Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
30.000 ευρω το μ του μετρο.
Γελαει ολη η χωρα σημερα, βρηκες τη μερα...
[/QUOTE
Δηλαδή τα χιλιάδες ευρώ που κόστισε ο μεγάλος περίπατος μειώνουν την αξία της πόλης ; Η χώρα γελάει συχνά πυκνά
@panpan τοσα χρονια ουτε ενας βουλευτης Θεσσαλονικης δεν εχει θεσει θεμα αποκεντρωσης. Να μεταφερθουν 3-4 υπουργεια συσσωμα στη Θεσσαλονικη, κατι που θεωρω σωστο και δικαιο, και καναδυο σε αλλες πολεις, για να γινουν κεντρα ληψης αποφασεων. Το υπ. Βορειας Ελλαδας συστηθηκε ακριβως γι αυτο, για να μη γινει ποτε αποκεντρωση.
Μεταξυ μας δεν τους χαλαει το πηγαινε ελα δωρεαν με αεροπλανο Αθηνα και πληρωμενα ξενοδοχεια για εξασφαλισμενη διασκεδαση υψηλης ποιοτητας.
Ας προσεχουν τι εκλεγουν οι πολιτες.
γιατι πιστεύεις ότι εάν φέρνανε 2-3 Υπουργεία στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετούσαν Βορειοελλαδιτες Υπουργούς; Τίποτε Υφυπουργοί και πολύ θα μας ήταν :confused: Ακόμη και οι ΓΓ τους από Αθηνα θα ερχόταν …

8avos

Member
Ενας μέσος έλληνας,ανέχεται την πόλη,είτε που ζει είτε που κατάγεται και δεν νομίζω πως ενθουσιάζεται κανείς με κάποια...

Ενθουσιάζεται σίγουρα με ορισμένα νησιά και χωριά,με πόλεις όχι.

paefstra

Member
γιατι πιστεύεις ότι εάν φέρνανε 2-3 Υπουργεία στη Θεσσαλονίκη θα τοποθετούσαν Βορειοελλαδιτες Υπουργούς; Τίποτε Υφυπουργοί και πολύ θα μας ήταν :confused: Ακόμη και οι ΓΓ τους από Αθηνα θα ερχόταν …
Μα δεν ειπα να τοποθετησουν βορειοελλαδιτες Υπουργους. Αυτο θα γινοταν σε καμια μπανανια, να διοριζονται με τοπικιστικες εμμονες.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
μεχρι και το λογοτυπο σε γραφειο στην Αθηνα το ανεθεσαν...
Άσε και δεν είχαμε μια σοβαρή άκρη να πάρουμε τη δουλειά και τα τριάντα χιλιάρικα να κάνουμε ζωάρα, να κλείσουμε και 10 ταξιδάρες, τέτοια λογότυπα σου φτιάχνω με το κιλό...
Αυτο θα γινοταν σε καμια μπανανια, να διοριζονται με τοπικιστικες εμμονες.
Εκεί ακριβώς δηλαδή που υπάρχει και διακοσμητικό υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μαζί με τον όσο πιο διακοσμητικό γίνεται (μετά τον ΠτΔ) υπουργό, γνωστό και μη εξαιρετέο για το «έργο» του. Στη μεγαλύτερη μπανανία.

(είμαστε αρκετά εκτός θέματος, πρέπει να συνέλθουμε :lol: )

ludovica

Member
Να πω ότι οι Ναπολιτανοι ζηλεύουν τη Ρώμη και παραπονιούνται ότι είναι παραμελημενοι πάει στο καλό. Να τρώγονται οι Θεσσαλονίκεις για την Αθήνα που δεν είναι και Μονακό αλλά μια πόλη με άπειρα προβλήματα, γιατί; Άσε που είναι και μονόπλευρο, δηλαδή τρώγονται μόνοι τους. Πόσο πιο άσχημα δηλαδή ζει ο Θεσσαλονικιος από τον Αθηναιο; Και γιατί μόνο αυτοί έχουν τόσο κόλλημα; Κράτος των Αθηνών και λοιπές μπούρδες... Και μιλάω ως αντιαθηναια τώρα όχι σαν κάποια που έχει πρεμουρα να υποστηρίξει την πρωτεύουσα.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στο παρόν θέμα η συζητηση,πάντως το πράγμα είναι απλό. Υπάρχει περισσότερη "γκρίνια" στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με άλλες μικρότερες πόλεις επειδή είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα λόγω μεγαλύτερης έκτασης και πληθυσμού.
Στις Σέρρες για παράδειγμα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό -τουλαχιστον δεν υπήρχε μέχρι πέρσι- οπότε δε θα παραπονεθούν που δεν έχουν προαστιακό, μετρό και τραμ. Στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα,μεγάλη έκταση και πολλά προάστια θα παραπονεθούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος; Μου κάνει τρομερή εντύπωση!

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Κι εγώ ως "Αθηναία" (απλώς γεννήθηκα στην Αθήνα από γονείς που ήρθαν στην πόλη από χωριό της Καρδίτσας στα 12) δεν το καταλαβαίνω!
Μια τερατουπολη δημιουργήθηκε με ένα σωρό προβλήματα και έλλειψη πρασίνου που αν δεν ζεις και δεν εργάζεσαι με ενα αξιοπρεπή μισθό σε κάποιο ανθρώπινο προάστιο, ποιότητα ζωής δεν έχεις!
Αλλά τα παράπονα των Θεσσαλονικιων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε μερικοί γνωστοί μου από μικρά χωριά που έπαιρναν δεκαετία 80 και έπειτα, ένα σωρό επιδοτήσεις από καπνό, πρόβατα κλπ. με τα οποία έφτιαξαν περιουσίες χωρίς να πληρώνουν φόρους (μικροαγροτες με βίλες και ακριβα αυτοκίνητα).
Άλλοι κατάφεραν να διοριστουν σε καλοπληρωμενες θέσεις σε ΔΕΚΟ και δημόσιο χωρίς πτυχίο (μέσο να έχεις)
Η Αθήνα και οι πολιτικοί της φταίνε που ερημώνουν τώρα τα χωριά τους και δεν έχουν υποδομές!!!

ludovica

Member
Δεν ξέρω κατά πόσο κολλάει στο παρόν θέμα η συζητηση,πάντως το πράγμα είναι απλό. Υπάρχει περισσότερη "γκρίνια" στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με άλλες μικρότερες πόλεις επειδή είναι πολύ περισσότερα τα προβλήματα λόγω μεγαλύτερης έκτασης και πληθυσμού.
Στις Σέρρες για παράδειγμα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό -τουλαχιστον δεν υπήρχε μέχρι πέρσι- οπότε δε θα παραπονεθούν που δεν έχουν προαστιακό, μετρό και τραμ. Στη Θεσσαλονίκη που υπάρχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα,μεγάλη έκταση και πολλά προάστια θα παραπονεθούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος; Μου κάνει τρομερή εντύπωση!
Ναι, γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό. Που τα 5 λεπτά σε κανονικές συνθήκες γίνονται 30 με την κίνηση στην Κηφισίας. Δεν είναι ότι τα όποια έργα έγιναν μας έσωσαν. Ούτε τι οι Αθηναίοι είναι οι σούπερ ευνοημενοι και όταν ζούσα στην Αθήνα έλεγα Θεέ μου τι ζωαρα κάνω στο κράτος των Αθηνών.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ναι, γιατί στην Αθήνα δεν υπάρχει κυκλοφοριακό. Που τα 5 λεπτά σε κανονικές συνθήκες γίνονται 30 με την κίνηση στην Κηφισίας. Δεν είναι ότι τα όποια έργα έγιναν μας έσωσαν. Ούτε τι οι Αθηναίοι είναι οι σούπερ ευνοημενοι και όταν ζούσα στην Αθήνα έλεγα Θεέ μου τι ζωαρα κάνω στο κράτος των Αθηνών.
Εμ σορι είπα εγώ ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα κυκλοφοριακό;
Είπα ότι υπάρχει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη που μπορεί να μην είναι εξίσου έντονο είναι όμως πολύ έντονο ειδικά για όσους μένουν εκτός κέντρου . Μια απόσταση που χωρίς κίνηση γίνεται σε 20' την κάνεις σε μια ώρα με κίνηση.
Επομένως χρειάζεται ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη υποδομές πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες πόλεις. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη με τη Λάρισα πχ γι'αυτό θα ακούσεις περισσότερο κόσμο να παραπονιέται. Και ενώ υπάρχει η ανάγκη τα έργα δε γίνονται.Αυτό το απλό πράγμα λέμε

ludovica

Member
Κι εγώ ως "Αθηναία" (απλώς γεννήθηκα στην Αθήνα από γονείς που ήρθαν στην πόλη από χωριό της Καρδίτσας στα 12) δεν το καταλαβαίνω!
Μια τερατουπολη δημιουργήθηκε με ένα σωρό προβλήματα και έλλειψη πρασίνου που αν δεν ζεις και δεν εργάζεσαι με ενα αξιοπρεπή μισθό σε κάποιο ανθρώπινο προάστιο, ποιότητα ζωής δεν έχεις!
Αλλά τα παράπονα των Θεσσαλονικιων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε μερικοί γνωστοί μου από μικρά χωριά που έπαιρναν δεκαετία 80 και έπειτα, ένα σωρό επιδοτήσεις από καπνό, πρόβατα κλπ. με τα οποία έφτιαξαν περιουσίες χωρίς να πληρώνουν φόρους (μικροαγροτες με βίλες και ακριβα αυτοκίνητα).
Άλλοι κατάφεραν να διοριστουν σε καλοπληρωμενες θέσεις σε ΔΕΚΟ και δημόσιο χωρίς πτυχίο (μέσο να έχεις)
Η Αθήνα και οι πολιτικοί της φταίνε που ερημώνουν τώρα τα χωριά τους και δεν έχουν υποδομές!!!
Ας προσέχουν και ποιους βγάζουν. Δικοί μου συγγενείς είχαν στο χωριό δήμαρχο που όντως πρόσφερε στον τομέα της υγείας - σε κατσικοχωρι μιλάμε. Αν οι Θεσσαλονίκεις ψηφίζουν καθ υποδειξην αθηναϊκών μέσων διάφορους Μπουταρηδες δεν τους φταίει κανένας.

Εμ σορι είπα εγώ ότι δεν υπάρχει στην Αθήνα κυκλοφοριακό;
Είπα ότι υπάρχει ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη που μπορεί να μην είναι εξίσου έντονο είναι όμως πολύ έντονο ειδικά για όσους μένουν εκτός κέντρου . Μια απόσταση που χωρίς κίνηση γίνεται σε 20' την κάνεις σε μια ώρα με κίνηση.
Επομένως χρειάζεται ΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη υποδομές πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλες πόλεις. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη με τη Λάρισα πχ γι'αυτό θα ακούσεις περισσότερο κόσμο να παραπονιέται. Αυτό το απλό πράγμα λέμε
Και σε άλλες επαρχιακές πόλεις υπάρχει κίνηση και προβλήματα, δεν κάνουν έτσι, αυτό λέμε. Άλλο να θέτεις κάτι σε πολιτική βάση άλλο να βγάζεις κόμπλεξ, το οποίο έχει καλλιεργηθεί μεθοδικά κα είναι δείγμα ανωριμοτητας.

chrisbd

Member
Οι Θεσσαλονικεις αν ζηλευουν κατι απο την Αθηνα ειναι κυριως τα πολιτιστικα δρωμενα και οι συγκοινωνιες μαλλον την ποικιλια των μμμ.. ουτε το συγκοινωνιακο ουτε γενικα την ζωη στην πρωτευουσα.. αντε και την προσβαση στα νησια κυριως Κυκλαδες, Δωδεκανησα και Κρητη.. Θελω να πιστευω οτι με το μετρο και τον φλαιοβερ θα λυθουν, οχι για πολυ, καποια κυκλοφοριακα και συγκοινωνιακα θεματα..

Εννοειται οτι ρεει πιο πολυ χρημα στο κεντρο αλλα ειναι επακολουθο και συμβαινει σχεδον παντου.. τωρα οτι αλλο λεμε ειναι για να περνα η ωρα που λεει και το ανεκδοτο..

alma

Member
Οι Θεσσαλονικεις αν ζηλευουν κατι απο την Αθηνα ειναι . ουτε το συγκοινωνιακο ουτε γενικα την ζωη στην πρωτευουσα.. αντε και την προσβαση στα νησια κυριως Κυκλαδες, Δωδεκανησα και Κρητη..
Καλά αυτό είναι και λίγο θέμα εγγύτητας.
Κι εγώ ζήλεψα που είδα πόσο ωραία είναι στη Λήμνο και οι Θεσσαλονικείς είχαν πάει πολλές φορές γιατί είχαν πιο εύκολη πρόσβαση.
Η εγγύτητα σε αρκετά νησιά είναι από τα λίγα θετικά της Αθήνας..το εκμεταλλευομαστε κιόλας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom