• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τσεχική Δημοκρατία Πράγα απορίες...

GTS

Member
Στη Ρωμη ευκολα βλεπεις τα παντα μονο με τα ποδια, αρκει να εχεις μερες και να ξεποδαριαστεις. Η Αθηνα δε ειναι πολυ πιο ευκολη για τον τουριστα να τη δει με τα ποδια, τα σημεια ενδιαφεροντος ειναι σε πολυ μικρη αποσταση μεταξυ τους. Εκτος αν εννοεις κατι αλλο που αγνοω...

alma

Member
Aν θες να δεις τα μόνο τα τουριστικά αξιοθέατα της Αθήνας που βρίσκονται στα σημεία Θησείο,Μοναστηράκι,Ακρόπολη,τότε μπορείς να τα δεις με τα πόδια.

Φυσικά δεν πας με τα πόδια από το μοναστηράκι στο Σούνιο για να θαυμάσεις το ναό του Ποσειδώνα (βασικό αρχαιολογικό χώρο).....Δεν αναφέρω καν άλλα αξιοθέατα όπως το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης,μονή Καισαριανής κτλ.....

Επειδή τυγχάνει να φιλοξενούμε συχνά ξένους,συνήθως μας τα ζητάνε αυτά τα μέρη να τα επισκεφτούν.Δηλαδή όταν μας λένε ότι θέλουν να δουν τα αξιοθέατα της Αθήνας συνήθως δεν θέλουν μόνο Θησείο,Μοναστηράκι,Ακρόπολη,ζητούν να δουν και τα περίχωρα,μια και δύσκολα θα έκαναν άλλο ταξίδι για να πάνε μόνο στο Σούνιο για παράδειγμα.

alma

Member
Στην Αθηνα ή στη Ρωμη νομιζω μπορεις να τα δεις ολα ανετα με τα ποδια !

Η ατάκα σου αυτή είναι θεϊκή, ιστορική για το φόρουμ και δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο από εμένα.
Απλά έμεινα κάγκελο όταν το διάβασα.

Άρα δεν απόρησα μόνο εγώ τελικά....

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Στην Ρώμη, αν μένεις στο κέντρο, μπορείς να αποφύγεις εντελώς το μετρό και να πας σε όλα τα αξιοθέατα με τα πόδια. Δεν θα τα γυρίσεις βέβαια όλα σε μια μέρα. Στην Πράγα επίσης, εκτός κι αν θέλει κάποιος να κάνει την υπέρβαση και να πάει στο Vysehrad ή στο Zizkov.

Traveller

Member
αξιοθέατα όπως το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης,μονή Καισαριανής κτλ.....
Aυτό τώρα το θεωρείς αξιοθέατο που πρέπει να δει ο κάθε ψαγμένος ξένος που έρχεται στην Αθήνα?

Στο θέμα μας... κάποιος που πάει πρώτη φορά στη Ρώμη ή στην Αθήνα για 3-4 μέρες ασφαλώς και μπορεί να γυρίσει την πόλη με τα πόδια... και στη Ρώμη άντε να το δεχθώ ότι υπάρχουν και 2-3 πράγματα μακριά από το ιστορικό κέντρο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι αξίζει να δει κάποιος στην Αθήνα και να μην μπορεί να το κάνει με τα πόδια με μια μικρή εξαίρεση τα ψηφιδωτά στο Δαφνί...

Υ.Γ. Το Σούνιο που σωστά αναφέρθηκε, είναι ημερήσια εκδρομή και όχι αξιοθέατο της πόλης...

alma

Member
Στην Πράγα επίσης, εκτός κι αν θέλει κάποιος να κάνει την υπέρβαση και να πάει στο Vysehrad ή στο Zizkov.

Για την Πράγα το έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι μικρή και περπατιέται(εγώ δεν έχω πάει ακόμα,οπότε δεν ξέρω τι παίζει,είναι στα επόμενα σχέδια).

Και ναι το Σούνιο θέλει ημερήσια,για αυτό ανέφερα αξιοθέατα στα περίχωρα.

XRISTOS71

Member
Για την Πράγα το έχω ακούσει κι εγώ ότι είναι μικρή και περπατιέται(εγώ δεν έχω πάει ακόμα,οπότε δεν ξέρω τι παίζει,είναι στα επόμενα σχέδια).
Μάιος Ιούνιος πάντως είναι ιδανική εποχή για περπάτημα
Καλές θερμοκρασίες αρκετό ήλιο.
Ο χειμώνας είναι πιο ζόρικος

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Στην Πράγα πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί και αξίζει να τη γυρίσει κανείς με τα πόδια, αν και η συγκοινωνία είναι πολύ καλή για όσους δεν περπατάνε. Ακόμα και το Zizkov, Prague 3,που αναφέρθηκε δεν είναι μακρυά από το κέντρο, αρκεί να το συνδυάσεις με κάτι άλλο, όχι να πας απλά για να πας - π.χ. να κάτσεις για φαγητό ή για ένα ποτό-.

Γενικά, η Πράγα πιστεύω ότι με έναν απλό προγραμματισμό καλύπτεται άνετα , από Prague1 μέχρι Prague 8, μέσα σε λίγες μέρες!

Σχετικά με το κρύο, να πω ότι εμένα τελη Νοεμβρη, στους -1 δε μου φάνηκε ενοχλητικό. Π.χ. μου φαίνεται χειρότερο και σχεδόν ανυπόφορο το κρύο που εχουμε τώρα εδώ στην Αθήνα. Αυτό νομίζω οφείλεται στο ότι εκεί τα μποφορ είναι κυριολεκτικά μηδέν, το κρύο είναι αμιγές, αλλά δεν....τσούζει όπως εδώ! Με ένα καλσόν , ένα παντελόνι, κλειστά παπούτσια, γάντια, κασκόλ και σκουφο ήμουν παραπάνω από ΟΚ.

Για την κρουαζιέρα στο Μολδάβα που ρωταει κάποιος φίλος, νομίζω δε χρειαζεται να μπει στον κοπο να κλεισει on line. Εκεί θα δει δεκάδες να του πλασαρουν το πακέτο (συνηθως ντυμένοι ναυτάκια, tragic). Δεν ξερω αν αξιζει, δεν το έκανα. Πραγματικά, μου φάνηκε πολύ tourist trap που λέμε, δε θέλω να βιώνω έτσι τα ταξίδια μου....σιγουρα θα ειναι όμορφο δε λέω, αλλά.....προσωπικά κολλήματα , ας πούμε!

vasiliseva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
H μεγαλυτερη συλλογη μεσαιωνικων οπλων που εχω δει ειναι στο Πολεμικο Μουσειο στο Παρισι.Τι κραξιμο ειχα φαει απο τη γυναικα μου που καθομουνα με τις ωρες δε λεγεται!Παντως και γω θελω να πιστευω οτι κανεις πλακα με το φαι και τον φραπε....εεεεεε?Πας σε μια χωρα με κ α τ α π λ η κ τ ι κ η κουζινα.Πεινασα παω να φαω
Πολεμικο Μουσειο στο Παρισι! τί μου θύμησες τώρα!!! Με όλες τις πανοπλίες και τα ξιφάρια...

AndyG

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία-Αυστρία...
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες..!!!
Γεια σας. Θέλω να πάω Karlovy Vary και Chesky Krumlov. Πηγαίνω στο site των λεωφορείων Student Agency να κάνω κράτηση και μου δίνει για κάθε πόλη δυο επιλογές: Český Krumlov, AN ή Český Krumlov, Špičák και Karlovy Vary, Terminál ή Karlovy Vary, Tržnice. Γνωρίζει κανεις ποιες είναι οι σωστές επιλογές για να κατεβω στο κέντρο ααυτών των πόλεων;

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Γεια σας. Θέλω να πάω Karlovy Vary και Chesky Krumlov. Πηγαίνω στο site των λεωφορείων Student Agency να κάνω κράτηση και μου δίνει για κάθε πόλη δυο επιλογές: Český Krumlov, AN ή Český Krumlov, Špičák και Karlovy Vary, Terminál ή Karlovy Vary, Tržnice. Γνωρίζει κανεις ποιες είναι οι σωστές επιλογές για να κατεβω στο κέντρο ααυτών των πόλεων;
Για Karlovy Vary ειναι το Terminal και για Cesky Krumlov το ΑΝ. Καλά να περάσεις!

katerinanina

Member
Εφοσον με το αγορι μου ψαξαμε τα παντα να παμε ρωμη ειπαμε το ταξιδι εκεινο να το κανουμε ανοιξη και να παμε τελη νοεμβρη πραγα, απο οσα διαβασα καταλαβα πως η παλια πολη και το κεντρο της Πραγας ένα και το αυτό και τα δύο δίπλα οπότε απο διαμονή κάτι θα βρω (συγκριτικα απο Ρώμη που είναι πιο μπερδεμένη και λογικά πιο μεγάλη πολη)! Λοιπον συνοπτικά που προτείνετε να τρώμε καλα και οικονομικα και που έχει νυχτερινη ζωη, μαγαζια κτλ? Ονοματα εστιατοριων αν καποιος εχει παει προσφατα! Μπορουμε να μετακινουμαστε με τα ποδια? Θα τα βρισκουμε ευκολα? Επισης πως λετε να παμε? Οδικώς με αμαξι απο Ελλαδα η με άλλο τροπο? Σκεφτητε οτι θα ξεκινησουμε απο Καβαλα! Θα μας παρει ποσες ωρες και ειναι ασφαλες η ταλαιπωρια?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα