• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ryanair Ποιά η γνώμη σας για τη Ryanair;

thessaris

Member
Το Θεσσαλονίκη - Ciampino για Σ/Κ στη Ρώμη ή το Θεσσαλονίκη-Bergamo για σ/κ στην επαρχιακή Λομβαρδία με 30 ? πήγαινε έλα ή και το Θεσσαλονίκη-Stansted με 35 και 40 ? πήγαινε έλα δεν νομίζω να σε χαλούσαν φίλε Traveller. Ειδικά όταν οι άλλες μου επιλογές είναι Alitalia από Fiumicino και British από Gatwick με 150 και 200 ? με μοναδική προσφορά το άθλιο σάντουιτς και την κράτηση θέσης χίλιες φορές με τον λίγδη.

thalia 35

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Από μιά πρόχειρη αναζήτηση βλέπω πως μερικές πτήσεις της ryanair (για ΄Ολσο, Στοκχόλμη και Βρυξέλλες) συνεχίζονται για το καλοκαίρι του 2012. Ελπίζω να προστεθούν και άλλοι προορισμοί.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...ή το Θεσσαλονίκη-Bergamo για σ/κ στην επαρχιακή Λομβαρδία με 30 ? πήγαινε έλα...
Πώς να κάνεις Σ/Κ όταν πρέπει να σηκωθείς χαράματα Κυριακής για να πάρεις την πτήση επιστροφής έχοντας χρεωθεί και μια τζάμπα διανυκτέρευση (την οποία πρέπει να υπολογίσεις στο εισιτήριο)?

bebes

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σεβίλλη, Λισσαβόνα, Πόρτο
Ταξίδι-Όνειρο
Νοrd Kapp οδικως
Πώς να κάνεις Σ/Κ όταν πρέπει να σηκωθείς χαράματα Κυριακής για να πάρεις την πτήση επιστροφής έχοντας χρεωθεί και μια τζάμπα διανυκτέρευση (την οποία πρέπει να υπολογίσεις στο εισιτήριο)?
αυτο οντως ειναι το μεγαλυτερο προβλημα :(
τα ίδια κανει και η easyjet...

Ο "λιγδης" ποιος είναι;;)

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Δεν καταλαβαίνω γιατι αυτη η ειρωνία traveller
Ναι εντάξει το τοπικ λέει ryanair απλα εγω προσπαθούσα να δείξω την αξία του lowcost travelling
Κ ναι τώρα δν πετάει Αμστερνταμ, άλλα οταν πήγα εγω το 2005 πετούσε απο Κόβεντρυ (το οποίο επίσης τώρα δν ειναι στα αεροδρόμια της)
Μήπως θέλεις να σκαναρω κ το boarding pass για να πειστείς ?

Σορρυ για το offtopic

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Μήπως θέλεις να σκαναρω κ το boarding pass για να πειστείς ?

:lol: Σωστός!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
:
Όντως για Σαββατοκύριακο δε λέει με τίποτε η Ράιαν για το Bergamo, τουλάχιστον, από άποψη χρόνου και μόνο. Αξίζει όμως αν έχει περισσότερες ημέρες και μπορέσεις να επιστρέψεις Πέμπτη, οπότε φεύγεις από το Bergamo μια χαρά το απόγευμα. Έτσι έκανε η κόρη μου το καλοκαίρι, αλλά είχε βέβαια χρόνο στη διάθεσή της.
Και πάλι όμως, αν βρει κανείς πολύ φθηνό εισιτήριο και πρέπει να επιστρέψει μια άλλη ημέρα είναι δυνατόν να διανυκερεύσει στο Bergamo, κοντά στο αεροδρόμιο, μπορεί να βρει σχετικά καλές τιμές ξενοδοχείων οι οποίες πάλι βγάζουν θετικά τον προϋπολογισμό του ταξιδιού.
Αλλωστε ακόμη και η Easy από Μιλάνο είναι πρωινή-φεύγει στις 11.30 πράγμα που δε σου επιτρέπει να εκμεταλευτείς το πρωινό και φθάνεις Θεσσαλονίκη στις 2.40 που σημαίνει οτι έχεις χάσει και το πρωινό. Απλώς ταξιδεύεις σε πιο λογικές ώρες και δεν είσαι με την τσίμπλα στο μάτι. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι αμελητέο.
H Αλιτάλια είναι η άλλη μας λύση, όμως πολύ σπάνια τη βρίσκεις κάτω από 150 ευρώ (σήμερα στην ιστοσελίδα της διαφήμιζε το Θεσσαλονίκη Ρώμη με 210 ευρώ και το Θεσσαλονίκη -Μιλάνο που το έψαξε για τον Οκτώβρη είναι 258 ευρώ και μάλιστα με ενδάμεσο σταθμό). Η διαφορά στο ένα εισιτήριο σε απόλυτους αριθμούς είναι σημαντική, αλλά αν τύχει και ταξιδεύει ζευγάρι, η Ράιαν αιρ (και η easy) νόμιζω οτι είναι μονόδρομος, ακόμη και αν πληρώσουν και οι δύο μαζί κανενα εβδομηντάρι για διανυκτέρευση έξω απο το αεροδρόμιο προκειμένου να φύγουν πουρνό πουρνό.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και για να είμαι και λίγο πιο οn topic: έτυχε όταν επρόκειτο να ταξιδέψει η κόρη μου για Bergamo με την ράιαν αιρ, να έχει προεξαγγελθεί μια απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οπότε αποφάσισε να φύγει την άλλη μέρα το πρωί εσπευσμένα με την Easy Jet, προκειμένου να γλιτώσει ταλαιπωρία και ακυρώσεις.
Πράγματι απ' οτι έμαθε με μύνημα στο κινητό της από την Ράιαν Αιρ, η πτήση ακυρώθηκε και μάλλον η μόνη υποχρέωση που ανέλαβε η εταιρεία ήταν να επιστρέψει το ούτως ή άλλως ελάχιστο αντίτιμο που είχε καταβάλλει. Ούτε να τους φροντίσει να τους βάλει σε άλλη πτήση, ούτε τίποτε.
Δε θέλω να σκέφτομα τι θα συνέβει στους υπόλοιπους συνεπιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτήν την πτήση.
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι οι low cost τιμούν τον τίτλο τους: οτι δίνεις παίρνεις!

markoniko

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερονα, Βενετια
Και για να είμαι και λίγο πιο οn topic: έτυχε όταν επρόκειτο να ταξιδέψει η κόρη μου για Bergamo με την ράιαν αιρ, να έχει προεξαγγελθεί μια απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οπότε αποφάσισε να φύγει την άλλη μέρα το πρωί εσπευσμένα με την Easy Jet, προκειμένου να γλιτώσει ταλαιπωρία και ακυρώσεις.
Πράγματι απ' οτι έμαθε με μύνημα στο κινητό της από την Ράιαν Αιρ, η πτήση ακυρώθηκε και μάλλον η μόνη υποχρέωση που ανέλαβε η εταιρεία ήταν να επιστρέψει το ούτως ή άλλως ελάχιστο αντίτιμο που είχε καταβάλλει. Ούτε να τους φροντίσει να τους βάλει σε άλλη πτήση, ούτε τίποτε.
Δε θέλω να σκέφτομα τι θα συνέβει στους υπόλοιπους συνεπιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτήν την πτήση.
Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι οι low cost τιμούν τον τίτλο τους: οτι δίνεις παίρνεις!
Δεν είναι ακριβώς έτσι, σε περίπτωση ακύρωσης (μου συνέβηκε και εμένα λόγω απεργίας των ελεγκτών) μπορείς ή να πάρεις τα λεφτά σου πίσω ή να πετάξεις με την αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν είναι ακριβώς έτσι, σε περίπτωση ακύρωσης (μου συνέβηκε και εμένα λόγω απεργίας των ελεγκτών) μπορείς ή να πάρεις τα λεφτά σου πίσω ή να πετάξεις με την αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση.
Δεν είπα τίποτε διαφορετικό: Είπα οτι η κόρη μου πήρε τα λεφτά της.
Αλλά εφόσον η αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση δεν είναι αυθημερόν (οι low cost στην Ελλάδα έχουν μία πτήση ημερησίως ανα προορισμό και μερικές φορές ούτε και κάθε ημέρα) και εφόσον λίγο πολύ μία ολόκληρη ακυρωμένη πτήση ψάχνει τρόπο να πάει στον προορισμό της η αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση μπορεί να είναι δύο ή και τρείς ημέρες αργότερα. Οι low cost εταιρείες δεν έχουν καβάτζα ελεύθερα αεροπλάνα ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν έκτακτες καταστάσεις, γιατί κάτι τέτοιο στοιχίζει και περικόπτουν από όπου μπορούν (εξ ου και μπορούν να είναι low cost).
Και στο μεταξύ λοιπόν που μένεις και πού κοιμάσαι και κυρίως με ποιανού έξοδα;
Μικρός ο κίδυνος αν πετάς από και προς άλλες ευρωπαικές χώρες, αλλά με ελληνικό αεροδρόμιο αναχώρισης ή άφιξης είναι πιο πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί κάθε τρεις και δύο μία απεργία την έχουμε.
Προφανώς και δε λέω να μην χρησιμοποιούνται, αλλά καλό είναι στην οργάνωση του ταξιδιού να υπάρχει και ένα plan B-αχρείαστο νάναι!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom