• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολιτισμικό Σοκ!

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Ωραία η συζήτηση παιδιά! εμένα μου έρχονται κάποια σοκαριστικά.
Το ένα έχει να κάνι με Ταϋλάνδη που είχαμε πάει μήνα του μέλητος, στο Κό Σαμούι. Είδαμε αρκετές φορές ξένους Ευρωπαίους κάποιας ηλικίας που έβγαιναν από τα αυτοκίνητά τους με μικρά ντόπια παιδάκια. Ο άντρας μου έλεγε ότι μάλλον οι καλοί αυτοί κύριοι τα έχουν υιοθετήσει. Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, γιατί μιλήσαμε με κάποιους ξένους που ζουν εκεί και μας είπαν ότι πρόκειται πραγματικά για παιδεραστές που κυκλλφορούν ελεύθεροι.
Το δεύτερο ήταν στο αεροπλάνο για Ταϋλάνδη που πήγαμε μέσω Κωνσταντινούπολης. Το αεροπλάνο ήτανε γεμάτο μουστακαλήδες, λιγούρια Τούρκους άνω των 50, οι οποίοι ταξίδευαν όλοι ντυμένοι με γυαλιστερές φόρμες , σαγιονάρες και κάλτσα και πήγαιναν για σεξοτουρισμό στην Ταϋλάνδη. Ο άντρας μου που είναι Τούρκος εκνευρίστηκε τόσο πολύ με την εικόνα αυτή που σε όλο το ταξίδι δεν μιλιότανε. Όσο για τα λιγούρια αποδείχτηκε ότι ήτανκάποιο Συνδικάτων ιδιοκτητών μαγαζιών από το Ντιγιαρμπακίρ που διοργάνωνε αυτή την εκδρομή μόνο για άντρες ( οι οποίοι είναι σίγουρα παντρεμένοι, με γυναίκες με μαντίλες και πολλά παιδιά) με συγκεκριμένο σκοπό για 3 μέρες!!! Εμένα μου φάνηκε αηδιαστικό.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ωραία η συζήτηση παιδιά! εμένα μου έρχονται κάποια σοκαριστικά.
Το ένα έχει να κάνι με Ταϋλάνδη που είχαμε πάει μήνα του μέλητος, στο Κό Σαμούι. Είδαμε αρκετές φορές ξένους Ευρωπαίους κάποιας ηλικίας που έβγαιναν από τα αυτοκίνητά τους με μικρά ντόπια παιδάκια. Ο άντρας μου έλεγε ότι μάλλον οι καλοί αυτοί κύριοι τα έχουν υιοθετήσει. Όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, γιατί μιλήσαμε με κάποιους ξένους που ζουν εκεί και μας είπαν ότι πρόκειται πραγματικά για παιδεραστές που κυκλλφορούν ελεύθεροι.
Το δεύτερο ήταν στο αεροπλάνο για Ταϋλάνδη που πήγαμε μέσω Κωνσταντινούπολης. Το αεροπλάνο ήτανε γεμάτο μουστακαλήδες, λιγούρια Τούρκους άνω των 50, οι οποίοι ταξίδευαν όλοι ντυμένοι με γυαλιστερές φόρμες , σαγιονάρες και κάλτσα και πήγαιναν για σεξοτουρισμό στην Ταϋλάνδη. Ο άντρας μου που είναι Τούρκος εκνευρίστηκε τόσο πολύ με την εικόνα αυτή που σε όλο το ταξίδι δεν μιλιότανε. Όσο για τα λιγούρια αποδείχτηκε ότι ήτανκάποιο Συνδικάτων ιδιοκτητών μαγαζιών από το Ντιγιαρμπακίρ που διοργάνωνε αυτή την εκδρομή μόνο για άντρες ( οι οποίοι είναι σίγουρα παντρεμένοι, με γυναίκες με μαντίλες και πολλά παιδιά) με συγκεκριμένο σκοπό για 3 μέρες!!! Εμένα μου φάνηκε αηδιαστικό.

Να το λοιπόν. Τόσες περιγραφές για ΤΗΑΙ και δεν το είχα διαβάσει ακόμη. μπράβο βρε Βόσπορε. έλεγα μπας και δεν υφίσταται σήμερα. Το έχω αναφέρει στην "κρουαζιέρα"

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Monsieur vagantos...οπως βλεπεις στο forum ειμαι καινουργιος το οποιο σημαινει πως δεν εχω δει η λαβε μερος σε ολες τις συζητησεις που εχουν γινει. Απο οτι βλεπω εσυ εισαι full μελος καιρο τωρα εχεις ολα τα αεροπλανακια με χρωμα...λογικο ειναι να μην ξερω τι εχετε πει για ινδια.

PS: η δηδητριου ειναι οντως πολιτισμικο σοκ.
Παραλογιστή καλωσόρισες.
Εισαι πολύ δραστήριος, με ωραία γραφή και σίγουρα έχεις πολλά να μας διηγηθείς.
Το σχολιάκι είχε την έννοια ότι το σχετικό θεμα είχε πολύ πρόσφατα - δεν ειναι ουτε 10 μερες- προκαλέσει θύελλες. Οπότε μου φάνηκε περίεργο πως δεν το αντιλήφθηκες.

ΥΓ. Αυτό το αμφίβολης ποιότητας "χουμορ" μου, μου δημιουργεί προβλήματα ενίοτε.
Το φαινόμενο εξηγείται πανεύκολα, αν ξέρεις από κρασιά.
Επειδή μένω κοντά στην Νάουσα, πολλές φορές μου βγαίνει ...ξινόμαυρο (το χουμορ)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Επειδή μένω κοντά στην Νάουσα, πολλές φορές μου βγαίνει ...ξινόμαυρο (το χουμορ)

Βρε vag. To ξέρεις ότι ακόμη δε δοκίμασα απ το μπουκάλι σου;;;

φαντάσου αν το ανοίξω τι θα σας γράφω:D:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το ξινόμαυρο είναι ένα υπέροχο κρασί και τυχεροί αυτοί που το πίνουν!
(Sorry για το spam, αλλά δεν συγκρατήθηκα!)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Θα γράψω κάτι διαφορετικό πάνω στο θέμα.

Chiba Iαπωνίας. Καινούργιος πεζόδρομος δεξιά κι αριστερά βιτρίνες από καλά μαγαζιά με ρουχισμό κλπ.. Βαδίζω βιαστικός να προλάβω το τρένο για Τόκιο.
Ξαφνικά ακούω δίπλα μου ομιλία στα ελληνικά. Σταματώ να δω τους Έλληνες
και αντί αυτών βλέπω δυο μαύρους, κατάμαυρους λέμε, μπροστά σε μια βιτρίνα και μίλαγαν ελληνικά σχετικά με το περιεχόμενο της βιτρίνας.
Σίγουρα ήταν από ελληνικό πλοίο, Αφρικάνοι αλλά με διαφορετική διάλεκτο και η μόνο ξένη γλώσσα που ήξεραν και οι δυο ήταν τα ελληνικά!!

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Παραλογιστή καλωσόρισες.
Εισαι πολύ δραστήριος, με ωραία γραφή και σίγουρα έχεις πολλά να μας διηγηθείς.
Το σχολιάκι είχε την έννοια ότι το σχετικό θεμα είχε πολύ πρόσφατα - δεν ειναι ουτε 10 μερες- προκαλέσει θύελλες. Οπότε μου φάνηκε περίεργο πως δεν το αντιλήφθηκες.

ΥΓ. Αυτό το αμφίβολης ποιότητας "χουμορ" μου, μου δημιουργεί προβλήματα ενίοτε.
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια :)
Οχι δεν το ειχα παρει ειδηση η αληθεια ειναι και πηγα μετα και διαβασα ολο το κατεβατο σχολιων...πραγματικα πραξικοπημα ηταν η συζητηση (μεγαλη κουβεντα)
Ξινομαυρο κρασι;Ακουγεται πολυ ενδιαφερον...σε καβα θα βρω η θα στειλεις και κατα δω κανα μπουκαλι?:rolleyes:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ας διηγηθώ και εγώ ένα τελείως διαφορετικό πολιτιστικό σοκ που βίωσα στην Νέα Υόρκη. Έχουμε ταξιδέψει δύο ζευγάρια. Το κάθε ζευγάρι έχει από ενα παιδί περιπου εννιά χρονών.
Μένουμε στο Χίλτον και παίρνουμε πρωινό. Οι άντρες έχουν αποχωρήσει (μάλλον για να καπνίσουν) και οι μαμάδες πίνουμε ακόμη τον καφέ μας. Τα παιδιά έχουν πάει παραπέρα να παίξουν λίγο.
Σε λίγο μας τα φέρνει σβερκωμένα η security του ξενοδοχείου. "Τι κάνανε;" ρωτήσαμε θορυβημένες. "Ανέβαιναν τη κυλιόμενη σκάλα ανάποδα" είπε ο σεκουριτας και πριν προλάβουμε να τον ευχαριστήσουμε για το νοιάξιμό του προσθέτει το εξής και μας αφήνει ξερές: "η ασφαλιστική κάλυψη που σας παρέχει το ξενοδοχείο δεν καλύπτει τέτοιου είδους ατυχήματα και το σπασιμο ενός ποδιού μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά σε ανασφάλιστους". Κόκαλο εγώ! Η φίλη μου είχε την ψυχραιμία (και την απαραιτητη δόση ειρωνικού σαρκασμού) να προσθεσει: "σας ευχαριστουμε πολυ για το ενδιαφέρον και την ενημέρωση, αλλά να σας ενημερώσουμε με την σειρα μας οτι εχουμε εξτρα ασφάλια ταξιδιού η οποία καλύπτει κάθε περίπτωση ατυχήματος, άρα μπορείτε να τα απελευθερώσετε".
Και ο υπέροχος σεκιουριτάς μας αποχαιρέτησε λέγοντας: "Glad to hear it. Then the matter is settled"
Το ζήτημα δηλαδή δεν ήταν η επικινδυνότητα της ενέργειας, αλλά το ποιός στην τελική θα πλήρωνε τα νοσήλεια!
Εκεί ένιωσα μια τεράστια απόσταση να με χωρίζει από αυτή την αντίληψη ζωής.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια :)
Οχι δεν το ειχα παρει ειδηση η αληθεια ειναι και πηγα μετα και διαβασα ολο το κατεβατο σχολιων...πραγματικα πραξικοπημα ηταν η συζητηση (μεγαλη κουβεντα)
Ξινομαυρο κρασι;Ακουγεται πολυ ενδιαφερον...σε καβα θα βρω η θα στειλεις και κατα δω κανα μπουκαλι?:rolleyes:
Aν ερθεις κατα δω σίγουρα θα δοκιμάσεις το τσιπουρο "Ορός της αλήθειας ", παραγωγής μου (δεν υπαρχει στο εμποριο

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Aν ερθεις κατα δω σίγουρα θα δοκιμάσεις το τσιπουρο "Ορός της αλήθειας ", παραγωγής μου (δεν υπαρχει στο εμποριο
Κάτι φήμες οτι η CIA σου έκανε πολύ σοβαρές προτάσεις να σου αγοράσει ολη σου την παραγωγή αληθεύουν; :haha:

varioAthens

Member
Το μεγαλύτερο πολιτισμικό σοκ το έπαθα πριν από καμιά 20αριά χρόνια στη Νέα Υόρκη...Τι να πρωτοθυμηθώ?
1) Στο Χάρλεμ? ... Νόμιζα ότι έβλεπα ταινία... ήμαστε οι μοναδικοί λευκοί στην περιοχή μέσα σε ένα mini-van και φέρναμε βόλτες στους δρόμους... οι της περιοχής μας, με τα κλασικά baseball καπελάκια, χοντρές αλυσίδες στους λαιμούς και στα χέρια και το χαρακτηριστικό λικνιστικό τρόπο περπατήματος, μας κοιτούσαν με μισό μάτι... κάποια στιγμή μας έπιασε φανάρι και την έπεσαν στο βανάκι μας, χτυπούσαν τις πόρτες και τα παράθυρα, μας έβριζαν και χειρονομούσαν... ευτυχώς άναψε το φανάρι και φύγαμε του σκοτωμού...
2) Ένα βράδυ σε ένα πολυκατάστημα έγινα αυτόπτης μάρτυρας ένοπλης ληστείας... μία συμμορία έγχρωμων εισέβαλε με όπλα, έβαλε όλους τους πελάτες να πέσουμε κάτω και άδειασε το ταμείο σε χρόνο dt!
... και άλλα τέτοια στη Ν.Υ. .... τώρα απ' ότι μαθαίνω είναι πιο ήσυχα τα πράγματα

Επίσης, μεγάλο πολιτισμικό σοκ έπαθα στην Μπανγκόκ (πάλι πριν καμιά 20αριά χρόνια) για τον ίδιο λόγο που αναφέρθηκε και παραπάνω... με την παιδική πορνεία...

Έκτοτε, νομίζω, ότι είμαι σχετικά ψύχραιμη για ότι κι αν συναντήσω!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom