Πού είναι στον κόσμο;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αγαπητοί Πολυταξιδεμένοι
Αυτή τη φωτο μου την έστειλε η κόρη μου και μου ζήτησε να της πω από ποιά χώρα είναι γιατί θέλει πολυ να πάει εκεί. Εγώ ποτέ χατίρι δεν της χάλασα. Αλλά που είναι αυτο το πανέμορφο χωριό? Μου θυμίζει Σκανδιναβία. Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Είναι η κωμόπολη Hallstatt στην Αυστρία.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.454
Likes
17.526
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δε σφάξανε!!! Μία φορά βρήκα κι'εγώ μία και θα μου φάτε τη θέση; πριτς!! :bleh:

Ορίστε:
 

Attachments

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
εβλεπε ch.l μαλλον το boss γι αυτο η αργοπορία.. :oops:

δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο αλλα θα πεταξω μια αυστρια.. :roll:
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Δε σφάξανε!!! Μία φορά βρήκα κι'εγώ μία και θα μου φάτε τη θέση; πριτς!! :bleh:

Ορίστε:
Καλά, θα το ψάξουμε, αν κρίνω πάντως από την έκφραση της κυρίας στα σκαλιά, μάλλον πρόκειται για το 'Μνημείο προς τιμήν του Ατάλαντου Πιανίστα'!
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
96
Ως ένδειξη συμπαράστασης προς όλους όσους χάσαμε τον ύπνο μας χτες βράδυ, αναζητώντας τον όμορφο (δε λέω...), αλλά παντελώς άγνωστο κρατήρα του εξωτικού Τζιμπουτί, ποστάρω την κάτωθι φωτογραφία, που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στον Christian! Για να θεωρηθεί σωστή η απάντηση, πέρα από το είδος του φυτού, θα ήθελα να ξέρω ακριβώς πού ακριβώς φύτρωσε αυτό το φυτό (γεωγραφικό πλάτος και μήκος μέσω Google Earth), επιστημονική ονομασία, όπως και συνολικό αριθμό δακτυλίων του κορμού πάνω στον οποίο έχει φωτογραφηθεί. Δεκτές αποκλίσεις μέχρι +/-0,0005%.


<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=1 width=600 border=0><TBODY><TR><TD width=499>
<BIG><BIG><BIG>Συνταγή</BIG></BIG></BIG> παγωτού πεκάν σφενδάμνου

</TD><TD vAlign=top width=119>
</TD></TR><TR><TD width=621 bgColor=#f8f8f8 colSpan=2>
Η ερώτηση υποβάλλεται συχνά, «γιατί κάνετε το παγωτό σας όταν μπορείτε απλά να το αγοράσετε;». Καλή ερώτηση, και θα αναγνωρίσω ότι σήμερα μπορείτε να αγοράσετε τα πολύ υψηλής ποιότητας παγωτά που δοκιμάζουν θαυμάσια. Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ ακριβοί, και δεν παίρνετε να επιλέξετε τους συνδυασμούς γεύσης σας. Πάρτε αυτό το παγωτό πεκάν σφενδάμνου, όπου συνδυάζουμε δύο συστατικά αμερικανών ιθαγενών, το σιρόπι σφενδάμνου από το Βορρά και τα πεκάν από το νότο. Είναι καθαρή απόλαυση δεδομένου ότι το καθαρό σιρόπι σφενδάμνου του δίνει μια γεύση που το καλύτερο Diana Henry περιγράφει στο βιβλίο της «Roast χιόνι ζάχαρης σύκων» «ενθυμίζον της μμένων ζάχαρης και του φοντάν». Και τα ψημένα πεκάν παρέχουν μια καλή βουτυρώδη γεύση καραμέλας​
</TD></TR></TBODY></TABLE>​

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=1 width=600 border=0><TBODY><TR><TD width=621 bgColor=#f8f8f8 colSpan=2><NOSCRIPT></NOSCRIPT>
Το καθαρό σιρόπι σφενδάμνου είναι ένα όμορφο καφεκόκκινο αρωματικό υγρό που παράγει μια διακριτική πλούσια και γλυκιά nutty γεύση από το σφρίγος των δέντρων σφενδάμνου που αυξάνονται Καναδάς και τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Χρησιμοποιείται, μαζί με την κοκκοποιημένη άσπρη ζάχαρη, για να γλυκάνει και να αρωματίσει τη βάση κρέμας για αυτό το παγωτό. Μόλις αναδευθεί το παγωτό, προσθέτουμε τα ψημένα και συντριμμένα πεκάν. Τα πεκάν όχι μόνο παρέχουν μια συμπαθητική μαλακή σύσταση στο παγωτό, αλλά η βουτυρώδης γεύση τους είναι άριστη με τη γλυκιά γεύση του σιροπιού σφενδάμνου. Αν και τα πεκάν αυξάνονται σε μερικά άλλα μέρη του κόσμου, αυξάνονται κυρίως στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες όπου κλιματολογικοί όρος των καυτών θερινών ημερών και των νυχτών είναι ιδανικοί. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα πεκάν, μια άριστη εναλλακτική λύση θα ψηνόταν και συνέτριψε τα ξύλα καρυδιάς.
Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μόνο τους λέκιθους αυγών, υπάρχει πάντα το θέμα αυτών που να κάνουν με τα εναπομείναντας λευκά αυγών. Οι μαρέγκες (μπισκότα μαρέγκας, καρδιές μαρέγκας, μανιτάρια μαρέγκας, Pavlova) είναι πάντα ένας καλός τρόπος να χρησιμοποιηθούν τα λευκά αυγών όπως είναι το κέικ τροφίμων αγγέλου σοκολάτας.​
</TD></TR><TR><TD width=621 colSpan=2> </TD></TR></TBODY></TABLE><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 height=79 cellSpacing=0 width=625 align=left border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top width=623 height=77><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 width=613 border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top width=332>Σε μια μικρή κατσαρόλλα, πέρα από την μέσος-υψηλή θερμότητα, φέρτε μισό-μισό και το σιρόπι σφενδάμνου στο ζεματίζοντας σημείο (το γάλα αρχίζει στον αφρό επάνω). Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Εν τω μεταξύ σε ένα ανοξείδωτο το κύπελλο κτύπησε τους λέκιθους και τη ζάχαρη αυγών μέχρι ελαφρύς και χνουδωτός (περίπου δύο λεπτά). Μπορείτε να κάνετε αυτό με ένα καλώδιο χτυπάτε ελαφρά ή επιθυμώ να χρησιμοποιήσω έναν αναμίκτη χεριών. Βαθμιαία χύστε να ζεματίσει μισό-μισό το μίγμα στο κτυπημένο μίγμα λέκιθου αυγών, σιγουρεμένος συνεχίζετε συνεχώς έτσι τα αυγά δεν πήζουν. Εάν οποιοδήποτε lumps do form, τεντώνει το μίγμα πρίν θερμαίνει.
Τοποθετήστε το κύπελλο πέρα από μια κατσαρόλλα του σιγοβράζοντας νερού και, ανακατώνοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι, μαγειρεψτε έως ότου πυκνώνει η κρέμα αρκετών ότι ντύνει το πίσω μέρος ενός κουταλιού (170 βαθμοί Φ) (77 βαθμοί Γ). Ο όρος «ντύνει ένα κουτάλι» είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται κυρίως ως τρόπος να εξεταστεί πότε μια αυγό-βασισμένη στην κρέμα ή μια σάλτσα γίνεται. Ένα κουτάλι, συνήθως ξύλινο, τοποθετείται στην κρέμα και, όταν αυξάνεται το κουτάλι, η ταινία της κρέμας στο πίσω μέρος του κουταλιού θα μείνει σε ισχύ ακόμα και όταν σύρετε μια γραμμή με το δάχτυλό σας μέσω της μέσης της κρέμας.
Αμέσως αφαιρέστε την κρέμα από τη θερμότητα και ανακατώστε στη βαριά κρέμα. Καλύψτε και αφήστε δροσερό στη θερμοκρασία δωματίου και καταψύξτε έπειτα την κρέμα έως ότου είναι απολύτως κρύο (αρκετές ώρες αλλά κατά προτίμηση ολονυκτίς).

Μεταφέρετε την κρύα κρέμα στη μηχανή παγωτού σας και τη διαδικασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις κάνω, ανακατώστε στα ψημένα και συντριμμένα πεκάν και μεταφέρετε το παγωτό σε ένα κατεψυγμένο εμπορευματοκιβώτιο και το κατάστημα στον ψυκτήρα. Εάν το παγωτό γίνεται πάρα πολύ σκληρή θέση στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πρίν εξυπηρετεί έτσι μπορεί να μαλακώσει. Σημείωση: Για να ψήσετε τα πεκάν, προθερμάνετε το φούρνο σε 350 βαθμούς Φ (177 βαθμοί Γ). Τοποθετήστε τα πεκάν σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε για περίπου 8 λεπτά ή έως ότου τα πεκάν είναι ευώδη και σκούρυνε ελαφριά. Δροσίστε. Τοποθετήστε τα πεκάν σε μια σφραγισμένη πλαστική τσάντα ψυκτήρων και χρησιμοποιήστε μια κυλώντας καρφίτσα για να συντρίψετε τα πεκάν. Κάνει περίπου 3 φλυτζάνια.
</TD></TR></TBODY></TABLE>
:lol::lol::lol:
</TD></TR></TBODY></TABLE>
 
Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μηνύματα
905.598
Μέλη
39.393
Νεότερο μέλος
georgexara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom