• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πολιτισμικό Σοκ!

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
  • στο dusseldorf (Γερμανία): φάγαμε πόρτα σε κλαμπ στην παλιά πόλη, γιατί όπως είπε ο πορτιέρης..με απαξιωτικό τρόπο "εδώ δεν μπαίνουν μαυρομάλληδες, μόνο Γερμανοί"...πρώτη φορά ένοιωσα ρατσιστική επίθεση
  • Τιιιιιιιιι???? Υπάρχουν ακόμα τέτοια;;;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
δεν συμφωνω μαζι σου.ετυχε να κανω πρωτοχρονια στην ζυριχη και οντος κατα την διαρκεια των εκδηλωσεων και μεχρι τις πρωτες πρωινες ωρες γινοτανε χαμος.επειδη ομως ειχα πρωινη πτηση στις 8:30 το πρωι οσο και αν ακουγεται παραξενο δεν υπηρχε ουτε ενα σκουπιδι στους δρομους.εμενα τουλαχιστον αυτο το γεγονος μου εκανε πολυ θετικη εντυπωση
Πίστεψε με, ουδεμία σχέση η πρωτοχρονιά με το street party... και φυσικά, εννοείται ότι και πάλι τα μαζέψανε, απλά η εικόνα που περιγράφω είναι πρίν το μάζεμα, όσο το πάρτυ ακόμα συνεχιζότανε (αν και σε φάση παρακμής...)

sophia_det

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
  • στο dusseldorf (Γερμανία): φάγαμε πόρτα σε κλαμπ στην παλιά πόλη, γιατί όπως είπε ο πορτιέρης..με απαξιωτικό τρόπο "εδώ δεν μπαίνουν μαυρομάλληδες, μόνο Γερμανοί"...πρώτη φορά ένοιωσα ρατσιστική επίθεση
  • Τιιιιιιιιι???? Υπάρχουν ακόμα τέτοια;;;
ναι, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα...αυτό έγινε πριν 5 χρόνια περίπου..και ένας στο δρόμο, που μας είχε ακούσει να μιλάμε ελληνικά, μας αποκάλεσε "βρωμοιταλούς"! :shock:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Στο Βερολινο που στα παρκα οι μαμαδες ξεκουμπουναν το πουκαμισο σου τους και θηλαζαν τα μωρα τους. Ουτε για αστειο δεν θα συναιβενε κατι τετοιο στην Ελλαδα. Στο Σιατλ, οταν καθαρισα την πληγη ενος παιδιου που χτυπησε την ωρα που εκανε σκειτ. Η μαμα του μου προσεφερε χρηματα και οταν τα αρνηθηκα λεγοντας που ολοι το ιδιο θα εκαναν στη θεση μου, με τα ματια γεματα απορια μου ειπε "εδω ειναι Αμερικη, για οτι κανεις πληρωνεσαι"

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο Βερολινο που στα παρκα οι μαμαδες ξεκουμπουναν το πουκαμισο σου τους και θηλαζαν τα μωρα τους. Ουτε για αστειο δεν θα συναιβενε κατι τετοιο στην Ελλαδα.
Μην εισαι σιγουρη. Το εκανα οταν ειχα μωρο την πρωην μικρη μου. Σχεδον εικοσι χρονια πριν δηλαδη. Βεβαια την εβαζα κατω απο την πουκαμισα μου ειναι η αληθεια, αλλα θηλαζα δημοσιως.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Στο Σιατλ, οταν καθαρισα την πληγη ενος παιδιου που χτυπησε την ωρα που εκανε σκειτ. Η μαμα του μου προσεφερε χρηματα και οταν τα αρνηθηκα λεγοντας που ολοι το ιδιο θα εκαναν στη θεση μου, με τα ματια γεματα απορια μου ειπε "εδω ειναι Αμερικη, για οτι κανεις πληρωνεσαι"

Καλά..... πράγματι έγινε όπως το λες;;;;;;;;;;;;;;;;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καθολου πλακα δεν κανει. Και το δικο μου πολιτιστικο σοκ στην Αμερικη ειναι στην ουσια μια παραλλαγη στο θεμα της Lyda.
Αλλες νοοτροπιες, πολυ δυσαρεστες.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Καλά..... πράγματι έγινε όπως το λες;;;;;;;;;;;;;;;;
Νομιζω πως θα επρεπε να ανοιξουμε ξεχωριστο τοπικ "Πολιτιστικο σοκ στην Αμερικη"
Στην Βαλτιμορη στο γνωστο νοσοκομειο ηταν ικανοι να αφησουν μια γυναικα να γεννησει στον προαυλιο χωρο γιατι δεν ηταν ασφαλησμενη.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καθολου πλακα δεν κανει. Και το δικο μου πολιτιστικο σοκ στην Αμερικη ειναι στην ουσια μια παραλλαγη στο θεμα της Lyda.
Αλλες νοοτροπιες, πολυ δυσαρεστες.

οκ. ήταν τόσο απίστευτο!!!ξαναρώτησα γιατί:

το συμβάν μ αυτή την απάντηση θα το χρειαστώ πολλάκις και σύντομα..

αλλά είναι και θέμα πολλαπλής συζήτησης κάποια στιγμή

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Νομιζω πως θα επρεπε να ανοιξουμε ξεχωριστο τοπικ "Πολιτιστικο σοκ στην Αμερικη"
Στην Βαλτιμορη στο γνωστο νοσοκομειο ηταν ικανοι να αφησουν μια γυναικα να γεννησει στον προαυλιο χωρο γιατι δεν ηταν ασφαλησμενη.

γράψαμε ταυτόχρονα. συμφωνώ

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ας γραψω και εγω κατι για την αγαπημενη μου Κουβα ...
αν και τα ήξερα πριν παω , καθε φορά που την επισκεπτομαι με ξαφνιαζουν πολλά πραγματα (ενταξει δεν σοκαρομαι ευκολα ετσι και αλλιως , οποτε ας τα χαρακτηριζω εκπληξη )

Πως γινεται σε χωρα με πανακριβα και αχρηστα σε ποιοτητα σαπουνια και αποσμητικα, σαμπουαν σε μονιμη ελλειψη , ολοι μα ολοι, μικροι και μεγαλοι να μοσχομυριζουν ;
και να θυμαμαι στην Αθηνα ,οταν ζουσα και εμπαινα σε λεωφορειο
να κατεβαινω αρκετες φορές άρον άρον γιατι πολλοί απο τους διπλανους μου εζεχναν ; Στη χωρα που ζαλιζομαι ποιο σαμπουαν να διαλεξω απο τα άπειρα και φτηνά που υπαρχουν παντου ;

πως γινεται μετα απο 5 χρονια αντιστοιχης δικης μας Κατοχης , στις αρχες του 1990 και μεγαλης ανεχειας εως και σημερα ,
οι κατοικοι να περπατανε στητά , να χαμογελανε , να ανταλλασουν πειραγματα , να γελανε συχνα , να διακωμωδουν τις βασικες ελλειψεις και πολλα άλλα του καθεστωτος , να γλεντανε με τη ψυχη τους , να σε κοιτανε στα ματια οταν σου μιλανε
να μοιραζονται τα λιγοστα υπαρχοντα τους , να σε τραταρουν ακομα και αν χρειαστει να δανειστουν το κερασμα απο το γειτονα,
να σε βοηθανε χωρις να περιμενουν ανταλλαγμα (εξαιρουνται οι περισσοτεροι απο τους Αβανερους , αλλά αυτοί υποψιαζομαι οτι μια ζωή ετσι ηταν !!)

εκεινο δε που με ενθουσιαζει ειναι οτι ζουν "με το αρτο ημων τον επιουσιο " , χωρις δευτερη σκεψη ...
πραγμα που αγωνιζομαι να το καταφερω εστω και λιγο (αντε να εχω και τον αρτο της επομενης ) εδω και χρονια , αλλά η κουλτουρα της κατοχικης μητερας και γενικα η δυτικη που μεγαλωσα μου βαζει όλο εμπόδια .....

Κουβανοι , να εισαστε καλα , με κανετε να γινομαι καλιτερη ...
ευγνώμων ..... και συντομα πάλι κοντα σας , εστω και για λιγες εβδομαδες .....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom