Ιταλία Πληροφορίες και πρόγραμμα για Βενετία

D

Delmem38110

Guest
το φραγμα MOSE που εχει φτιαχτει πολύ προσφατα πλέον περιορίζει αισθητα τις πλυμμήρες απο παλιρροιες και ρεύματα, γιναν μετρήσεις και είδαν μεγάλη διαφορά , βέβαια το φραγμα αυτό έχει δύο προβλήματα, χρειάζεται 100 εκατομμυρια ευρώ ετησίως συντήρηση και δεν ξέρουμε πως θα λειτουργεί στο μέλλον με την ανοδο της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής, τώρα απότι διάβασα ετοιμάζουν μία τεράστια τζαμαρία περίπου ενάμισι μέτρο υψος για να προστατέψουν την πλατεία αγιου Μαρκου... είναι τρελοί οι Βενετσιάνοι!
με το χρήμα που ρέει από τους τουρίστες στη Βενετία και τρούλο θα κάνουν αν χρειαστεί. 12 μήνες το χρόνο συνεχόμενο τουρισμό δεν το βλέπεις παντού. με το που πατάς το πόδι σου στα παίρνουν, αλλά τουλάχιστον αξίζει. εδώ αρχισαν να τα παίρνουν οι Ούγγροι με το που είδαν άνθηση.....

αφιερωμένο εξαιρετικά....

paefstra

Member
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι ότι θα πάμε χωρίς πολύ κόσμο και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολλά περισσότερα πράγματα απ' ότι το καλοκαίρι... Ευχαριστώ πολύ!!!
Οχι πολυ περισσοτερα. Γιατι ολη η Ιταλια ειναι φτιαγμενη για καλοκαιρι.
Αλλα εστω πιο ιδιωτικα, γιατι η Βενετια, γιατι η τυχη να χαριζεται ιδιωτικα μια πολη μουσειο ειναι για τους πολυ ψυχωμενους: ομιχλη κρυο μαυρες γονδολες κλπ

D

Delmem38110

Guest
Οχι πολυ περισσοτερα. Γιατι ολη η Ιταλια ειναι φτιαγμενη για καλοκαιρι.
και το χειμώνα για σκι και το φθινόπωρο στις λίμνες του βορά και στις θάλασσες του νότου και την άνοιξη παντού, και όλο το χρόνο Μιλάνο Βενετία Ρώμη Φλωρεντία......... μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοιο τουρισμό. και πολλές εκθέσεις όλο το χρόνο ειδικά στον βορά.

Αν και εμείς πηγαμε τον Αύγουστο και ηταν μαγικα , πιστεύω οτι η Βενετία ειναι απο τους προορισμός που αξιζει να επισκευτεις καθε εποχη του χρονο. Να πω οτι εγω βρεθηκα στη Βενετία τυχαία, απλα βολεψαν ημέρες άδειας και φτηνά εισιτήρια και δεν ειχα κανενο τρελο κολλημα να παω γιατι εχω ακουσει διαφορα αρνητικα απο γνωστους μου. Λοιπον , ΜΗΝ ακουτε κανεναν -η Βενετία ειναι ενα παραμύθι, περασαν 3 μηνες και ακομα παραμιλαω , σιγουρα θα ξαναπαω να ξαναζησω τη μαγεια

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
απαραίτητη προυπόθεση για να απολαύσετε την Βενετία είναι το κατάλυμμα να βρισκετε στο venice island και όχι στο Μέστρε και τα υπόλοιπα που είναι εκτός Βενετίας, δεν είναι απαραήτητο να είναι το ξενοδοχείο πολύ κοντα στην πλατεία αν σας φαινονται ακριβά τα καταλυμματα εκει, όλες οι γειτονιές της Βενετίας είναι μαγικές.

απαραίτητη προυπόθεση για να απολαύσετε την Βενετία είναι το κατάλυμμα να βρισκετε στο venice island και όχι στο Μέστρε και τα υπόλοιπα που είναι εκτός Βενετίας, δεν είναι απαραήτητο να είναι το ξενοδοχείο πολύ κοντα στην πλατεία αν σας φαινονται ακριβά τα καταλυμματα εκει, όλες οι γειτονιές της Βενετίας είναι μαγικές.
Σωστα! Κ γω Mestre εκλεισα αρχικά, αλλα ευτυχώς διαβασα το φόρουμ και αλλαξα σε κατάλυμα στο Cannaregio. Οταν περασαμε το Mestre με το λεωφορείο στο δρομο απο αεροδρόμιο, ένιωσα τεράστια ανακούφιση οτι δεν θα μενω εκει. Μην χανετε μιση μαγεια μενωντας στην τσιμεντουπολη!

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
και δεν ειχα κανενο τρελο κολλημα να παω γιατι εχω ακουσει διαφορα αρνητικα απο γνωστους μου.
Απορώ πραγματικά πώς γίνεται να είναι τόσο πολλοί αυτοί που λένε αρνητικά πράγματα για αυτή τη θεϊκή πόλη. Μάλλον το κάνουν επίτηδες, για να την κρατήσουν για πάρτη τους, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο!:cry::cry::cry:

Απορώ πραγματικά πώς γίνεται να είναι τόσο πολλοί αυτοί που λένε αρνητικά πράγματα για αυτή τη θεϊκή πόλη. Μάλλον το κάνουν επίτηδες, για να την κρατήσουν για πάρτη τους, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο!:cry::cry::cry:
Μάλλον! Εγω κανένα αρνητικο δεν βρήκα - ουτε πολυκοσμια , ουτε χάλια μυρωδιά απο τα καναλια , ουτε υπερβολικη ακριβεια... Η πόλη προσφέρει τοσο μοναδικη ατμόσφαιρα που , και να ειχε ολα αυτα , απλα δεν θα ειχαν καμια σημασία!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
. Επειδή στα ταξίδια μας μας αρέσουν οι " περιπέτειες" θεωρώ πως αν μας τύχει ένα μικρό aqua alto δεν με πειράζει καθόλου, ίσα ίσα θα το διασκεδάσουμε και θα γελάσουμε και είναι κάτι που θα το θυμόμαστε με τον καιρό.. ελπίζω να μην χρειαστεί να κολυμπήσουμε μόνο.. :haha: ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!!!
Έτσι ακριβώς το είδαμε και εμείς. Σαν χαζά κάναμε με το που βλέπαμε πλημμυρισμενα σοκακια :bleh:.
Επίσης ο χειμώνας της πάει πολύ της Βενετίας, το έχω ξαναπεί.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος και ψάχνω πληροφορίες για την Βενετία.. θέλουμε να ταξιδέψουμε μέσα Δεκεμβρίου όμως φοβάμαι λόγο του καιρού.. έχω διαβάσει ότι από Νοέμβριο μέχρι Ιανουάριο είναι περίεργα γιατί κάνει πλημμύρες λόγο βροχής. Θα ήθελα πληροφορίες από άτομα που έχουν ταξιδέψει αυτή την εποχή και αν όλα πήγαν καλά ακόμα και με βροχή.. :rolleyes-80:. * Έχω κι άλλες ερωτήσεις περί μετακινήσεων κτλ ελπίζω να μην κουράσω... Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μου απαντήσουν.. :lol: :lol:
Κοίταξα τα κιτάπια μου για να δω ημερομηνίες. 16 Δεκεμβρίου 2017 Βενετία. Η πόλη σχεδόν άδεια, θερμοκρασίες κοντά στο 0, αλλά χωρίς βροχή ή χιόνι, αξέχαστη εμπειρία να περπατάς σχεδόν ερημικά από τις 9 το βράδυ και μετά. Νομίζω θα την δεις με τελείως διαφορετικό μάτι, αξίζει να το κάνεις το ταξίδι. Μακριά από Βουδαπέστες, Βιέννες και Πράγες χριστουγεννιάτικα.

IMG_1843 (1).JPG

IMG_1856.JPG

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Κοίταξα τα κιτάπια μου για να δω ημερομηνίες. 16 Δεκεμβρίου 2017 Βενετία. Η πόλη σχεδόν άδεια, θερμοκρασίες κοντά στο 0, αλλά χωρίς βροχή ή χιόνι, αξέχαστη εμπειρία να περπατάς σχεδόν ερημικά από τις 9 το βράδυ και μετά. Νομίζω θα την δεις με τελείως διαφορετικό μάτι, αξίζει να το κάνεις το ταξίδι. Μακριά από Βουδαπέστες, Βιέννες και Πράγες χριστουγεννιάτικα.

View attachment 376984
View attachment 376985
αυτό είναι ονειρεμένο... πρέπει κάποιος να το ζήσει για να καταλαβει την διαφορά με το να έχει κοσμοπλυμμήρα στην πλατεία το μεσημερι απο τα γκρουπ, απο κρουαζιερόπλοια και Μέστρε

Grtraveler

Member
Συνήθως έχει πολύ κρύο με συνδοιασμος την υγρασία δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη εποχή. Επίσης θα πρέπει να υπολογίσεις και τι θα ισχύει εκείνη την περίοδο κε την όλη κατάσταση...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom