Ντουμπάι Πληροφοριες για ντουμπαι!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι γνωστό εχει η Σοκολάτα σε ένα μέρος που το κακαόδεντρο δεν αντέχει ουτε 10λέπτο;
Τι άλλο θα σκεφτούν να πουλήσουν στους τουρίστες..

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τζέντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Τι γνωστό εχει η Σοκολάτα σε ένα μέρος που το κακαόδεντρο δεν αντέχει ουτε 10λέπτο;
Εγώ πάντως, αυτό που έχω ακούσει σχετικά, είναι ότι τα φιστίκια από την Τουρκία δεν πληρούν πλέον τις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής ένωσης λόγω υψηλών ποσοστών αφλατοξινών. Έτσι υπήρξε πρόβλημα με τις εξαγωγές τουρκικού φυστικιού οπότε οι γείτονες βρήκαν το ευφάνταστο κόλπο να μετατρέψουν τις τεράστιες ποσότητες φιστικιού που παράγουν σε σκόνη και να δημιουργηθεί αυτό το τρεντ της "σοκολάτας Ντουμπάι" πρόσφατα, από το πουθενά.
Δε ξέρω αν ισχύει, αλλά διόλου απίθανο...

MVSylvia

Member
Είναι σύνηθες περιοχές που δεν παράγουν μια πρώτη ύλη να είναι γνωστές για την παραγωγή ενός προϊόντος που την περιέχει. Δεν νομίζω ότι κάθε χώρα σε αυτόν τον πλανήτη παράγει ζάχαρη για παράδειγμα, όμως πολλές από αυτές έχουν παγκοσμίως γνωστά γλυκά.
Η ιστορία της ευρωπαϊκής σοκολάτας, που εισήγαγε και εισάγει κακάο δεν θα έπρεπε να είναι γνωστή με τη λογική σου. Ποια βέλγικη και ελβετική σοκολάτα; Ή αποτελούν άλλη κατηγορία λόγω παλαιότητας παραγωγής; Μη μιλήσω για το βρετανικό τσάι. Η ιστορία προχωρά και δημιουργούνται νέες παραδόσεις.
Στο κάτω κάτω, η περιοχή της μέσης ανατολής είναι πανάρχαιος εμπορικός κόμβος από όπου περνούσε κάθε λογής προϊόν, ανάμεσα σε αυτά και το κακάο.
Επίσης προς ενημέρωσή σου, η συγκεκριμένη σοκολάτα κυκλοφορεί χρόνια. Ο λόγος που την αγοράζουν οι τουρίστες είναι ότι κάποιοι επίσης τουρίστες την έκαναν ινφλουενς στο τικ τοκ.

Last edited:

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Δεν εχει να κανει με την παραγωγη της πρωτης υλης αλλα με την σκεψη να συνδυασουν το καταϊφι και το φυστικι σε μπαρα σοκολατας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν εχει να κανει με την παραγωγη της πρωτης υλης αλλα με την σκεψη να συνδυασουν το καταϊφι και το φυστικι σε μπαρα σοκολατας.
Τότε γιατί βάζουν όνομα που παραπέμπει σε ΠΟΠ ενώ πρόκειται για συνταγή;

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Τότε γιατί βάζουν όνομα που παραπέμπει σε ΠΟΠ ενώ πρόκειται για συνταγή;
Οταν λες ελληνικη σαλατα τι εννοεις; ΠΟΠ ή συνταγή; Δλδ τον συνδυασμο των υλικων; Ακριβως το ιδιο ειναι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.814
Μέλη
39.548
Νεότερο μέλος
bakalisk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom