• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

Dimitra-1205

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Αυτό ακριβώς ψάχνουμε! Περισσότερη αυθεντικότητα. Phuket σκεφτόμασταν μόνο και μόνο για να επιστρέψουμε από εκεί και να μην ξαναγυρνάμε Bangkok.

Οπότε νομίζω πως θα κινηθούμε προς τα υπόλοιπα νησιά του κόλπου.
Το καλύτερο που θα κάνετε! Περιμένω εγώ πληροφορίες μετά!!!!
Φυσικά μπορείτε να δείτε και να κάνετε πραγματα στο Πουκετ, αλλά όλως ακριβώς το είπατε. Λίγες μέρες.

varioAthens

Member
Γιατι κατι μου λεει οτι οπως απο Φλωρινα κατεληξες Γεωργια, ετσι κι απο Ταυλανδη θα βρεθεις αλλου? :bleh:

Evi_Stav

Member
Γιατι κατι μου λεει οτι οπως απο Φλωρινα κατεληξες Γεωργια, ετσι κι απο Ταυλανδη θα βρεθεις αλλου? :bleh:
χαχαχαχα γιατί είναι πάρα πολύ πιθανό :lol:

Αν αύριο τα αεροπορικά για Ταϋλάνδη έχουν πάει 1000 από 600 που είναι σήμερα, μπορεί να βρεθώ και Αλβανία το καλοκαίρι :lol:

Evi_Stav

Member
Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για να κλείσουμε τα αεροπορικά για Ταϊλάνδη, προσπαθούμε να καταλήξουμε στο πρόγραμμα μας.

Θα έχουμε 13 βράδια για διαμονή εκεί και 2 βράδια στις πτήσεις.

Σκεφτόμαστε:
*Bangkok - 3 βράδια (η μία μέρα θα είναι μονοήμερη στην Αγιουτάγια. Φτάνουν; )
* Surat Thani - 1 βράδυ
* Khao Sok - 1 ή 2 βράδια
* Koh Samui - 2 βράδια
* Koh Tao - 2 βράδια
* Koh Phangan - 2 βράδια
* Bangkok - 1 βράδυ καθώς πάλι από εκεί θα φύγουμε λογικά

Πώς σας φαίνεται; Γενικά μας ενδιαφέρει περισσότερο η φύση (βλ. Khao Sok) παρά οι παραλίες και τα νησιά. Μήπως να μην πάμε και στα 3 νησιά και να μείνουμε στο ένα με μονοήμερες; Αν ναι, σε ποιο; (Δεν θέλουμε parties, θέλουμε αυθεντικότητα).

Τι θα αλλάζατε; Τι θα προσθέτατε;

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Bangkok - 3 βράδια (η μία μέρα θα είναι μονοήμερη στην Αγιουτάγια. Φτάνουν; )
Όσον αφορά την Μπανγκόκ και με την προϋπόθεση ότι δεν πάτε εκεί για να αράξετε στο ξενοδοχείο, νομίζω πως θα προλάβετε να δείτε αρκετά πράγματα. Παραθέτω το περίγραμμα της δικής μου αντίστοιχης επίσκεψης, που όμως δεν περιλαμβάνει επισκέψεις σε καταστήματα, κλπ., επειδή δεν με ενδιαφέρουν, και σίγουρα δεν εξαντλεί αυτά που μπορεί κάποιος να κάνει στην Μπανγκόκ.
1η ημέρα: Άφιξη, τακτοποίηση, βόλτα σε σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Μνημείου Δημοκρατίας με κατάληξη στην Κάο Σαν για περίπατο-φαγητό-ποτό.
2η ημέρα: Το πρωί επίσκεψη στο Μεγάλο Παλάτι και στο Βατ Αρούν. Το απόγευμα εκδρομή στην Αγιουτάγια. Το βράδυ βόλτα στην Τσάινα-τάουν.
3η ημέρα: Ημερήσια εκδρομή στη σιδηροδρομική αγορά Μάε Κλονγκ και σε πλωτή αγορά. Αργά το απόγευμα επίσκεψη στο Βατ Φο. Βράδυ στην Κάο Σαν.
4η ημέρα: Το πρωί επίσκεψη στο Βατ Σακέτ. Αναχώρηση.

Evi_Stav

Member
Όσον αφορά την Μπανγκόκ και με την προϋπόθεση ότι δεν πάτε εκεί για να αράξετε στο ξενοδοχείο, νομίζω πως θα προλάβετε να δείτε αρκετά πράγματα. Παραθέτω το περίγραμμα της δικής μου αντίστοιχης επίσκεψης, που όμως δεν περιλαμβάνει επισκέψεις σε καταστήματα, κλπ., επειδή δεν με ενδιαφέρουν, και σίγουρα δεν εξαντλεί αυτά που μπορεί κάποιος να κάνει στην Μπανγκόκ.
1η ημέρα: Άφιξη, τακτοποίηση, βόλτα σε σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Μνημείου Δημοκρατίας με κατάληξη στην Κάο Σαν για περίπατο-φαγητό-ποτό.
2η ημέρα: Το πρωί επίσκεψη στο Μεγάλο Παλάτι και στο Βατ Αρούν. Το απόγευμα εκδρομή στην Αγιουτάγια. Το βράδυ βόλτα στην Τσάινα-τάουν.
3η ημέρα: Ημερήσια εκδρομή στη σιδηροδρομική αγορά Μάε Κλονγκ και σε πλωτή αγορά. Αργά το απόγευμα επίσκεψη στο Βατ Φο. Βράδυ στην Κάο Σαν.
4η ημέρα: Το πρωί επίσκεψη στο Βατ Σακέτ. Αναχώρηση.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Κάπως έτσι το σκεφτόμουν και εγώ. Και χαίρομαι που βλέπω ότι μπορείς να κάνεις πχ απόγευμα εκδρομή στην Αγιουτάγια και να μην χάσεις όλη τη μέρα εκεί (δεν το είχα ψάξει τόσο).

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
χαίρομαι που βλέπω ότι μπορείς να κάνεις πχ απόγευμα εκδρομή στην Αγιουτάγια
Όπως θα δείτε, αφού πρώτα υποθέτω οριστικοποιήσετε τα αεροπορικά, έχει διάφορες εκδρομές για την Αγιουτάγια και επιλέγετε αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου και των μνημείων που θέλετε να δείτε. Η συγκεκριμένη εκδρομή ξεκινούσε στις 13:30 και τελείωνε με τη δύση του ήλιου εν πλω στο ποτάμι, φαγητό και επιστροφή στην Μπανγκόκ το βράδυ. Ήταν ο λόγος που δεν επισκέφτηκα το Μεγάλο Παλάτι μαζί με το Βατ Φο που είναι δίπλα, αλλά προτίμησα να πάρω το πλοιάριο και να πάω στο Βατ Αρούν, ώστε να είμαι πιο κοντά στο σημείο εκκίνησης και να προλάβω την εκδρομή. Φυσικά αν δεν σκοπεύετε να κάνετε και δεύτερη ημερήσια εκδρομή (π.χ. πλωτή αγορά και σταθμού τρένου), τότε όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο χαλαρά (κάτι που προσωπικά δεν μου ταιριάζει, γιατί δεν θέλω να υπάρχει κενός/άσκοπος χρόνος).

Evi_Stav

Member
Κλείστηκαν τα εισιτήρια λοιπόν! Με μια διαφορά από το αρχικό πλάνο :p

09 Αυγούστου: Αθήνα - Kuala Lumpur (αρκετά πιο φθηνές πτήσεις και βολικές από Bangkok)
10-13 Αυγούστου: Διαμονή Kuala Lumpur (εκδρομές Batu Caves & Melaka)
13-14 Αυγούστου: Μια διαμονή Phuket (μιας και έχει μόνο 17 ευρώ το εισιτήριο από Kuala Lumpur είπαμε να πάμε μια βόλτα)
14- 16 Αυγούστου: Khao Sok National Park
16 - 19 Αυγούστου: Koh Phangan
19 Αυγούστου: Να βάλουμε μια διαμονή Koh Samui οεο;
20-23 Αυγούστου: Bangkok

Πώς σας φαίνεται; Τι θα κάνατε στις 19; Να μείνουμε Koh Samui, να βάλουμε μια ακόμα διαμονή Koh Phangan ή να πάμε μια μέρα νωρίτερα Bangkok;

GTS

Member
Είναι ίσως πολλές 3μ στη Κουάλα, δυο φτάνουν κατά τη γνώμη μου. Αν βρείτε και άλλη μια μέρα, να πάτε Κο Τάο. Πουκέτ θα απέφευγα.

Evi_Stav

Member
Είναι ίσως πολλές 3μ στη Κουάλα, δυο φτάνουν κατά τη γνώμη μου. Αν βρείτε και άλλη μια μέρα, να πάτε Κο Τάο. Πουκέτ θα απέφευγα.
Μου το είπε και φίλη μου που πήγε πρόσφατα να μην μείνουμε καν Phuket οπότε σας ακούω!

Αν κόβαμε μια μέρα από Kuala Lumpur και μια από Phuket ίσως να προλαβαίναμε να πάμε και Chiang Mai (έχει φθηνές πτήσεις από Surat Thani). Θα προλαβαίναμε να δούμε τίποτα εκεί με 1 ή 2 διανυκτερεύσεις άραγε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.997
Μέλη
39.702
Νεότερο μέλος
Νώντας Χατζόπουλο

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom