• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Προβληματα με αμερικανικη βιζα???

Αν το ταξίδι είναι στην Κούβα; Σε στέλνουν σπίτι σου να υποθέσω;; Ποιο υπόλοιπο και αηδίες Χαχαχαχα !!!! :rolleyes:
Τα ταξίδια στην Κούβα έχουν περιορισμούς μόνο για πολίτες ΗΠΑ, μονίμους κατοίκους ΗΠΑ ή άτομα που διαμένουν στις ΗΠΑ και θεωρούνται "US persons". Για τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

thessaris

Member
diavatirio μιας και έθιξες αυτό το θέμα. Έχω και ελληνικό και αμερικάνικο διαβατήριο. Ενδέχεται να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα σε ενδεχόμενο ταξίδι μου στην Κούβα;

diavatirio μιας και έθιξες αυτό το θέμα. Έχω και ελληνικό και αμερικάνικο διαβατήριο. Ενδέχεται να αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα σε ενδεχόμενο ταξίδι μου στην Κούβα;
Αφού είσαι πολίτης ΗΠΑ, δεν επιτρέπεται να πας στην Κούβα χωρίς ειδική άδεια από το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ. Δεν παίζει ρόλο πιο διαβατήριο θα χρησιμοποιήσεις. Στην πράξη βέβαια, δεν είναι πιθανόν να σε πάρει κάποιος είδηση ειδικά αν πας με ελληνικό διαβατήριο.

MassageTherapist

New Member
Φίλε diavatirio κατ'αρχήν σε ευχαριστούμε που απαντάς με ειλικρίνια και γνώση σε αρκετά θέματα που χρίζουν επεξήγησης.
Ανήκω στο ποσοστό των Ελλήνων που νοιώθουν ικανοί και ταυτόχρονα άχρηστοι σε αυτόν τον πανέμορφο κατα τα άλλα τόπο.
Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση σημαντική.
Εάν κάποιος είναι κάτοχος τουριστικής βίζας (όχι ESTA) , και βρίσκεται στις πολιτείες ήδη, και βρει κάποιον υποψήφιο εργοδότη που τον θέλει στην δουλειά του και είναι σε θέση να δικαιολογήσει αυτή του την πρόσληψη (λόγο κάποιας μοναδικότητας) στον αρμόδιο φορέα,με έναν καλό δικηγόρο και λίγες χιλιάδες δολλάρια θα υπάρξουν πιθανότητες να τα καταφέρει?
Έχω ακούσει πως υπάρχουν δικηγόροι που τακτοποιούν τέτοιες καταστάσεις? Ισχύει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε diavatirio κατ'αρχήν σε ευχαριστούμε που απαντάς με ειλικρίνια και γνώση σε αρκετά θέματα που χρίζουν επεξήγησης.
Ανήκω στο ποσοστό των Ελλήνων που νοιώθουν ικανοί και ταυτόχρονα άχρηστοι σε αυτόν τον πανέμορφο κατα τα άλλα τόπο.
Να κάνω και εγώ με την σειρά μου μια ερώτηση σημαντική.
Εάν κάποιος είναι κάτοχος τουριστικής βίζας (όχι ESTA) , και βρίσκεται στις πολιτείες ήδη, και βρει κάποιον υποψήφιο εργοδότη που τον θέλει στην δουλειά του και είναι σε θέση να δικαιολογήσει αυτή του την πρόσληψη (λόγο κάποιας μοναδικότητας) στον αρμόδιο φορέα,με έναν καλό δικηγόρο και λίγες χιλιάδες δολλάρια θα υπάρξουν πιθανότητες να τα καταφέρει?
Έχω ακούσει πως υπάρχουν δικηγόροι που τακτοποιούν τέτοιες καταστάσεις? Ισχύει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αν πας με τουριστική βίζα στις ΗΠΑ και όχι visa waiver, θεωρητικά γίνεται να αλλάξεις σε βίζα εργασίας υπο προυποθέσεις - βασική προυπόθεση ότι δικαιούσαι τη βίζα εργασίας. Αλλά το πιο πιθανό είναι για διάφορους λόγους να είναι προτιμότερο ή και αναγκαίο, ανάλογα με τις λεπτομέρειες να επιστρέψεις στην ελλάδα και να πάρεις την κατάλληλη βίζα πρώτα. Για παράδειγμα, οι βίζες Η1Β ξεκινούν την 1 Οκτωβρίου του 2013, και μπορεί η άδεια παραμονής της τουριστικής σου βίζας να λήγει πριν εκείνη την ημερομηνία. Εξάλλου, ακόμα και να γίνει η χρονοβόρα και ακριβή διαδικασία της αλλαγής status στις ΗΠΑ, όταν για οποιοδήποτε λόγο φύγεις από την αμερική ενώ εργάζεσαι νόμιμα, δεν θα μπορείς να γυρίσεις πίσω αν δεν πάρεις πρώτα την κατάλληλη βίζα (εκτός και αν πήρες πράσινη κάρτα στο μεταξύ).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα