Pel
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Και πού δεν θέλω;
Ισραήλ τετάρτη δημοτικού... Αλλά δεν θυμάμαι τίποτα, ή μάλλον θυμάμαι αυτά που θυμάται ένα παιδί...
Γελούσα γιατί θυμήθηκα τα δικά μου που ήταν περίπου ίδια στο πρώτο ταξίδι στην Αγγλία αλλά το τέλος ήταν πικρό που έχασες την φίλη σου.Το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό το έκανα το καλοκαίρι του 1996 στην Αγγλία με το φροντιστήριο των αγγλικών. Παιδομάνι (στις αρχές-μέσα της εφηβείας οι περισσότεροι, είχαμε και κάποιους λίγο μεγαλύτερους) και δύο καθηγητές-συνοδοί (όπου ο μεγαλύτερος άντε να ήταν 30).
Γενικά μου έχει μείνει σαν μια τρελή-σουρρεαλιστική εμπειρία. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο στο Λονδίνο διαπιστώσαμε ότι ήταν τρώγλη και μεταφερθήκαμε σε κάποιο άλλο κάπως λιγότερο παρακμιακό, τα βράδια πίναμε αβέρτα μπύρες στο μπαρ του ξενοδοχείου (ακόμα και η αδερφή μου που είχε μόλις τελειώσει το Δημοτικό-απορώ πώς μας τις σέρβιραν έτσι χύμα), τρώγαμε κάθε μέρα σε Pizza Hut και Burger King, καθόμασταν και μουτζώναμε κρυφά από τους συνοδούς τους Άγγλους συνεπιβάτες στο μετρό, ξεκαρδισμένοι που δεν μας καταλάβαιναν (τρομερό επίπεδο ).
Θυμάμαι είχα δει το κέρινο ομοίωμα του Μακαρίου στο Madame Tussauds (δεν είχα ιδέα ποιός ήταν) και είχα φωνάξει ενθουσιασμένη "Κοιτάξτε! Ένας Έλληνας!" και είχε έρθει δίπλα μου ένα ξέμπαρκο κυπριωτάκι πιο μικρό από εμένα και μου είχε πει "Κύπριος είναι!" και εγώ την κοίταξα στραβωμένη και απάντησα "σιγά τη διαφορά!". Θυμάμαι ακόμα ότι είχα νιώσει δέος στο Stonehedge, ότι είχαμε εκστασιαστεί με την ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη στο London Dungeon, ότι μπήκα για πρώτη φορά σε τραινάκι που γυρνάει ανάποδα σε ένα λούνα-παρκ στο Brighton, ότι είδα πρώτη φορά σκίουρο, ότι έμεινα μ@λ@κας όταν είδα το Πανεπιστήμιο του Cambridge και αποφάσισα ότι μια μέρα θα σπούδαζα στη Μ. Βρετανία, ότι λέγαμε ghost stories ένα βράδυ στο νεκροταφείο που έχει ταφεί ο Shakespeare.
Πολλοί συγγενείς και οικογενειακοί φίλοι είχαν "κράξει" τους γονείς μας που είχαν αφήσει δυο μικρά κορίτσια να πάνε για δύο σχεδόν εβδομάδες Αγγλία μη οργανωμένα, με δύο νεότατους συνοδούς (δεν είχαμε πάει ούτε με γκρουπ, ούτε σε κολλέγιο όπως συνηθίζεται, το πρόγραμμα είχε οργανωθεί από τον ένα καθηγητή). Εγώ πάλι τους είμαι ευγνώμων που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία και βιώσα μια εμπειρία που με έκανε να αισθανθώ δυνατή, ελεύθερη και ανεξάρτητη.
Το συγκεκριμένο ταξίδι έχει έντονο συναισθηματικό φορτίο για μένα και για άλλο λόγο: ένα από τα παιδιά ήταν μια πολύ αγαπημένη φίλη, χωρίς την οποία το ταξίδι αυτό δεν θα ήταν το ίδιο. Αυτή η κοπέλα σκοτώθηκε σε τροχαίο μερικά χρόνια μετά και παρότι ήμουν στην εφηβεία όταν συνέβη ακόμα το θυμάμαι με πολύ βαριά καρδιά.
αχαχαχα, αν και αν το σκεφτείς καλά δεν είναι καθόλου αστείο ένας ανήλικος να πίνει αλκοόλ, ωστόσο γέλασα πολύ!τα βράδια πίναμε αβέρτα μπύρες στο μπαρ του ξενοδοχείου (ακόμα και η αδερφή μου που είχε μόλις τελειώσει το Δημοτικό-απορώ πώς μας τις σέρβιραν έτσι χύμα)