Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί της μεσογείου, συνεπώς έχει άπειρες επιλογές.Ωραια ευχαριστώ πολύ!
Υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε μερη στη Σικελία που θα μπορουσαμε να πάμε αν φτάναμε αεροπορικώς; εχω ακούσει και πολλά για το βουνό αιτνα(κάνουμε πεζοπορίες γενικά)
Εμείς σε 12 μέρες σπάσαμε τις διαμονές μας σε
Ορτυγία (μου άρεσε ιδιαίτερα η περιοχή των Συρακουσώνκαι γυρίσαμε τα σχετικά κοντινά χωριά Noto & Marzamemi)
Ταορμίνα (από όπου πήγαμε Αίτνα με οργανωμένη εκδρομή. Διαλέξαμε μια ενδιάμεσης δυσκολίας αναβαση σε καποιους κρατήρες από παλαιοτερες εκρήξεις και όχι την ανάβαση στους ενεργούς κρατήρες (μας ενημερωσαν οτι δεν φτανεις πλέον ως την κορυφή οπως παλιοτερα), επειδή είχαμε μαζί και την κόρη μας, αλλά και πάλι άξιζε η φύση. Στην ίδια εκδρομή υπήρχε και δυνατότητα να επισκεφτεις το φαραγγι alcantara αλλά το ακυρώσαμε λόγω καιρού).
Cefalu & Palermo, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και τα δύο μέρη, θα ήθελα να ξαναπάω σίγουρα)
και Κατάνια ( προσωπικά την βρήκα λιγότερο ενδιαφέρουσα από όλα τα παραπάνω, με εξαίρεση τα βασικά της αξιοθέατα και πολύ λιγοτερες επιλογες σε σχεση πχ με το Παλερμο).
Δεν προλάβαμε και το έχω αφήσει σαν εκκρεμότητα για την επόμενη φορά το νοτιοδυτικο τμήμα, το οποίο έχει εξίσου πολλές επιλογές. Ραγκούσα, Μοντίκα, Αγκριτζεντο, Τραπάνι, San Vito Capo...είναι τα μέρη που μου έχουν φανεί ως ενδιαφέροντα για την επόμενη φορά.
Last edited: