• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσοχή κατα την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Κ εγω μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα σοβαρο προβλημα αλλα καλο ειναι να προσεχουμε ορισμενες λεπτομερειες που ειπα και πιο πανω ( ασφαλεια, φωτα, κορνα, αναπτηρας για τον φορτιστη gps και φρενα) που δεν παει ο νου σου αλλες συνθηκες.
....και όσο αντέχουν τα νεύρα μας και η υπομονή μας, πολύ προσεκτική οδήγηση. Προσεκτική, σπαστικά σχολαστική...(τι σας λέω τώρα...εγώ που έχω κάνει τόσες "τρέλες" και ο Καλός Θεούλης ...μου τις συγχώρησε), αφού και το πιο απλό μπορεί να σου τινάξει τα σχέδια στον αέρα...

thomas89

Member
Ευχαριστω πολυ για τις ευχες GKCAPO!
Θελει πολυ προσοχη στην οδηγηση γενικα αλλα ακομα περισσοτερο οταν εισαι σε ξενο μερος. Εγω εχω εμπειρια 4 ετων απο την ενοικιαση στην ιταλια και παρ ολο που ολα τα αυτοκινητα που μου ετυχαν ηταν κατω του ετους ,ολα ειχαν τα θεματακια τους.
Εχω νοικοισει και μια φορα με την maggiore ενα mito και ειχα μεινει
ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες.

Φιλε anemos1974 προσεξε αυτα που ειπαμε πιο πανω και οτι αλλο θεωρεις εσυ απαραιτητο και δεν εχεις να φοβηθεις κατι.
Να εισαι απαιτητικος μαζι τους αν το αμαξι δεν ειναι καλο.
Και αν σου κανουν τους δυσκολους ρωτα τους το ονομα τους μπασ και φοβηθουν καθολου μηπως τους αναφερεις.

Ασχετο το Βergamο μου αρεσε παρα πολυ. Εχει πολυ ωραια παλια πολη .
Πηγα με το λεωφορειο και μετα παρελαβα το αμαξι και αξιζει τον κοπο να αφιερωσει κανεις κανενα 3 ωρο και να μεινει αν προλαβαινει.
Αν παρεις το τελεφερικ που σε ανεβαζει στο καστρο εχει λιγα μετρα με το που κατεβεις μια ωραια πιτσαρια - εστιατοριο "ristorante pizzeria san vigilio".
Καλο ταξιδι να εχεις και καλα να περασεις!

Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία - Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εμείς με την οικογένεια μου είχαμε νοικιάσει με την maggiore και είχαμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι...Μάλιστα είχαν σπάσει το τζαμί του αυτοκίνητου και μας είχαν κλέψει,με το που επικοινωνήσαμε με την εταιρεία ήταν πολύ εξυπηρετικοί στο που να πάμε για αλλαγή κτλ.Σίγουρα θα την ξανά επιλέγαμε!

Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Avis.....+++

Τελικώς πήγα Μπέργκαμο, ήρθα,όλα καλά με την avis και έχω 2 στα 2στην Ιταλία με την συγκεκριμένη εταιρεία.....Μιλάνο,Μπέργκαμο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....και όποτε ξαναπάω Ιταλία πάλι με Avis θα είμαι.
Μάλλον φίλε μου έπεσες στην περίπτωση ή σε κακό υπάλληλο.Τι να πω !!!!!!
Την πρώτη φορά το αυτοκίνητο που νοίκιασα είχε 840 km και τώρα το δεύτερο 330 km.(με την γνωστή μυρωδιά του καινούργιου μέσα....ξέρετε )
Οι υπάλληλοι και στις 2 πόλεις εξυπηρετικότατοι και τιμές ........best.
Απλά να αναφέρω ότι και στις 2 κρατήσεις που έχω κάνει Ιταλία με Avis, τις έχω κάνει από το site το Ελληνικό που δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά έχει φθηνότερη τιμή από ότι το ιταλικό site της Avis.

Για παράδειγμα έκλεισα ένα fiat panda 1200 κυβικά στα 32,16 ευρώ για τις 25/4 για ένα 24ωρο...( από τις 12 το μεσημέρι 25/4 έως 12 μεσημέρι 26/4.

Το ίδιο αυτοκίνητο για την ίδια κράτηση στις 12 μεσημέρι 25/4 έως 12 μεσημέρι 26/4 στο site το Ιταλικό το έδινε 55,50 ευρώ.

Καλά μην μιλήσω για Europcar που ρώτησα στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο στο γραφείο τους το οποίο ήταν κολλητά με το γραφείο της Avis και μέχρι να έρθει η σειρά μου , είπα να μπώ από περιέργεια να ρωτήσω πόσο θα μου το έδιναν αυτοι.......108 ευρώ μου λέει.....Του λέω δεν καταλάβατε μάλλον.Το θέλω από τώρα ( ήταν 12 παρά 10) στις 12 έως αύριο 12 το μεσημέρι.24ωρο......Μάλιστα μου λέει...το κατάλαβα.....108 ευρώ.....108 φορές να έρθω ιταλία του λέω δεν πρόκειτε να νοικιάσω από εσάς αυτοκίνητο.

rebellos

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΝΝΗ
Παιδιά καλησπέρα! Εγώ πήγα δύο ΠΣΚ μπέργκαμο, το πρώτο πήρα δύο αυτοκίνητα,ένα από avis κι ένα europcar, μας έδωσαν και οι δύο καινούρια αυτοκίνητα diesel. Όταν τα παραδώσαμε, το δικό μας ήταν europcar, έρχεται ο υπάλληλος, ελέγχει (ο δείκτης της βενζίνης όταν παραλάβαμε ήταν στη μέση και ο υπάλληλος τσέκαρε στο συμβόλαιο 4/8), μας λέει όλα οκ, fuel ok και τσεκάρει στο χαρτί 4/8 και φεύγουμε. Έρχεται ένα τιμολόγιο με ταχυδρομείο σπίτι κι έχουν χρεώσει επιπλέον 10 ευρώ diesel, 4 λίτρα όπως αναφέρει. Τους στέλνω email, και μια εβδομάδα μέχρι τώρα δεν έχουν απαντήσει τίποτα. Πιστεύω ότι είναι τακτική τους... Το δεύτερο ΠΣΚ είχα δύο hertz, μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα... Πριν δύο χρονιά ένας θείος μου με hertz, μετά από οκτώ μήνες του ήρθε χαρτί 36 ευρώ κλήση!! Γενικώς πιστεύω μια δόση απάτης την έχουν και νη γείτονες... Κανονικά όταν ελέγχει ο υπάλληλος και σου λέει όλα οκ, δεν θα έπρεπε να υπογράφεις κι εσύ και αυτός και να παίρνεις την αναφορά και να σου δίνει και απόδειξη; Αυτοί απλά σκίζουν το χαρτί χωρίς να υπογράψει κανένας και στο δίνουν... Και που ξέρω τι θα κάνουν μετά; Μόνο μια φορά στην Φλωρεντία η autoEuropa, Sicily by car, μόλις παρέδωσα, υπογράψαμε και οι δύο, και μου έδωσε μάλιστα και χαρτάκι για την πιστωτική για την αποδέσμευση της εγγύησης!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ανεμος1974 said:
.και όποτε ξαναπάω Ιταλία πάλι με Avis θα είμαι.
.
Να προσεχεις μονο η να παιρνεις supercover, γιατι τα ποσα της ευθυνης σου σε αυτη την εταιρεια ειναι ατα υψη. 850 η βλαβη,1700 (!) κλοπη...

thomas89

Member
Τελικα δεν λυθηκε ακομα το θεμα μου
.
Συνεχιζουν να μου δειχνουν στην avis ποσο ερασιτεχνες ειναι.

Ηρθε χθες ο λογαριασμος τησ καρτας στον οποιο επρεπε να δω πιστωμενα τα εξοδα διαμονης και επιστροφης στην Ελλαδα( οπως μου υποσχεθηκαν γραπτως) αλλα τελικα αυτο το ποσο το χρεωσαν στην καρτα!!

Πηρα στην εθνικη και εκανα αιτηση αμφισβητησης και μετα πηρα στην avis οπου ανακαλυψαν το λαθος, μου ζητησαν συγγνωμη και μου ειπαν πως θα επιστραφουν τα λεφτα σε μια εβδομαδα.

Με ολη αυτη την προβληματικη εξυπηρετιση δυσκολα να νοικιασω avis ξανα. Νομιζω οτι ειναι επιεικως απαραδεκτοι

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έχω νοικιάσει απ' την Avis στη Ρόδο (ένα Fabia αν θυμάμαι μου έδωσαν) και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

taxidiakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
ορλαντο
Ταξίδι-Όνειρο
ορλαντο
βασικα εμεις φταιμε που ενω βλεπουμε σε τι κατασταση ειναι το αμαξι το παιρνουμε και υπογραφουμε μου χει τυχει και εμενα αμαξι σε χαλι κατασταση και το πηρα αναγκαστηκα επειδη δεν χρειαζοταν πιστωτικη καρτα

mariw22

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δειξει...
Ταξίδι-Όνειρο
τοσκάνη
Καλησπέρα σε όλους!Σε μία εβδομάδα φεύγουμε για μπολόνια.Μαζεύουμε τις τελευταίες πληροφορίες..και φτάνουμε στο μεγάλο ερώτημα!Συμφέρει η ενοικίαση αυτοκινήτου ή να επιλέξουμε το τρένο?? Θέλουμε αυτοκίνητο για δύο μέρες, για να πάμε από μπόλονια-σιένα και από μπολόνια βερόνα!Θα θέλαμε τα φώτα σας!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom