Πορτογαλία Πορτογαλία

adiaforos

Member
Μια απορία την έχω με την Viana do Castelo. Ήταν να πάω φέτος για επαγγελματικό ταξίδι και να μείνω εκεί 5 μέρες. Οπότε έριξα μια ματιά αλλά πέρα από ένα μικρό γραφικό κέντρο και μια εντυπωσιακή εκκλησία στον λόφο πάνω από την πόλη δεν μπόρεσα να βρω κάτι άλλο ενδιαφέρον. Αν πάτε προς τα εκεί τελικά γράψτε καμιά κουβέντα για την πόλη γιατί μπορεί να την γλύτωσα φέτος αλλά είναι πολύ πιθανό να πάω τελικά σε 1-2 χρόνια.
Ε, μια μικρή επαρχιακή πόλη είναι, δεν είναι για 5 ημέρες, αλλά για ένα-δυο μέρες μια χαρά είναι, έχει και ωραίες παραλίες (όπως Praia do Cabedelo). Από την άλλη, κάποιοι βγάζουν τη Λισσαβόνα σε 3 ημέρες, οπότε για αυτούς ένα δίωρο θα επαρκεί. Είναι και πώς ταξιδεύει ο καθένας και τι του αρέσει. Εξάλλου το Πόρτο απέχει 50΄ενώ 80' η Ποντεβέδρα, για μια γεύση της Γαλικίας. Ακόμα πιο κοντά (50') το αναστηλωμένο κελτικό χωριό της Santa Tegra στην A Guarda. Επίσης, αν είσαι καλοκαίρι, ακόμα και στις νήσους Θίες (Islas Cíes) θα μπορούσες να φτάσεις.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Ε, μια μικρή επαρχιακή πόλη είναι, δεν είναι για 5 ημέρες, αλλά για ένα-δυο μέρες μια χαρά είναι, έχει και ωραίες παραλίες (όπως Praia do Cabedelo). Από την άλλη, κάποιοι βγάζουν τη Λισσαβόνα σε 3 ημέρες, οπότε για αυτούς ένα δίωρο θα επαρκεί. Είναι και πώς ταξιδεύει ο καθένας και τι του αρέσει. Εξάλλου το Πόρτο απέχει 50΄ενώ 80' η Ποντεβέδρα, για μια γεύση της Γαλικίας. Ακόμα πιο κοντά (50') το αναστηλωμένο κελτικό χωριό της Santa Tegra στην A Guarda. Επίσης, αν είσαι καλοκαίρι, ακόμα και στις νήσους Θίες (Islas Cíes) θα μπορούσες να φτάσεις.
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση. Δυστυχώς οι 5 μέρες θα είναι υποχρεωτικές. Ευτυχώς όμως θα έχει και 3-4 επισκέψεις σε πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής.
Από την περιοχή έχω δει ήδη Πόρτο και Γκιμαράες που μου άρεσαν πολύ.
Γαλικία όντως είναι δίπλα και είναι στους ταξιδιωτικούς μου στόχους αλλά θα ήθελα να της δώσω τον χρόνο που της αξίζει κι όχι μια «αρπαχτή».
Τώρα αυτό για τις παραλίες στα «καταγάλανα» νερά του Ατλαντικού θα κάνω πως δεν το είδα… 😆

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.915
Μέλη
39.622
Νεότερο μέλος
athmpiz

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα