• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιο ταξιδιωτικο περιοδικο διαβαζουμε και γιατι?

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
Passport , και το γαλλικο & γερμανικό Geo ( και Geo special ) και μερικές φορές διαβάζω το σουηδικο Vagabond & αμερικάνικο Νational Geographic Traveller

veatriki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία/Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδία
καθε μηνα το passport (ναι λατρευω και εγω την τσοκλη) και πολυ συχνα το voyager
... επισης οτι ξενο μου γυαλισει...

thch81

Member
PASSPORT φυσικά, γιατί δεν απευθύνεται σε τουρίστες αλλά σε ταξιδευτές.
Μετά το GEO,το National Geographic και το Ελληνικό Πανόραμα τα θεωώ πολύ αξιόλογα.
Από ξένα περιοδικά ανάλογα με τη θεματολογία.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ενδιαφέρον περιοδικό που όμως δεν το έχω δει σε πολλά περίπτερα είναι το TRAVELogue http://www.travelogue-mag.gr . Έχει βγάλει 3 τεύχη.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Xτες στην εκθεση ανακαλύψαμε και μια σειρα πολυ αξιόλογων περιοδικών,
για ταξιδιώτες με άποψη, οπως είναι το σλόγκαν τους.

Προσεγμένες και καλαισθητες εκδόσεις με καθε λογης ταξιδιωτικά αφιερωματα...
Εξαιρετικά και τα λευκώματα με τις ταξιδιωτικές φωτογραφίες!!!

Απλά εξαιρετικά! :clap:

http://www.departure-blvd.net/

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Δεν διαβαζω συγκεκριμενο περιοδικο.
Αγοραζω μονο με βαση το περιεχομενο του.

Και πρεπει να εχει αρκετα τροπικο περιεχομενο για να το αγορασω.
Το departure blvd το ανακαλυψα τον Ιανουαριο του 2007... το τευχος αυτο ειχε φυσικα αφιερωμα στην Ταιλανδη.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Βασικά βλέπω το περιεχόμενο του κάθε περιοδικού και αναλόγως πράττω. Πολύ μ' αρέσει το COSMOS TRAVEL (τα θέματά του είναι εκτενέστατα). Το ICONS του Δούση και το Voyager τις περισσότερες φορές απευθύνονται σε αναγνωστικό κοινό υψηλού εισοδήματος, το Passport και το Travelogue θα ήθελα να έχουν πιο εκτενή ρεπορτάζ. Το Explore Nature μ' έχει κάνει να εκπλαγώ ευχάριστα.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και τα περισσότερα άρθρα του Cosmos Travel σε λεφτάδες απευθύνονται, με πολυτελή καταλύματα, luxury και boutique hotels, νέα για τις ευκολίες στη business class των αεροπορικών εταιρειών κ.λ.π. Είναι ο βασικός λόγος που πια δεν το αγοράζω εκτός και αν έχει κάτι που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το ίδιο και το Icons που το βρίσκω και πολύ επιφανειακό. Ούτε λόγος για το Voyager. Εξαιρετικά ελιτίστικο. Βέβαια αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Ο κάθε ένας τα βλέπει διαφορετικά. Έχω γράψει οτι παίρνω ανελλιπώς το ΓΕΩτρόπιο και αυτό γιατί οι αφηγήσεις (όχι πάντα) έχουν μια αμεσότητα. Μου θυμίζουν λίγο τις ιστορίες μας εδώ. Μερικοί από τους αρθρογράφους είναι εξαιρετικοί: Ζηρίνης, Λαλουδάκη, Μπαλτας κ.ά.

paragianna75

Member
Επόμενο Ταξίδι
astana-kazakhstan?
Ταξίδι-Όνειρο
Namimbia
Πρώτο και καλύτερο αγοράζω το Αθηνόραμα travel, έχει πολύ υλικό με διάφορα ψακτήρια στο internet και tips, διαβάζεται απο την αρχή μέχρι το τέλος, passport και icons μόνο όταν έχει κάποιο αφιέρωμα που με ενδιαφέρει αν και επαναλαμβάνονται.

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
εγω παιρνω το voyager, αλλα οχι καθε μηνα..μονο όποτε μου αρεσουν πολυ τα θεματα που εχει ή θελω τον ταξιδιωτικο οδηγο που δινει..γενικα, αυτο που με νευριαζει με τα εν λογω περιοδικα ειναι οτι προβαλουν το "ακριβο" και το "χλιδατο" και οχι το "καλο" και "λιτο"..αυτο πραγματικα με εκνευριζει..ας παρουν χαμπαρι επιτελους οτι απευθυνονται σε απλους ανθρωπους και οχι σε δισεκατομμυριουχος..εμενα καθολου δεν με ενδιαφερει να ενημερωνομαι για πανακριβα ξενοδοχεια και εστιατορια που ανοιγουν σε διαφορα μερη του κοσμου..επισης, οταν κανουν καποιο αφιερωμα για ενα μερος, τα ξενοδοχεια που προτεινουν ειναι απλησιαστα..

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Για μένα..αυτός είναι ο λόγος που δεν παίρνω τέτοια περιοδικά. Δεν με καλύπτουν...και θα τύχει να τα πάρω μόνο όταν προσφέρουν κάποιον ταξιδιωτικό οδηγό.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
εγω παιρνω το voyager, αλλα οχι καθε μηνα..μονο όποτε μου αρεσουν πολυ τα θεματα που εχει ή θελω τον ταξιδιωτικο οδηγο που δινει..γενικα, αυτο που με νευριαζει με τα εν λογω περιοδικα ειναι οτι προβαλουν το "ακριβο" και το "χλιδατο" και οχι το "καλο" και "λιτο"..αυτο πραγματικα με εκνευριζει..ας παρουν χαμπαρι επιτελους οτι απευθυνονται σε απλους ανθρωπους και οχι σε δισεκατομμυριουχος..εμενα καθολου δεν με ενδιαφερει να ενημερωνομαι για πανακριβα ξενοδοχεια και εστιατορια που ανοιγουν σε διαφορα μερη του κοσμου..επισης, οταν κανουν καποιο αφιερωμα για ενα μερος, τα ξενοδοχεια που προτεινουν ειναι απλησιαστα..
Το πρόβλημα είναι με τα περιοδικά αυτά οτι για να λειτουργήσουν και να βγάλουν τα εξοδά τους (και το κέρδος τους φυσικά) πρέπει να έχουν έσοδα από τη διαφήμηση άμεση και έμμεση. Τα έσοδα από τα 5 ευρώ που κοστίζουν δεν τους βγάζουν ούτε το νοίκι που λέει ο λόγος. Τα καταλύματα και οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί που έχουν λεφτά να πληρώσουν για τέτοιου είδους προβολη, είναι λογικό να είναι εκείνοι που απευθύνονται στην ανώτερη εισοδηματική τάξη, εκείνη δηλαδή που θα καταναλώσει περισσότερο και θα κάνει το μεγαλύτερο τζίρο. Ακολουθούν και αυτά τα περιοδικά τη λογική των υπολοίπων: δε διαφέρουν δηλαδή από τα υπόλοιπα που προτείνουν το συνολάκι του Αρμάνι, το παλτό του YSL, ενώ υπάρχουν μια χαρά ρούχα no name στην αγορά. Οι φίρμες έχουν να πληρώσουν την προβολή, αυτές θα προβάλουν, πάει και τελείωσε. Δεν έχουν την πολυτέλεια να προβάλλουν τίποτα άλλο. Τα περιοδικά του εξωτερικού που έχουν τεράστιες αναγνωσιμότητες μπορούν να επιλέξουν οτι θα στηριχθούν στα έσοδα από τις πωλήσεις τους κυρίως, οπότε και να έχουν διαφορετικό πιο εναλλακτικό χαρακτήρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom