Rosa Mundial
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ελα ντε
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ταϋλάνδη
εγω ακουσα οτι υπαρχουν και πολλοι μεθυσμενοι - αλλα και ναρκομανεις - και κυριως αυτα φοβαμαι, οποτε μαλλον θα ξεκιναμε νωρις και θα επιστρεφουμε και νωρις!Μου φάνηκε αρκετά ασφαλής πόλη, τουλάχιστον κοντά στο κέντρο που κινήθηκα γιατί για πολύ έξω δε ξέρω..
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ένα μαγαζάκι με ψιλικά που έκανε και συνάλλαγμα λίγο πιο έξω απ' το κέντρο. Δούλευε εκεί μια κυρία Κινέζα και 2-3 φορές που πήγαμε για συνάλλαγμα έβγαζε ένα πάκο με χαρτονομίσματα και μέτραγε μπροστά μας. Και σκεφτόμουν, καλά δε φοβάται; Εγκληματικότητα δεν έχουν; Μόνη της ήταν εκεί και σε ήσυχο σημείο.. Ίσως να ήταν μεμονωμένο περιστατικό αυτή η ανεμελιά αλλά γενικά δεν είδα κάτι που να με ανησύχησε. Εννοείται πάντως ότι όπου έχει μαζεμένο κόσμο προσέχουμε, μετρό, αγορές κτλ. (και έχει πολλά τέτοια μέρη στη Πράγα), ή στα πολύ ερημικά (π.χ. στον λόφο Petrin, που ήταν υπέροχα, δε θα θελα για κανένα λόγο να μείνω ενώ έχει σκοτεινιάσει). Επίσης δεν ξέρω να σου πω για μεταμεσονύχτιες ώρες.. Εγώ μόνη μου ή με γυναικεία παρέα πάντως πολύ αργά θα φοβόμουν σε οποιαδήποτε πόλη..