Ποιά η γνώμη σας για τα Hostels?

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν εχω μεινει ποτε σε hostel, μιας και το θεμα κοινοχρηστου μπανιου ειναι μεγαλο θεμα για μενα. Ψαχνοντας ξενοδοχειο για Μοσχα, δεινοπαθησαμε να βρουμε καποιο οικονομικο και με δικο του μπανιο.

Παντως αν σκοπευετε να μεινετε σε ενα, ΜΗΝ δειτε το θριλερ Hostel. :D
Χαχα τα έχω δει τα hostel(και τα 2) και παρ'ολα αυτά μείναμε σε ένα στη Γαλλία. Αν εξαιρέσεις το θέμα του κοινόχρηστου μπάνιου που και για μένα είναι ανασταλτικός παράγοντας είναι οκ. :D

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μετά τα hostel νομίζω δεν υπάρχει επιστροφή σε κανονικό κατάλυμα ειδικά αν είσαι και του solo travelling. Από την πρώτη φορά που έμεινα σε hostel πέρασαν 7 χρόνια και σε ξενοδοχείο δεν έμεινα ξανά ποτέ(πέραν μίας φοράς που αναγκάστηκα λόγω ανωτέρας γυναικείας βίας χαχα). Θεωρώ βέβαια ότι έχουν ηλικιακούς περιορισμούς αλλά και είναι ανάλογα με τον τύπο ταξιδιού που κάνεις. Πάντως μετά από περισσότερες από 100 διανυκτερεύσεις σε hostels ελληνίδα-ες ακόμα δεν έχω πετύχει ποτέ εκεί!

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Έχω μείνει σε hostel (κ με κοινόχρηστο μπάνιο κ με ιδιωτικό) στο παρελθόν και ήταν πολυ καλα σε όλες τις περιπτώσεις...Τωρα όμως έχουν αλλάξει τα προσωπικα δεδομένα καθώς πρόκειται να κάνουμε το πρώτο ταξίδι μαζί με τα δυο νέα μέλη της οικογένειάς μας ηλικίας 3&6 ετών!Και ερωτώ:Θα μπορούσαμε να μείνουμε σε hostel (με ιδιωτικό μπάνιο)?Υπάρχει όριο ηλικίας σε όλα τα hostel?Μήπως υπάρχει όριο ηλικίας κ προς τα κάτω??Έχει κανεις μείνει σε hostel με παιδιά?Θα παμε Βερολίνο για πολλοστή φορά αλλά πρώτη με τα παιδιά κ τι μπατζετ μας ζορίζεται πλεον!!

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Τωρα ανεφερε κατι η φιλη απο πανω και αγχωθηκα! Υπαρχει στα χοστελ οριο ηλικιας? Και ενδεχεται μηπως να εχω προβλημα γιατι απο οσο νομιζω η ηλικια ενηλικιωσης ειναι διαφορετικη σε αλλα κρατη???

paefstra

Member
Se
Έχω μείνει σε hostel (κ με κοινόχρηστο μπάνιο κ με ιδιωτικό) στο παρελθόν και ήταν πολυ καλα σε όλες τις περιπτώσεις...Τωρα όμως έχουν αλλάξει τα προσωπικα δεδομένα καθώς πρόκειται να κάνουμε το πρώτο ταξίδι μαζί με τα δυο νέα μέλη της οικογένειάς μας ηλικίας 3&6 ετών!Και ερωτώ:Θα μπορούσαμε να μείνουμε σε hostel (με ιδιωτικό μπάνιο)?Υπάρχει όριο ηλικίας σε όλα τα hostel?Μήπως υπάρχει όριο ηλικίας κ προς τα κάτω??Έχει κανεις μείνει σε hostel με παιδιά?Θα παμε Βερολίνο για πολλοστή φορά αλλά πρώτη με τα παιδιά κ τι μπατζετ μας ζορίζεται πλεον!!
Σε οποιαδηποτε μηχανη αναζητησης βαλεις τα παιδια και την ηλικια τους δεν θα σου εμφανισει hostels ή δωμάτια που δεν δεχονται παιδια. Για να μην τα δεχονται, η διαμονη δεν θα εχει οικογενειακα χαρακτηριστικα. Καλυτερα να προτιμησεις τα διαμερισματα, αν θελεις πιο οικονομικη διαμονη και ησυχια, με παιδια.
Επειδη ταξιδευω συχνα με παιδι, προτιμω τα ξενοδοχεια γιατι θεωρω χρησιμη την 24ωρη ρεσεψιον- ποτε δεν ξερεις τι μπορει να χρειαστει. Κλεινω παρα πολυ νωρις και βρισκω πολυ καλες τιμες.

Last edited:

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Se

Σε οποιαδηποτε μηχανη αναζητησης βαλεις τα παιδια και την ηλικια τους δεν θα σου εμφανισει hostels ή δωμάτια που δεν δεχονται παιδια. Για να μην τα δεχονται, η διαμονη δεν θα εχει οικογενειακα χαρακτηριστικα. Καλυτερα να προτιμησεις τα διαμερισματα, αν θελεις πιο οικονομικη διαμονη και ησυχια, με παιδια.
Επειδη ταξιδευω συχνα με παιδι, προτιμω τα ξενοδοχεια γιατι θεωρω χρησιμη την 24ωρη ρεσεψιον- ποτε δεν ξερεις τι μπορει να χρειαστει. Κλεινω παρα πολυ νωρις και βρισκω πολυ καλες τιμες.
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Η αληθεια ειναι οτι κ εγω θα προτιμούσα ξενοδοχειο και για την ρεσεψιον και για το πρωινο (κυριως για τον 3χρονο μπομπιρα που ξυπνάει με όρεξη!) Απλα μου φανηκαν οι τιμες καπως ανεβασμενες απο το 2013 που ειχαμε ξαναπαει (οι δυο μας βεβαια τοτε!) Θα ψαξω και την εναλλακτικη του διαμερισματος, αν και θα προτιμούσα για τεσσερις μερες ταξιδι να μην έχω πάλι να ετοιμάζω ότι και στο σπιτι (γάλατα, χυμούς,τοστ κλπ!) Διακοπες για όλους ;)

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Τωρα ανεφερε κατι η φιλη απο πανω και αγχωθηκα! Υπαρχει στα χοστελ οριο ηλικιας? Και ενδεχεται μηπως να εχω προβλημα γιατι απο οσο νομιζω η ηλικια ενηλικιωσης ειναι διαφορετικη σε αλλα κρατη???
Σε καποια hostel, απο οτι εχω δει, για να μεινεις σε κοιτωνα πρέπει να έχεις συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικίας σου... Μαλλον αυτο δεν ισχυει για ιδιωτικο δωματιο και πιθανον να μην ισχυει και σε ολα τα hostel. Για τη διαφορετικη ηλικια ενηλικιωσης δεν γνωριζω δυστυχως..

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Σε καποια hostel, απο οτι εχω δει, για να μεινεις σε κοιτωνα πρέπει να έχεις συμπληρωσει το 18ο ετος της ηλικίας σου... Μαλλον αυτο δεν ισχυει για ιδιωτικο δωματιο και πιθανον να μην ισχυει και σε ολα τα hostel. Για τη διαφορετικη ηλικια ενηλικιωσης δεν γνωριζω δυστυχως..
Οκ σε ευχαριστω πολυ, να εισαι καλα και καλες διακοπες:)

paefstra

Member
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση!Η αληθεια ειναι οτι κ εγω θα προτιμούσα ξενοδοχειο και για την ρεσεψιον και για το πρωινο (κυριως για τον 3χρονο μπομπιρα που ξυπνάει με όρεξη!) Απλα μου φανηκαν οι τιμες καπως ανεβασμενες απο το 2013 που ειχαμε ξαναπαει (οι δυο μας βεβαια τοτε!) Θα ψαξω και την εναλλακτικη του διαμερισματος, αν και θα προτιμούσα για τεσσερις μερες ταξιδι να μην έχω πάλι να ετοιμάζω ότι και στο σπιτι (γάλατα, χυμούς,τοστ κλπ!) Διακοπες για όλους ;)
Να σου προτεινω τοτε να κλεισεις με πρωινο για ολους μονο αν περιλαμβανεται ηδη στην τιμη. Αν το πρωινο ειναι εξτρα, να το διαπραγματευτεις εκει: μολις προχθες εμεινα σε ξενοδοχειο που μου ειπαν οτι το παιδι δεν χρειαζεται να πληρωσει πρωινο, μονο ο γονιος. Θα το διαπιστωσεις κι εσυ αν το ζησεις οτι η διαμονη σε ξενοδοχειο με πλουσιο πρωινο ειναι πιο καταλληλη για low budget ταξιδια. Ειναι αμελητεο το ποσο προκειμενου να μην πληρωνεις φαγητο για τοσα ατομα για μιση μερα :).

Last edited:

vivika vika

Member
Γεια σας και Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα βίντεο πιο σύντομο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Σήμερα θα μιλήσουμε τα χοστελ και θα σας πω τη γνώμη που έχω σχηματίσει εγώ γι'αυτά και γιατί πλέον τα προτιμώ από τα ξενοδοχεία.
Ίσως πολλοί μόλις ακούτε τη λέξη "hostel" να σκέφτεστε πως είναι επικίνδυνα για διαμονή, επειδή μέσα στα δωμάτια κοιμούνται πολλά άγνωστα άτομα μαζί.
Άλλοι ίσως να σκέφτεστε πως είναι μια οικονομική λύση για ένα ταξίδι λίγων ημερών.
Πριν μείνω πρώτη φορά σε χοστελ, σκεφτόμουν και εγώ πως είναι επικίνδυνη κατάσταση. Ωστόσο κάποια στιγμή αποφάσισα να το δοκιμάσω και κατάλαβα πως η διαμονή σε χοστελ έχει μόνο θετικά.
Είναι όντως μια οικονομική λύση:
Συνήθως τα χοστελ έχουν αρκετά καλύτερη τιμή από τα ξενοδοχεία.
Στη τιμή τους συμπεριλαμβάνεται το wifi ενώ πλέον σε αρκετά ξενοδοχεία το πληρώνουμε εξτρά.
Υπάρχουν πολλά χοστελ και μάλιστα σε αρκετά κεντρικά σημεία, οπότε αυτό σημαίνει πως μπορείς ακόμα και τελευταία στιγμή αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις χωρίς να έχεις κλείσει διαμονή, να βρεις χώρο για να μείνεις και μάλιστα αν θέλεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης που θα πας.
Ένα άλλο θετικό είναι πως γνωρίζεις πολύ κόσμο.
Ειδικά αν ταξιδεύεις μόνος, είναι σίγουρο πως η διαμονή σου σε ένα χοστελ θα σε οδηγήσει στο να γνωρίσεις αρκετό κόσμο από διάφορα μέρη, να ανταλαξεις απόψεις και γιατί όχι να δημιουργήσεις νέες φιλίες.
Μερικά χοστελ έχουν και κουζίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους τους πελάτες και αυτό σημαίνει είτε πως μπορείς να φτιάχνεις εκεί μόνος το φαγητό σου για την κάθε μέρα και να μην ξοδεύεις λεφτά για να αγοράζεις φαγητό, αλλά και να μαγειρέψεις μαζί με άλλα άτομα, να φάτε και να περάσετε γενικά χρόνο μαζί με άτομα που μένουν εκεί όπως εσείς.
Η διαμονή σου σε ένα χοστελ θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε οικείο περιβάλλον.
Λιγο η ωραία και νεανική διακόσμηση που έχουν, λίγο οι άνθρωποι που θα είναι πάντα εκεί για να μιλήσεις αν το θέλεις, αμέσως θα νιώσεις τόσο άνετα όσο και στο σπιτι σου.
Αυτά είναι οι σκέψεις μου σχετικά με τη διαμονή σε hostel. Όσον αφορά την ασφάλεια των πραγμάτων και αποσκευων σας να πω πωε φυσικά και υπάρχουν ντουλάπια με λουκέτα, οπότε οι πιθανότητες να χάσετε κάτι είναι όσες και σε ένα ξενοδοχείο..Ίσως και λιγότερες.
Να κινδυνέψετε εσείς ο ίδιος μέσα σε ένα χοστελ, είναι εξίσου απίθανο, γιατί υπάρχουν τόσα άτομα τριγύρω που θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε σας συμβεί.
Άρα το μόνο που μένει για να διαλέξετε το κατάλληλο για εσάς χοστελ, είναι να δείτε τη τοποθεσία του, την κριτική που έχει γράψει ο κάθε επισκέπτης για το αντίστοιχο χοστελ και να ακούσετε τις τυχόν συστάσεις από γνωστούς σας.
Εγώ το μόνο που μπορώ να σας πω ειναι να δοκιμάσετε έστω μία φορά να μείνετε σε χοστελ και αν δεν είναι κάτι που ταιριάζει στην προσωπικότητα σας, τοτε τουλάχιστον θα έχετε αποκτήσει ακόμα μία ιδιαίτερη εμπειρία στη ζωή σας.
Αυτά από εμένα.
Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρον το σημερινό βίντεο.
Εμείς θα τα πούμε σύντομα.
Μέχρι τότε να περνάτε όλοι καλά.
Γεια σας!!!

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400