Rosa Mundial
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ελα ντε
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ταϋλάνδη
χαχα, δε νομιζω να μπορω να ξεχωρισω το Ρουμανο απ'τον Τσεχο! Θα αποφυγω λοιπον το παρκο που λες για καλο και για κακο.Την προηγούμενη Τρίτη γύρισα από 5ημερη επίσκεψη στην Πράγα.Είναι ασφαλής η πόλη.Οι μεθυσμένοι δεν είναι τόσοι πολλοί όπως άλλες χώρες,αλλά αν βρεις στο δρόμο σου κάποιον,τον αποφεύγεις.Αν σου μιλήσει,θα θέλει λεφτά,αν του δώσεις 5 κορώνες θα κάνει τούμπες!Τα πρεζόνια μαζεύονται στο πάρκο κάτω από το Εθνικό Μουσείο της Πράγας.Σε άλλες περιοχές δε θα βρεις.Η παρουσία της αστυνομίας είναι εμφανής,είτε με περιπολικά είτε πεζή με πολιτικά.Γενικά δεν έχεις κάτι να φοβηθείς στην Πράγα.Η Αθήνα είναι σαφώς πιο επικίνδυνη.Μια καλή συνταγή είναι να τους μιλάς Ελληνικά αν σε πλησιάσουν για ζητιανιά κλπ.Αν μιλήσεις Αγγλικά επιμένουν,στα Ελληνικά όμως παραιτούνται!Το δοκίμασα και έπιασε σε 3 περιπτώσεις.Εννοείται ότι πορτοφόλια κλπ στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών και το νου σου εκεί.Οι πορτοφολάδες είναι παρόντες κυρίως στο μετρό,και όπως μου είπε ένας Τσέχος η πλειοψηφία είναι Ρουμάνοι.Οπότε αν δείτε κοντά σας έναν που να μοιάζει με Ρουμάνο,όλες οι αισθήσεις σας σε πλήρη κινητοποίηση.
Καλά να περάσετε.
Αν κι εμένα δε με εντυπωσίασε τόσο πολύ η Πράγα,σε σχέση πάντα με τη Βουδαπέστη και τις άλλες πόλεις που έχω δει.