• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολωνία Πολωνία πρόγραμμα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οικογενειακό ταξίδι 2 βράδυ Κατοβίτσε και 3 βράδια Κρακοβία παρέα 6 ατόμων και 2 παιδιών ηλικίας 4 χρονων και μωρό παραμονές χριστουγενων.Τι έχετε να μας προτείνετε μέρη να δούμε αν αξίζουν αυτά τα μέρη κτλ.
Ευχαριστώ πολύ
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε εγκαίρως τις περιηγήσεις σας σε Άοσβιτς & Αλατορυχεία, βλέποντας το πρόγραμμα καθώς τα Χριστούγεννα ενδεχομένως να μην είναι όλα ανοικτά.
Το καλό είναι πως προλαβαίνετε και στις δύο πόλεις τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Το Κατοβίτσε βέβαια είναι μικρό, θα το γυρίσετε πολύ γρήγορα.
Περισσότερα και για τις δύο πόλεις έχω γράψει εδώ κι εδώ.

Kyriaki_kr

Member
Καλημερα,
Κοντεύει το επόμενο ταξίδι μας με προορισμό την Πολωνία. 5 διανυκτερεύσεις Κρακοβία και μετά με τρένο Βαρσοβία για άλλες 3 διανυκτερεύσεις. Διαμονή κ στις δύο πόλεις κοντά στο κεντρικό σταθμό.
Το βασικό πλάνο λέμε να είναι ως εξής:
•5/11: φτάνουμε απόγευμα οπότε απλώς μια
πρώτη γεύση Κρακοβίας
•6/11: παλιά πόλη κ εβραϊκή συνοικία
•7/11: Άουσβιτς (απόγευμα παλιά
πόλη/εβραϊκή συνοικία)
•8/11: εκδρομή μάλλον Ζακοπανε
•9/11: αλατωρυχείο (απόγευμα παλιά
πόλη/εβραϊκή συνοικία)
•10/11: αναχώρηση για Κρακοβία / πρωτη
γευση Βαρσοβίας
•11/11: παλιά πολη / νέα πολη
•12/11: παλιά πόλη / νέα πολη
•14/11: αναχώρηση αργά το απόγευμα για
Αθηνα
Ερωτησουλες:
1.Σκεφτόμασταν 8/11 να νοικιάζαμε αυτοκίνητο για να πάμε στο Ζακοπανε. Αξίζει τον κόπο ή είναι εύκολο με τρένο; Αξίζουν οι οργανωμένες εκδρομές; Άλλη εναλλακτική για ολοήμερη εκδρομή;
2.Αν όντως νοικιάσουμε αυτοκίνητο να το νοικιάζαμε για 3 μέρες ώστε να πηγαίναμε κ Άουσβιτς και αλατωρυχείο με αυτοκίνητο; (Έχουμε δωρεάν πάρκινγκ με την διαμονή). Γνωρίζει κάποιος κάποια τοπική αξιόπιστη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων;
3.11/11 είναι η Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας. Θα είναι κλειστά καταστήματα μουσεία κτλ; Γίνονται παρελάσεις;
4.Διαβάζω σχετικά με τον καιρό κ η αλήθεια είναι ότι έχουμε τρομάξει λίγο. Θα έχει τόσο κρύο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου;
Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
1.Σκεφτόμασταν 8/11 να νοικιάζαμε αυτοκίνητο για να πάμε στο Ζακοπανε. Αξίζει τον κόπο ή είναι εύκολο με τρένο; Αξίζουν οι οργανωμένες εκδρομές;
Γύρω στο δίωρο με τρένο ή λεωφορείο (flixbus). Προσωπικά θα πήγαινα με κάτι από τα δύο κι όχι με οργανωμένη εκδρομή, είναι αρκετά αξιόπιστα και φθηνά.
Άλλη εναλλακτική για ολοήμερη εκδρομή;
Katowice ή Tarnow σε λιγότερο από ώρα.
4.Διαβάζω σχετικά με τον καιρό κ η αλήθεια είναι ότι έχουμε τρομάξει λίγο. Θα έχει τόσο κρύο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου;
Ναι είναι πιθανό αλλά φυσικά κανείς δε μπορεί να ξέρει από τώρα. Θεωρήστε το χειμερινό ρουχισμό (συν σκούφο, γάντια) σχεδόν απαραίτητα.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Για Βαρσοβία και Λοτζ
Είμαι εκτός. Αν έχεις περιθώριο κάνε υπομονή μέχρι το ΣΚ να τσεκάρω τα κιτάπια μου και να σου πω. Μόνο για Βαρσοβία όμως. Λότζ δεν έχω πάει.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Είμαι εκτός. Αν έχεις περιθώριο κάνε υπομονή μέχρι το ΣΚ να τσεκάρω τα κιτάπια μου και να σου πω. Μόνο για Βαρσοβία όμως. Λότζια δεν έχω πάει.
Με την ησυχία σου, όποτε μπορείς!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Με την ησυχία σου, όποτε μπορείς!
Λοιπόν, μιας και δεν βρήκα τίποτα στις σημειώσεις μου ρώτησα ένα φίλο Πολωνό και μου έστειλε 2 link με τα top 10 στο Λότζ και τα top 7 στην Βαρσοβία. Είναι και τα 2 στα πολωνικά αλλά με μια μετάφραση του Γούγλη δεν θα έχεις θέμα.
Να συμπληρώσω πως ο συγκεκριμμένος φίλος δεν προτιμά τα Milk bars οπότε δεν έχει άποψη. Μου υποσχέθηκε ότι θα το ψάξει περαιτέρω αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι θα το κάνει.

Για το Λότζ: 10 Najlepszych Barów Mlecznych w Łodzi - Fajne Podróże
Για την Βαρσοβία: Bary mleczne w Warszawie. Wybraliśmy 7 najlepszych miejsc!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μην λησμονήσετε να επισκεφτείτε ενα milk bar. Είναι ενα εστιατόριο στη Πολωνία σοβιετικού τύπου. Αξίζει. Έχει μεγάλες μερίδες και καλό και φτηνό. Πιστεύω οτι όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν τέτοιο τύπο φαγάδικο.
Σε ποιο πήγες, θυμάσαι;

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Σε ευχαριστώ. Απο μουσεία τι έχεις δει και τι σου άρεσε απο αυτά που είδες; Τώρα που σε βρήκα εύκαιρο. Και όποιος άλλο θέλει να απαντήσει
Έχω δει τα εξής:

Chopin Muzeum
Ωραιότατο κτίριο (αρχιτεκτονικά), πολύ καλά δομημένη έκθεση και πέρα από τα εκθέματα της ζωής του καλλιτέχνη διάφορα σημεία που μπορείς να ακούσεις όλα τα έργα του. Αν και δεν είμαι φαν της κλασικής μουσικής μου άρεσε.
Copernicus Science Centre
Έφαγα 3 ώρες εκεί μέσα παίζοντας σαν παιδάκι με όσα περισσότερα πειράματα μπορούσα. Με βγάλανε έξω με το ζόρι ενώ άκουγα Λιλιπούπολη ( μην με τραβάτε, δεν θέλω να βγω)
Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας
Πολύ καλό, δεν το περίμενα. Η ιστορία της εξέγερσης της πόλης, αν και λίγο πολύ άγνωστη σε μένα, παρουσιασμένη με πολλά εκθέματα, κείμενα, φωτογραφίες και μπόλικο υλικό της εποχής σε βάζει για τα καλά στο κλίμα και βγαίνοντας μπορείς να πεις ότι το κατέχεις πια το θέμα.
Μουσείο - Σπίτι της Μαρίας Κιουρί
Μικρό μουσείο, μάλλον άνευρο και χωρίς σπουδαία ή έστω μέτρια εκθέματα. Το μόνο που άξιζε ήταν η αίσθηση πως μπήκα σ’ ένα πολωνικό σπίτι του παρελθόντος, τίποτα άλλο.
The White Pavilion, Πάρκο Λαζένκι
Από όλα τα κτίρια του πάρκου ήταν το μόνο που μπορέσαμε να μπούμε (την ημέρα με την δωρεάν είσοδο). Όμορφο κτίριο, με διακόσμηση που θυμίζει έντονα Ιταλία. Σε 20 λεπτά το είχαμε δει όλο. Καλά ήταν αλλά στην Ιταλία έχει καλύτερα.
Ανάκτορο Βιλάνοβ
Δεν μπήκαμε στο κυρίως κτίριο που ήταν κλειστό λόγω εργασιών. Εδώ όμως είδαμε μια μικρή έκθεση σύγχρονης τέχνης, σε παρακείμενο κτίριο του συγκροτήματος, συμπαθητική αλλά έχω την αίσθηση πως ήταν προσωρινή. Οι εκτεταμένοι κήποι του ανακτόρου όμως άξιζαν το εισιτήριό τους.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχω δει τα εξής:

Chopin Muzeum
Ωραιότατο κτίριο (αρχιτεκτονικά), πολύ καλά δομημένη έκθεση και πέρα από τα εκθέματα της ζωής του καλλιτέχνη διάφορα σημεία που μπορείς να ακούσεις όλα τα έργα του. Αν και δεν είμαι φαν της κλασικής μουσικής μου άρεσε.
Copernicus Science Centre
Έφαγα 3 ώρες εκεί μέσα παίζοντας σαν παιδάκι με όσα περισσότερα πειράματα μπορούσα. Με βγάλανε έξω με το ζόρι ενώ άκουγα Λιλιπούπολη ( μην με τραβάτε, δεν θέλω να βγω)
Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας
Πολύ καλό, δεν το περίμενα. Η ιστορία της εξέγερσης της πόλης, αν και λίγο πολύ άγνωστη σε μένα, παρουσιασμένη με πολλά εκθέματα, κείμενα, φωτογραφίες και μπόλικο υλικό της εποχής σε βάζει για τα καλά στο κλίμα και βγαίνοντας μπορείς να πεις ότι το κατέχεις πια το θέμα.
Μουσείο - Σπίτι της Μαρίας Κιουρί
Μικρό μουσείο, μάλλον άνευρο και χωρίς σπουδαία ή έστω μέτρια εκθέματα. Το μόνο που άξιζε ήταν η αίσθηση πως μπήκα σ’ ένα πολωνικό σπίτι του παρελθόντος, τίποτα άλλο.
The White Pavilion, Πάρκο Λαζένκι
Από όλα τα κτίρια του πάρκου ήταν το μόνο που μπορέσαμε να μπούμε (την ημέρα με την δωρεάν είσοδο). Όμορφο κτίριο, με διακόσμηση που θυμίζει έντονα Ιταλία. Σε 20 λεπτά το είχαμε δει όλο. Καλά ήταν αλλά στην Ιταλία έχει καλύτερα.
Ανάκτορο Βιλάνοβ
Δεν μπήκαμε στο κυρίως κτίριο που ήταν κλειστό λόγω εργασιών. Εδώ όμως είδαμε μια μικρή έκθεση σύγχρονης τέχνης, σε παρακείμενο κτίριο του συγκροτήματος, συμπαθητική αλλά έχω την αίσθηση πως ήταν προσωρινή. Οι εκτεταμένοι κήποι του ανακτόρου όμως άξιζαν το εισιτήριό τους.
Για το Copernicus Science Centre γράφει οτι το Planitarium είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης, οπότε το έχω στα δευτερεύοντα, παρόλο που ήθελα να μπω και σε ένα διαδραστικό μουσείο... Για το Σπίτι της Κιουρί τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά που γράφεις, αλλά θα ήθελα να το τιμήσω μόνο και μόνο για την ίδια και τη ζωή της. Το Βιλανοβ θα το επιχειρήσω, μόνο και μόνο επειδή είναι εκτός κέντρου και θέλω να δω και άλλα σημεία της πόλης. Chopin Muzeum και Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας τα έχω στανταράκια. Πολύ πράμα έχει η πόλη και πρέπει να τα ξεδιαλύνω λίγο... Ευχαριστώ πολύ!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Για το Copernicus Science Centre γράφει οτι το Planitarium είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης
Το Planitarium δεν το θυμάμαι καθόλου. Αν το είδα μάλλον δεν θα μου έκανε καμιά εντύπωση.
Και κάτι ακόμη. Ο Πολωνός φίλος μας έλεγε τότε πως το εβραϊκό μουσείο είναι εφάμιλλο του μουσείου της εξέγερσης. Δεν είχαμε όμως το χρόνο και για τα 2.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.682
Μέλη
39.422
Νεότερο μέλος
Σμάρω

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom