giannismits
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
@Nedelja πότε πας?Μήπως κάνουμε καμιά συνάντηση κορυφής!
Πολύ σωστά. Κούκλα η Evora και της πρέπουν όχι μία αλλά τουλάχιστον 2 διαν/σεις, πλην όμως εκτός διαδρομής.Απολυτα σωστες επιλογες η διανυκτερευση στην Coimbra-πολυ ομορφη φοιτητουπολη- και η σταση στο Obidos.Εγω με περισσοτερο χρονο στη διαθεση μου επισκεφτηκα και την πανεμορφη Evora αλλα για το δικο σας προγραμμα μαλλον ειναι υπερβολη.
Οι παραλίες δεν ήταν βουρκοι ήταν καθαρές με διάφανο νερο αλλά για μπάνιο δεν ηταν γιατί ήταν ΨΥΓΕΙΟ! Ενδιαφέρον είχε το "στομα της κόλασης" στο κασκάις με τους σχηματισμούς στα βράχια..Cascais και estoril μου θυμίζουν ξεπεςμενα θέρετρα της δεκαετίας του 60 με βουρκους παραλίες (και γω καλοκαιρι ειχα παει )
Για το Pena δε χρειάζεται να ανεβάσει το αμαξι επανω , υπάρχει τρενάκι ( με το αντίστοιχο αντίτιμο ) που σε μεταφέρει σχεδόν στην είσοδο του παλατιού
Δυστυχώς πάω 10-16 Σεπτεμβρίου κι αν θυμάμαι καλά εσύ πας αργότερα, μεγάλη αδικία γιατί θα εκτύπωνα την ιστορία σου και θα ησύχαζα...@Nedelja πότε πας?Μήπως κάνουμε καμιά συνάντηση κορυφής!
Αν φτάσεις δίπλα στη Fatima, μπορείς να πας να δεις και τον ναό της Santissima Trindande, χωρητικότητας 9000 ατόμων κατασκευής του Αλέξανδρου Τομπάζη, ένα σπουδαίο έργο σύγχρονης αρχιτεκτονικής από έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες αρχιτέκτονες. Έστειλα κι αλλον συμφορουμίτη να δει και να μας πει εντυπώσεις, αλλα εσιώπησε . Εγώ δεν τον πρόλαβα όταν πήγα.και την επομένη, καθ'οδόν για Λισαβόνα, να επισκεφθείτε (κάποια από) τα σπήλαια της περιοχής Mira de Aire
http://www.grutasmiradaire.com/?link=6&op=detalhe
ή ν'αναζητήσετε τα ίχνη των δεινοσαύρων εδώ
http://www.pegadasdedinossaurios.org/html/monumento_uk.htm
Ναι, αλλά τέτοια μπερεκέτια συνήθως γίνονται τον Αύγουστο!Το Tomar είναι η πόλη που έλεγες για κάποιο φεστιβάλ μπύρας ε; ενδιαφέρον!
να προσέχεις τα speed-breakers... θα σου σπάσουν τα νεύρα, μη σου σπάσουν και τ'αμάξι!Αν φτάσεις στη Fatima,
Εμένα με συμφέρει όμως για να φέρεις πρώτη εσύ φρέσκα ντοκουμέντα από τη χώρα Η αλήθεια είναι (αν όλα πάνε καλά) πως ήδη στο μυαλό μου επεξεργάζομαι την ιστορία που ενδεχομένως θα γραφτείΔυστυχώς πάω 10-16 Σεπτεμβρίου κι αν θυμάμαι καλά εσύ πας αργότερα, μεγάλη αδικία γιατί θα εκτύπωνα την ιστορία σου και θα ησύχαζα...
υ.γ αν έχεις τσεκάρει κι εσύ τίποτα ενδιαφέρον σφύρα το!
Έχει τόσες πολλές επιλογές γι αυτή τη διαδρομή που ό,τι απάντηση και να πάρεις, θα είναι μόνον ενδεικτική. Εξαρτάται αν θα κινηθείς μόνο σε αυτοκινητόδρομους (με διόδια) ή θα ακολουθήσεις και παράπλευρους δρόμους - ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου. Στον αυτοκινητόδρομο εάν κινείσαι με 120 χλμ/ω θα είσαι από τους πιο γρήγορους - οι Πορτογάλοι πάνε πιο σιγά, σέβονται πολύ τα σήματα - μου έκανε εντύπωση - ακόμη κι αν δεν υπάρχουν περιορισμοί.Σε πόση ώρα το κάνατε περίπου?