεις ευκολα!
Και γενικα οσοι εχετε προτασεις παραλιων σε αυτα τα 2 νησια, πειτε ελευθερα