Ποιά η γνώμη σας για τα Hostels?

paefstra

Member
Είναι όντως μια οικονομική λύση:
) Συνήθως τα χοστελ έχουν αρκετά καλύτερη τιμή από τα ξενοδοχεία.

2) Στη τιμή τους συμπεριλαμβάνεται το wifi ενώ πλέον σε αρκετά ξενοδοχεία το πληρώνουμε εξτρά.

3) Όσον αφορά την ασφάλεια των πραγμάτων και αποσκευων σας να πω πωε φυσικά και υπάρχουν ντουλάπια με λουκέτα, οπότε οι πιθανότητες να χάσετε κάτι είναι όσες και σε ένα ξενοδοχείο..Ίσως και λιγότερες.
1) Ισχύει, αλλά είναι πολλές οι φορές που έχω βρει δίκλινο σε 2αστερο ξενοδοχείο σε τιμή ίδια ή και χαμηλότερη απο δικλινο δωμάτιο σε χοστελ με κοινό μπάνιο.
2) Έχω παρα πολλά χρόνια να πληρώσω έξτρα για το wifi οπουδήποτε
3) Tα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν χρηματοκιβώτιο (εντάξει, συνήθως 3αστερα και πανω) αλλά ποτέ δεν ένιωσα φόβο ότι θα μου κλέψουν κάτι από τη βαλίτσα, εφόσον κλειδώνει. Βρίσκω και τακτοποιημένα τα πάντα το απόγευμα.

Νομίζω ότι το βασικό επιχείρημα θα ήταν ότι τα hostel είναι για όσους θελουν παρέα στα ταξίδια ενώ τα ξενοδοχεία για privacy και ησυχία.

giorgtsi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Πολύ ωραίο βίντεο η πρώτη επαφή μου με τα hostel έγινε κατά το τελευταίο μου ταξίδι στην Πολωνία σε Κρακοβία και Βαρσοβία.Η αλήθεια είναι οτι είχα πολλούς ενδοιασμούς πριν οι οποίοι ξεπεράστηκαν από τα πρώτα λεπτά του check in.Είναι όντως μια λύση για εξοικονομίσεις χρήματα αν σκεφτείς οτι πληρώσαμε 8 ευρώ το βράδυ μαζί και με πρωινό και ενδείκνυται κυρίως για solo travelers.Για 5 άτομα που ήμασταν εμείς έβγαινε πάνω κάτω το ίδιο με το airbnb αλλά προτιμήσαμε το hostel για την εμπειρία κάτι που φυσικά δεν μετανιώσαμε.Γνωρίζεις άπειρο κόσμο και σε καμιά περίπτωση δεν βαριέσαι ακόμα και αν είσαι μόνος.Το μονο "πρόβλημα" είναι οτι λόγω απειρίας δεν ήμουν κατάλληλα εξοπλισμένος γιατί χώρια τις πετσέτες που πρέπει να φέρεις απ το σπίτι χρειάζεσαι κ άλλα αξεσουάρ για το μπάνιο (πχ παντόφλες),δεν πειράζει την επόμενη φορά!Υπάρχουν και hostel που είναι φιλικά και προς άτομα μεγαλύτερων ηλικιών και θεωρώ οτι όποιος δηλώνει οτι του αρέσουν τα ταξίδια πρέπει να μείνει έστω και μια φορά αλλά δεν νομίζω οτι είναι τόσο φιλικά σε οικογένειες.Πάντως ανάλογα και με την τιμή έχεις και τις αντίστοιχες παροχές. Χαίρομαι που έζησα την εμπειρία γιατί κατέστρεψε τις ανασφάλειες μου για μελλοντικό solo ταξίδι στο εξωτερικό!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
η διαμονή σε χοστελ έχει μόνο θετικά.
Αυτό δεν ισχύει.

Στη τιμή τους συμπεριλαμβάνεται το wifi ενώ πλέον σε αρκετά ξενοδοχεία το πληρώνουμε εξτρά.
Εάν υπάρχει, τη σήμερον ημέρα, ξενοδοχείο που λέει οτι χρεώνει έξτρα το ίντερνετ, τότε ο ιδιοκτήτης του ζει σε άλλη εποχή...

Μερικά χοστελ έχουν και κουζίνα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους τους πελάτες και αυτό σημαίνει είτε πως μπορείς να φτιάχνεις εκεί μόνος το φαγητό σου για την κάθε μέρα και να μην ξοδεύεις λεφτά για να αγοράζεις φαγητό, αλλά και να μαγειρέψεις μαζί με άλλα άτομα, να φάτε και να περάσετε γενικά χρόνο μαζί με άτομα που μένουν εκεί όπως εσείς.
Εκτός απο κοινή κουζίνα, συχνά βρίσκεις και κοινό μπάνιο. Και αυτό είναι αρνητικό στοιχείο για πολύ κόσμο!

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα hostel, γιατί μου αρέσει η απλότητα, το χύμα και το κάμπινγκ (είναι σαν ένα κλειστό κάμπινγκ). Hostel με hostel έχει διαφορά....και πιστεύω οτι όλα σε αυτό τον κόσμο έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Θα προτιμούσα να δω μια πιο αντικειμενική ματιά ως προς τα hostel και όχι μόνο να εστιάζουμε σε ένα "συγκεκριμένο" hostel, που λίγο που το είδα στο site του είναι Α κλάσης hostel, ολόκληρη αλυσίδα μάλιστα, σαν να λέμε 4άστερο ξενοδοχείο και βάλε.

orck

Member
Προσφατα εμεινα σε χοστελ στο Λονδινο.
Δεν κακοπερασα αλλα δεν μπορω να πω οτι ηταν και καλυτερο απο ενα ξενοδοχειο.
Ηθελε οντως καλυτερη οργανωση (που δεν ειχα) οπως πχ σαγιοναρες για ντουζ. Η κοινη τουαλετα/ντουζ ηταν καποιες φορες λες και ειμουν ξανα στον στρατο :)
Και οντως ειδα και εγω τιμες πιο ακριβες σε δικλινο hostel απο δικλινο ξενοδοχειο, χαλαρωστε λιγο μαγκες χοστελακι ειναι.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Συμφωνώ με τις προλαλήσασες όσον αφορά το free wifi και ότι το hostel δεν έχει μόνο θετικά. Επίσης προσωπικά διαφωνώ λίγο και με το παρακάτω:

Υπάρχουν πολλά χοστελ και μάλιστα σε αρκετά κεντρικά σημεία, οπότε αυτό σημαίνει πως μπορείς ακόμα και τελευταία στιγμή αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις χωρίς να έχεις κλείσει διαμονή, να βρεις χώρο για να μείνεις και μάλιστα αν θέλεις ακόμα και στο κέντρο της πόλης που θα πας.
Σε υψηλές περιόδους τα καλά και κεντρικά είναι πολύ πιθανό να είναι γεμάτα την τελευταία στιγμή (ή και νωρίτερα ακόμα).

Παρ' ότι έχω μείνει σε πολλά Hostels στο παρελθόν κι εξακολουθώ να τα προτιμώ αρκετές φορές και σήμερα, δε θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι για όλους και σαφώς έχουν και αρνητικά. Το θέμα για μένα είναι να γνωρίζεις από πριν τι εστί Hostel, τι ακριβώς προσφέρει και με τι κόστος (για κάποιες πχ έξτρα υπηρεσίες) για να μη βρίσκεσαι προ εκπλήξεων και απογοητεύσεων. 'Εχω δει περιπτώσεις ατόμων να κλείνουν κοιτώνες σε Hostel και να μην έχουν καταλάβει καν ότι θα είναι μαζί με άλλα άτομα ή ότι θα έχουν κοινόχρηστο μπάνιο και μετά να κατηγορούν τα Hostels:bleh:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ένα άλλο θετικό είναι πως γνωρίζεις πολύ κόσμο.
Ειδικά αν ταξιδεύεις μόνος, είναι σίγουρο πως η διαμονή σου σε ένα χοστελ θα σε οδηγήσει στο να γνωρίσεις αρκετό κόσμο από διάφορα μέρη, να ανταλαξεις απόψεις και γιατί όχι να δημιουργήσεις νέες φιλίες.
Βασικά αυτό είναι. Τα υπόλοιπα που γράφεις, όπως επεσήμαναν και οι άλλοι, είτε δεν ισχύουν είτε είναι ασημαντότατα. Αλλά κι αυτό δεν το προσφέρουν το ίδιο καλά όλα το hostel, οπότε θέλει μια μελέτη στις κριτικές το πράγμα. Και βέβαια, για να γνωρίσεις κόσμο, πρέπει να αφιερώσεις και λίγο χρόνο γι αυτό, όχι να τρέχεις σαν τρελός όλη μέρα στην πόλη....

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Για εμενα το μόνο θετικό είναι ότι εξοικονομείς χρήματα. Καλως ή κακώς όταν ειμαι σε μια ξένη χώρα και πόλη το τελευταίο που θέλω να κάνω είναι να ειμαι για πολύ ώρα κλεισμένη στο δωμάτιο μου. Όποτε κοιμάμαι,κάνω ένα μπάνιο και φευγω. Έχω μείνει πολλες φορές σε χοστελ αλλά ίσως επειδή δεν περνάω και πολλες ώρες εκεί, ή επειδή τις περισσότερες φορές ειμαι ήδη με παρεα,δεν έκανα ποτε ιδιαίτερες γνωριμιες εκτός από τα τυπικά πως σε λένε,από που είσαι κτλ. Και αυτό όχι παντού γιατί έχω πέσει σε περίεργους συγκάτοικους,ακόμα και σε καλά χοστελ. Α, και πάντα,μα πάντα προσπαθώ επιλέγω να μένω σε δωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Τα τελευταια χρονια σε ολα τα ταξιδια που κανω μονη μου μενω σε χοστελ. Δε με ενδιαφερει να κανω γνωριμιες γιατι γυριζω ολη μερα, ουτε και να μαγειρεψω στην κουζινα. Το μεγαλυτερο θετικο ομως, ειναι οτι συνδιαζουν χαμηλη τιμη -εναντι του μονοκλινου παντα- με πολυ κεντρικο σημειο που βρισκονται. Στα αρνητικα για μενα δεν ειναι τοσο η κοινη τουαλετα -απο μικρο παιδι εκανα καμπινγκ και την εχω συνηθισει- οσο το οτι μπορει να πεσεις σε αγενεις συγκατοικους που να γυρισουν στις 3 τα ξημερωματα πχ και να αναψουν ολα τα φωτα η να μιλανε λες και ειναι μονοι τους στο δωματιο. Αυτο ομως δεν ειναι ο κανονας. Συνηθως υπαρχει σεβασμος για τον αλλον.
Εχω μεινει σε χοστελ αστα να πανε, αλλα εχω μεινει και σε κατι διαμαντια που λες τυφλα να εχει το 3στερο ξενοδοχειο. Σαφως και υποστηριζω τη διαμονη σ αυτα, αλλα με την προυποθεση, οπως ειπε κι ενας φιλος παραπανω, να ξερει αυτος που κλεινει τι μπορει να συναντησει, να ειναι οργανωμενος -πχ μασκα υπνου- και βεβαια σαν ανθρωπος να ειναι ευελικτος και να μη χαλιεται με το παραμικρο.

orck

Member
Μιας και όπως είπα παραπάνω είναι η πρώτη φορά που μένω σε τέτοιο κατάλυμα και δεν είχα δει καν ότι υπάρχει σχετικό θέμα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.
Έχουν όλα κουρτίνακια στο κρεβάτι για να δημιουργούν έναν ιδιωτικό χώρο;
Έχουν φωτάκια στο κρεβάτι σου και πρίζα ρεύματος για να φορτίσεις το κινητό;
Είναι δυοροφα η μόνο τριωροφα;

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Μιας και όπως είπα παραπάνω είναι η πρώτη φορά που μένω σε τέτοιο κατάλυμα και δεν είχα δει καν ότι υπάρχει σχετικό θέμα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.
Έχουν όλα κουρτίνακια στο κρεβάτι για να δημιουργούν έναν ιδιωτικό χώρο;
Έχουν φωτάκια στο κρεβάτι σου και πρίζα ρεύματος για να φορτίσεις το κινητό;
Είναι δυοροφα η μόνο τριωροφα;
Όχι,δεν έχουν όλα τα κρεβάτια κουρτινακια. Ούτε έχουν όλα φωτακι και πριζες. Απ’οσα χοστελ έχω μείνει, αυτά που δεν είχαν ούτε το ένα ούτε το άλλο ήταν συνηθως τα πιο φθηνά και λίγο πιο παλιά. Μπορείς να δεις στις φωτογραφίες των δωματίων, αν έχουν κουρτίνα και φωτακι,θα φαίνονται εκεί.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Αυτο παντως που βρηκα σε χοστελ στη Βρεμη, δεν το εχω ξαναβρει. Για το καθε κρεβατι υπηρχε ντουλαπακι που κλειδωνε και ΜΕΣΑ στο ντουλαπακι υπηρχε πριζα. Φορτιζες τις συσκευες σου χωρις να εισαι αναγκασμενος να καθεσαι διπλα τους να τις προσεχεις.

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Αυτο παντως που βρηκα σε χοστελ στη Βρεμη, δεν το εχω ξαναβρει. Για το καθε κρεβατι υπηρχε ντουλαπακι που κλειδωνε και ΜΕΣΑ στο ντουλαπακι υπηρχε πριζα. Φορτιζες τις συσκευες σου χωρις να εισαι αναγκασμενος να καθεσαι διπλα τους να τις προσεχεις.
Για εμενα το ιδανικό είναι να είναι στο κρεβάτι σου πάντως... μπορείς να φορτίζεις τις συσκευές ενώ ψάχνεις πληροφορίες στο Ίντερνετ, οργανώνεις το προγραμμα σου κτλ. :p

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom