Ποιά η γνώμη σας για τα Hostels?

orck

Member
Εμένα αυτό που με ξενέρωσε ήταν ότι ήταν τριωροφα τα κρεβάτια και ουσιαστικά δεν μπορούσες καν να σταθείς καθιστός πάνω στο κρεβατι γιατί έβρισκες στο πάνω στρώμα.
Θέλω να ψάξω με το hotel εάν αυτό το αναφέρουν κάπου. Οι φωτογραφίες που είδα ήταν σε διοροφα.

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Βόρνεο
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Εμένα αυτό που με ξενέρωσε ήταν ότι ήταν τριωροφα τα κρεβάτια και ουσιαστικά δεν μπορούσες καν να σταθείς καθιστός πάνω στο κρεβατι γιατί έβρισκες στο πάνω στρώμα.
Θέλω να ψάξω με το hotel εάν αυτό το αναφέρουν κάπου. Οι φωτογραφίες που είδα ήταν σε διοροφα.
Ποτε μου δεν εχω συναντησει τριωροφα κρεβατια.....

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Μιας και όπως είπα παραπάνω είναι η πρώτη φορά που μένω σε τέτοιο κατάλυμα και δεν είχα δει καν ότι υπάρχει σχετικό θέμα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.
Έχουν όλα κουρτίνακια στο κρεβάτι για να δημιουργούν έναν ιδιωτικό χώρο;
Έχουν φωτάκια στο κρεβάτι σου και πρίζα ρεύματος για να φορτίσεις το κινητό;
Είναι δυοροφα η μόνο τριωροφα;
Πρέπει να δεις στην περιγραφή των δωματίων για να δεις αναλυτικά τι προσφέρει το δωμάτιο. Όπως προαναφέρθηκε δεν έχουν όλα κουρτίνες, ατομικές λάμπες/πρίζες ή ακόμα και ντουλάπια που κλειδώνουν.

Ποτε μου δεν εχω συναντησει τριωροφα κρεβατια.....
Ούτε εγώ αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν (έχουν μείνει γνωστοί μου). Είναι σπάνιο να τα συναντήσεις βέβαια.

paefstra

Member
Ξερω πως οσο μεγαλωνω γινομαι και πιο ιδιοτροπη και θελω ανετη διαμονη αλλα πολλες φορες εχω κλεισει δικλινα σε ξενοδοχεια με 20-40 ευρω Η διαφορα του να δωσω 7 ευρω αντι για 10 κανει χαωδη τη διαφορα στις συνθηκες ( ενδεικτικα στη Βαρσοβια εκλεισα Ibis δικλινο με 21 ευρω με early booking, αρα 10 το ατομο, οταν αναφερθηκε πιο πανω οτι ο κοιτωνας κοστισε 7 το ατομο στην ιδια χωρα . Το ιδιο ποσο εδωσα σε easyhotel στη Βουδαπεστη που μια φιλη εδωσε 7 ευρω σε hostel.
Δηλαδη μπορει να εξαντλει κανεις τις επιλογες των ανετων διαμονων σε ξενοδοχεια γιατι μπορει και να βρει με ελαχιστη διαφορα πριν ψαξει αμεσως σε χοστελ "γιατι ειναι φτηνο".

orck

Member
Εαν βρισκαμε τετοιες διαφορες δεν νομιζω οτι θα κοιταγαμε καν για hostel, τουλαχιστον οχι εγω που δεν θελω να κανω νεες φιλιες, ουτε καν βλεπω τους αλλους, παω μονο για υπνο και φευγω πριν ξυπνησουν. Στις περισσοτερες φορες η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλυτερη με το ξενοδοχειο να ειναι διπλασιο κοστος.

paefstra

Member
Η αληθεια ειναι οτι θελει καλο ψαξιμο, νωρις, και κυριως απο τις σελιδες των ξενοδοχειων οχι μηχανες αναζητησης. Εκει μπαινουν οι προσφορες.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Έχω μείνει και σε χόστελ έχω μείνει και σε ξενοδοχείο. Προσωπικά προτιμώ τα χόστελ γιατί όπως έχει ήδη ειπωθεί είναι καλή επιλογή όταν ταξιδεύεις μόνη και δεν έχεις παρέα. Τα τελευταία 3 χρόνια 9/10 φορές ταξιδεύω μόνη οπότε με έχουν βολέψει υπερβολικά. Έχω γνωρίσει άτομα με τα οποία όχι μόνο δέσαμε αλλά συνεχίσαμε και το ταξίδι μαζί , έχω γνωρίσει άτομα απλά για να πιω μια μπύρα έχω γνωρίσει και άτομα που το μόνο που ήθελα ήταν να τους χώσω κλωτσιά στα @@. Ειδικά εδώ στη Μαδρίτη όπου το πρόβλημα με το να βρεις σπιτι είναι αρκετά μεγάλο έμεινα συνολικά σχεδόν ένα μήνα σε διαφορετικά χόστελ και αν και ταλαιπωρήθηκα αρκετά (σε ένα οι κοριοί ανέλαβαν το etreme makeover του προσώπου και των χεριών μου σε ένα άλλο χωρίς να το καταλάβω έκλεισα σε δωμάτιο με 34 κρεβάτια και ήταν όλα γεμάτα!!) γνώρισα ανθρώπους με αρκετά ενδιαφέρουσες ιστορίες.
Εξαρτάται το κάθε άτομο αλλά αν είσαι ελάχιστα διαλλακτική/ος και δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις πιστεύω ότι είναι μια καλή λύση.

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Ξερω πως οσο μεγαλωνω γινομαι και πιο ιδιοτροπη και θελω ανετη διαμονη αλλα πολλες φορες εχω κλεισει δικλινα σε ξενοδοχεια με 20-40 ευρω Η διαφορα του να δωσω 7 ευρω αντι για 10 κανει χαωδη τη διαφορα στις συνθηκες ( ενδεικτικα στη Βαρσοβια εκλεισα Ibis δικλινο με 21 ευρω με early booking, αρα 10 το ατομο, οταν αναφερθηκε πιο πανω οτι ο κοιτωνας κοστισε 7 το ατομο στην ιδια χωρα . Το ιδιο ποσο εδωσα σε easyhotel στη Βουδαπεστη που μια φιλη εδωσε 7 ευρω σε hostel.
Δηλαδη μπορει να εξαντλει κανεις τις επιλογες των ανετων διαμονων σε ξενοδοχεια γιατι μπορει και να βρει με ελαχιστη διαφορα πριν ψαξει αμεσως σε χοστελ "γιατι ειναι φτηνο".
Προφανώς και όσοι δεν μενουν σε χοστελ από προσωπική επιλογή τσεκάρουν πρώτα τις τιμές από τα ξενοδοχεία :p Εμενα τα χοστελ είναι η τελευταία μου επιλογή. Αλλά όταν σε πόλεις όπως η Στοκχόλμη και η Βαρκελώνη οι τιμές των ξενοδοχείων ξεφεύγουν, ε, καταλήγεις εκεί μετά. Και ειδικά όταν ταξιδεύεις μόνη σου, δεν είναι εύκολο να βρεις οικονομικό δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Γιατι ο,τι και να λέμε, δεν συγκρίνεται η άνεση και η καθαριότητα των ξενοδοχείων με των χοστελ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εαν βρισκαμε τετοιες διαφορες δεν νομιζω οτι θα κοιταγαμε καν για hostel, τουλαχιστον οχι εγω που δεν θελω να κανω νεες φιλιες, ουτε καν βλεπω τους αλλους, παω μονο για υπνο και φευγω πριν ξυπνησουν. Στις περισσοτερες φορες η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλυτερη με το ξενοδοχειο να ειναι διπλασιο κοστος.
Κάποτε ήταν έτσι, αλλά νομίζω με την είσοδο των airbnb etc στην αγορά έχει μειωθεί πολύ ή διαφορά, μη σου πω δεν είναι πια ο κανόνας...

escursione

Member
Εγώ προσωπικά αν είναι να κοιμηθώ με άλλους 33 σε ένα χώρο και να μοιράζομαι το ίδιο μπάνιο, προτιμώ να μην πάω πουθενά να διαβάζω τραβελστορις από το καναπέ του σπιτιού μου και να ταξιδεύω χαζεύοντας βίντεο στο YouTube.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πριν λίγο καιρό βρέθηκα στο Xi'An της Κίνας για ένα βράδυ. Ταξίδευα μόνος μου, και υπέκυψα στην πρόκληση να κλείσω σε τιμή ευκαιρίας στο Sofitel της πόλης, στο οποίο μου κάνανε και αναβάθμιση σε superior δωμάτιο. Όταν έφτασα, χάρη στα social media ανακάλυψα ότι την ίδια μέρα στην ίδια πόλη θα βρισκόταν κι ένας φίλος με την κοπέλα του, και κανονίσαμε το απόγευμα να βρεθούμε στο hostel τους, μόλις ένα τετράγωνο μακριά από το Sofitel. Με το 1/5 περίπου όσων είχα πληρώσει, στο hostel είχαν ένα όμορφο και ευρύχωρο ολόδικό τους δωμάτιο, και πρόσβαση στο κοινόχρηστο σαλόνι του hostel όπου λετουργούσε ως ένα όμορφο καφέ/μπαρ με θέα σε όλη την πόλη. Δε σου κρύβω ότι το ζήλεψα: Καλό το sofitel (και ακόμα καλύτερο το στρώμα του, από κάποια ηλικία και μετά τα κοιτάμε κι αυτά...), αλλά κρύο και με concierge, για ότι χρειαστείς, που σε βλέπει σαν πορτοφόλι. Και με μπαρ στο οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσεις σε κανένα. Στο hostel, υπήρχε μια γνήσια φιλική ατμόσφαιρα, με προσωπικό που κι αυτοί ταξιδιώτες ήταν και βγάζανε χαρτζηλίκι. Δεν είχε τις ανέσεις και την πολυτέλεια του Sofitel, αλλά τα χρειαζόμουν;

Αν βρεθείτε στο Xi'An, συνιστώ το Huiya Tianmu (μετάφραση: So Young).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom