Πολύ ωραία! Εμείς ακόμα ψάχνουμε ξενοδοχείο στη λίμνη Γκάρντα. Θα ήθελα να έχει πισίνα,ασανσερ και τρίκλινο άνετο με δυο βαλίτσες, παιδί και καρότσι και βρίσκω πολύ ακριβά ξενοδοχεία.Update!
Χθες γυρίσαμε απο το ταξίδι και θα αναφέρω περιλιπτικά κάποια πράγματα. Μείναμε στο Laives κοντά στο Bolzano (προσοχή όχι στο Lavis το οποίο είναι κοντά στο Τρέντο και καθόλου ωραίο). Είναι ένα μέρος λίγο εξοχικό με υπέροχους αμπελόνες τριγύρω. Το ξενοδοχείο μας hotel Raffl ήταν πολύ καλό, τα δωμάτια που έβλεπαν στο δρόμο λίγο μικρά (αλλά και πιό οικονομικά), όσο για φασαρία του δρόμου ήταν αμελητέα. Πολύ καλή εξυπηρέτηση, μας έδωσαν μάλιστα και μιά ημερήσια κάρτα για λεωφορεία και αξιοθέατα του Μπολζάνο που μας γλύτωσε τα 2 άτομα περίπου 80 ευρώ. Το Μπολζάνο ήταν αρκετά ακριβότερο για διαμονή και θεωρώ ότι η επιλογή του Raffl ήταν εξαιρετική. Κάναμε 3 διανυκτερεύσεις εκεί. Μία ολόκληρη μέρα Μπολζάνο (ανεβήκαμε με το τελεφερίκ στο Soprabolzano και στη συνέχεια πήραμε το τραινάκι απο εκεί για μία μισάωρη καταπληκτική βόλτα), Ortizei και Santa Mantalena
Μετά κατηφορίσαμε προς Garda. Πήραμε το δρόμο απο Τρέντο προς Riva del Garda για να δούμε την ανατολική παραλιακή μεριά της λίμνης μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο Campanello. Η εντύπωση που μου έκανε η παραλιακή δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο. Λουτροπόλεις/λουτροχωριά και παραλίες κάτι φτιαχτές μικρές χερσόνησοι στρωμένες με χαλικάκι. Ολοι έξω λιαζόντουσαν γιατί μέσα το πρασινογάλανο αδιαφανές νερό ήταν μάλλον κρύο.
Εχοντας βάση εκεί πήγαμε Peschiera, που πολύ μου άρεσε, δυτική ακτή και με οδήγηση μέσω stada della forra ανεβήκαμε στο Terrazza del Brivido. Αυτό είναι ένα ξενοδοχείο που έχει ταράτσα με θέα όλη τη λίμνη, έχει εστιατόριο και καφετέρια.
Πήγαμε Sirmione, αρκετά ακριβό αλλά και όμορφο, και κάναμε δύο ημερήσιες Βερόνα και Μιλάνο.
Συμπέρασμα αν ξαναπήγαινα? Θα έμενα στο ίδιο ξενοδοχείο στους Δολομμίτες και ναι θα μου αρκούσαν αυτές οι 3 μέρες. Διαμονή στη Garda θα έκανα στην Peschiera αν ήθελα ντε και καλά λίμνη. Eιναι πιό κεντρική απο εκεί που μείναμε και έχει ωραίες βόλτες.
Ομως αντί για λίμνη θα προτιμούσα να μείνω Βερόνα, να κάνω εκδρομές στη λίμνη και να είμαι πιό κοντά σε άλλες πόλεις.
Σημειωτέον ότι κινηθήκαμε μόνο σε επαρχιακούς δρόμους, όχι autostrada, χωρίς να έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα και το gps του google τα πήγε μιά χαρά.
Οτι άλλο θες στη διάθεσή σου