• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Πληροφορίες για Νάπολη

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Έχω βρει αρκετά σπίτια με καλές τιμές κοντά στη στάση του μετρό Toledo. Επειδή κάπως έχω μπερδευτεί, πόσο κέντρο θεωρείται η περιοχή; Με ενδιαφέρει κυρίως να μπορώ να διανύσω από σταση μεταξύ αξιοθεάτων με τα πόδια για να γλιτώσω τη συγκοινωνία. Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό; Το ίδιο για την περιοχή γύρω από το Castel Capuano?
Γύρω από Toledo (και Dante) είναι πάρα πολύ κεντρική περιοχή, ό,τι ακριβώς θέλεις. Και γύρω από το Castel Capuano είναι κεντρική περιοχή, αλλά δεν θα την προτιμούσα.

Last edited:

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλημέρα σε όλους! Παραμονή Πρωτοχρονιάς ταξιδεύουμε για 4 βράδια στη Νάπολη, οικογενειακώς. Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για τις ημέρες που θα είμαστε εκεί?
Τα θέματα που με αποσχολούν ειναι:
1) Που να κάνουμε αλλαγή χρονιάς?Εχω δει κάποια βιντεακια στο youtube με πυροτεχνήματα απο καποιο λόφο, με πανοραμική θέα. Που βρίσκεται ακριβώς? Δεν ενδιαφερόμαστε για ρεβεγιον σε bars/clubs καθως θα είμαστε με τα 2 παιδακια μας, 4 και 7 ετων, οπότε μια εκδήλωση με πυροτεχνηματα μου ακούγεται ιδανική!
2) Τι γινεται την Πρωτοχρονια στην πόλη? Θα ειναι τιποτα ανοιχτο? Διαβασα στο site "Catacombe di Napoli" οτι οι κατακόμβες είναι ανοιχτες ολη τη χρονια (εκτος απο την ημερα των Χριστουγεννων) Θα θελαμε να τις επισκεφθούμε...Που ακριβως βρίσκονται? Αξιζει η επίσκεψη?
3)Επισκεψη σε Πομπηια, Βεζουβιο, Ερκολάνο...Να κανουμε στάση στο Ερκολάνο (οπως προτείνει και κάποιος συν-φορουμιτης)? Στο Βεζούβιο μπορούμε να κάνουμε πεζοπορία ωστε να δουμε απο κοντα τον κρατήρα?(...αν μας το επιτρεψει και ο καιρος, χειμωνιατικά!)
Σόρυ για το κατεβατο και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Καλημέρα
1) Στον λόφο που αναφέρεις βρίσκεται η συνοικία Vomero, το πάρκο με τη Villa Floridiana και το Κάστρο Sant Elmo και πράγματι έχει την ωραιότερη θέα στην πόλη. Ένας τρόπος να ανέβεις σε αυτή την περιοχή (η οποία είναι πανέμορφη), είναι το τελεφερίκ (Funicolare), το οποίο ξεκινάει από το σταθμό Augusteo, στην Piazzetta Duca D' Aosta και πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

2) Δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες για Πρωτοχρονιά καθώς εγώ βρέθηκα στην πόλη καλοκαίρι.
Επισκέφθηκα τις κατακόμβες di San Gennaro οι οποίες βρίσκονται στον λόφο του Capodimonte, σε απόσταση 20-30 λεπτών με αυτοκίνητο από την πόλη.
Η επίσκεψη αξίζει πραγματικά και είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.
Αν δεν νοικιάσετε όμως αυτοκίνητο δεν μπορώ να βοηθήσω με ποιόν άλλο τρόπο μπορείτε να φτάσετε εκεί γιατί δεν χρειάστηκε να το ψάξω.

Αυτό είναι το link με τις κατακόμβες
http://www.catacombedinapoli.it/en

3) Πάλι εδώ δεν διευκρινίζεις αν θα έχετε αυτοκίνητο. Ας υποθέσουμε ότι θα έχετε όμως, για την δική σας κυρίως ευκολία και ευελιξία καθώς υπάρχουν και 2 μικρά παιδάκια.
Για να τα προλάβετε όλα σε μια μέρα το θεωρώ αδύνατο. Θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν, ότι είναι χειμώνας και νυχτώνει νωρίς. Εμείς με πολύ πολύ τρέξιμο και κόπο, καλοκαίρι, προλάβαμε την ανάβαση στο Βεζούβιο (ναι, μπορείς να φτάσεις ακριβώς στο χείλος του κρατήρα και να νοιώσεις την ανάσα του) και να επισκεφθούμε και την Πομπηία.
Η Πομπηία είναι μεγάλη και θέλει χρόνο.
Ελπίζω να κάλυψα κάποιες από τις απορίες σου και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, ευχαρίστως θα το κάνω.

Έχω γράψει και μία ιστορία. Αν θέλεις και έχεις χρόνο ρίξε μία ματιά. Ίσως βρεις απαντήσεις και σε άλλα θέματα που ενδεχομένως σε απασχολήσουν στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του ταξιδιού σας.

https://www.travelstories.gr/commun...pri-amalfitana-alberobello-matera-bari.55645/

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
@Klair
Καλημέρα
1) Στον λόφο που αναφέρεις βρίσκεται η συνοικία Vomero, το πάρκο με τη Villa Floridiana και το Κάστρο Sant Elmo και πράγματι έχει την ωραιότερη θέα στην πόλη. Ένας τρόπος να ανέβεις σε αυτή την περιοχή (η οποία είναι πανέμορφη), είναι το τελεφερίκ (Funicolare), το οποίο ξεκινάει από το σταθμό Augusteo, στην Piazzetta Duca D' Aosta και πιστεύω ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

2) Δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες για Πρωτοχρονιά καθώς εγώ βρέθηκα στην πόλη καλοκαίρι.
Επισκέφθηκα τις κατακόμβες di San Gennaro οι οποίες βρίσκονται στον λόφο του Capodimonte, σε απόσταση 20-30 λεπτών με αυτοκίνητο από την πόλη.
Η επίσκεψη αξίζει πραγματικά και είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε.
Αν δεν νοικιάσετε όμως αυτοκίνητο δεν μπορώ να βοηθήσω με ποιόν άλλο τρόπο μπορείτε να φτάσετε εκεί γιατί δεν χρειάστηκε να το ψάξω.

Αυτό είναι το link με τις κατακόμβες
http://www.catacombedinapoli.it/en

3) Πάλι εδώ δεν διευκρινίζεις αν θα έχετε αυτοκίνητο. Ας υποθέσουμε ότι θα έχετε όμως, για την δική σας κυρίως ευκολία και ευελιξία καθώς υπάρχουν και 2 μικρά παιδάκια.
Για να τα προλάβετε όλα σε μια μέρα το θεωρώ αδύνατο. Θα πρέπει να λάβετε υπ' όψιν, ότι είναι χειμώνας και νυχτώνει νωρίς. Εμείς με πολύ πολύ τρέξιμο και κόπο, καλοκαίρι, προλάβαμε την ανάβαση στο Βεζούβιο (ναι, μπορείς να φτάσεις ακριβώς στο χείλος του κρατήρα και να νοιώσεις την ανάσα του) και να επισκεφθούμε και την Πομπηία.
Η Πομπηία είναι μεγάλη και θέλει χρόνο.
Ελπίζω να κάλυψα κάποιες από τις απορίες σου και αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, ευχαρίστως θα το κάνω.

Έχω γράψει και μία ιστορία. Αν θέλεις και έχεις χρόνο ρίξε μία ματιά. Ίσως βρεις απαντήσεις και σε άλλα θέματα που ενδεχομένως σε απασχολήσουν στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του ταξιδιού σας.

https://www.travelstories.gr/commun...pri-amalfitana-alberobello-matera-bari.55645/
Σ' ευχαριστω πολυ γαι τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σου! Οχι, δεν θα εχουμε αυτοκίνητο, οποτε θα μετακινηθούμε με ΜΜΜ και τραίνο. Απ'οτι εχω δει υπάρχει και τελεφερικ για τα πιο ψηλα σημεια της πόλης...Για κατακόμβες+Πομπηια/Βεζουβιο θα αφιερώσουμε απο μια ημέρα στο καθένα, οπότε θα δω για τα δρομολόγια των τρένων και θα ξεκινησουμε νωρίς ωστε να προλάβουμε οσα μπορούμε περισσότερα (...ετσι κ αλλιώς τα ζιζάνια ξυπνάνε νωρίς-νωρίς!!!).
Θα μελετήσω και την ιστορία σου ωστε να πάρω οσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες!!Σ' ευχαριστω για το λινκ!
Μια τελευταία ερώτηση: Μπορείς να μου προτείνεις την καλύτερη πιτσαρία ή τρατορία που επισκεφθήκατε? Πηγαίνω με μεγαλες προσδοκίες για το ναπολιτάνικο φαγητό και ελπίζω να μην απογοητευτω :) !Επίσης, γνωρίζεις αν κάνουν aperitivo στη Νάπολη, οπως π.χ. στο Μιλάνο?
Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι!!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
1) Που να κάνουμε αλλαγή χρονιάς?Εχω δει κάποια βιντεακια στο youtube με πυροτεχνήματα απο καποιο λόφο, με πανοραμική θέα. Που βρίσκεται ακριβώς? Δεν ενδιαφερόμαστε για ρεβεγιον σε bars/clubs καθως θα είμαστε με τα 2 παιδακια μας, 4 και 7 ετων, οπότε μια εκδήλωση με πυροτεχνηματα μου ακούγεται ιδανική!
Ούτε εγώ ήμουν Νάπολη πρωτοχρονιά αλλά: Από τον λόφο (που είναι ο Vomero) και συγκεκριμένα κοντά στο Castel Sant' Elmo θα έχετε την καλύτερη θέα στον χαμό που θα γίνεται με τα πυροτεχνήματα από κάτω. Αν όμως θέλετε να είστε στην καρδιά των γεγονότων, εκδηλώσεις γίνονται στην Piazza del Plebiscito και στο lungomare (παραλιακή) όπου ρίχνονται πυροτεχνήματα από το Castel dell’Ovo.
Μια τελευταία ερώτηση: Μπορείς να μου προτείνεις την καλύτερη πιτσαρία ή τρατορία που επισκεφθήκατε? Πηγαίνω με μεγαλες προσδοκίες για το ναπολιτάνικο φαγητό και ελπίζω να μην απογοητευτω :) !Επίσης, γνωρίζεις αν κάνουν aperitivo στη Νάπολη, οπως π.χ. στο Μιλάνο?
Από φαγητό έχω γράψει εδώ
https://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%A0%CE%AC%CFτ%83%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9D%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7.53526/page-2#post-622406

Απερετίβο θα βρείτε και στη Νάπολη.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Γειά σου και πάλι

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες το καλύτερο μαγαζί για πίτσα είναι το Sorbillo στη Via Tribunali. Δυστυχώς όμως 2 φορές που πήγαμε το βρήκαμε κλειστό. Η πρώτη φορά ήταν Κυριακή και υποθέσαμε ότι δεν δουλεύει τις Κυριακές καθώς δεν υπήρχε κάποια ταμπέλα έξω από το μαγαζί που να αναφέρει κάτι σχετικό με τα ωράρια λειτουργίας.
Έτσι σαν δεύτερη επιλογή στον ίδιο δρόμο είχαμε το Presidente, το οποίο ήταν καλό και σε γεύσεις και σε τιμές.
Την επόμενη μέρα πήγαμε πάλι στο Sorbillo ελπίζοντας ότι θα το βρούμε ανοιχτό. Δυστυχώς όμως ήταν πάλι κλειστό χωρίς καμία ανακοίνωση.
Επιλέξαμε στη συνέχεια το Di Matteo επίσης στη Via Tribunali και μείναμε ευχαριστημένοι και από γεύσεις και από τιμές. Ο χώρος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά τα φαγητά είναι νόστιμα.

Πάμε τώρα στην ιστορική πιτσαρία της Νάπολης, L' Antica Pizzeria da Michel από το 1870, για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι και η φήμη της είναι ξακουστή.
Δεν συναντήσαμε ουρές να περιμένουν, δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε τραπέζι, μάλιστα καθίσαμε αμέσως.
Το μαγαζί σερβίρει μόνο δύο ειδών πίτσα μαργαρίτα. Μας άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις. Οι πίτσες ήταν καμένες (όχι μόνο οι δικές μας γιατί παρατηρήσαμε και των γύρω επισκεπτών το φαγητό) και σε κάθε μπουκιά είχες μόνο τη γεύση του καμένου και τίποτα άλλο. Δεν μπορέσαμε να τις φάμε και φύγαμε νηστικοί. Κρίμα τα τόσα ωραία λόγια, σχόλια και αναφορές που είχαμε διαβάσει, σε ένα σωρό άρθρα, για το συγκεκριμένο μαγαζί.
Βέβαια περί ορέξεως ...... κολοκυθόπιτα!!!
Εγώ απλά μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, η οποία σε κάποιον άλλο, μπορεί να φανεί λάθος ή υπερβολική.

Για γλυκά τώρα πήγαμε στο επίσης ιστορικό Gambrinus. Ήταν όλα ωραία και ακόμα καλύτερο το παγωτό.

Aperitivo θα βρεις αλλά δεν έχω προτάσεις γιατί δεν δοκιμάσαμε.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Πάμε τώρα στην ιστορική πιτσαρία της Νάπολης, L' Antica Pizzeria da Michel από το 1870, για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι και η φήμη της είναι ξακουστή.
2.Το μαγαζί σερβίρει μόνο δύο ειδών πίτσα μαργαρίτα.
3.Οι πίτσες ήταν καμένες (όχι μόνο οι δικές μας γιατί παρατηρήσαμε και των γύρω επισκεπτών το φαγητό) και σε κάθε μπουκιά είχες μόνο τη γεύση του καμένου και τίποτα άλλο.
4.Βέβαια περί ορέξεως ...... κολοκυθόπιτα!!!
5.Εγώ απλά μεταφέρω τη δική μου εμπειρία, η οποία σε κάποιον άλλο, μπορεί να φανεί υπερβολική.
1. ειναι απο τα μαγαζια θεσμος που "πρεπει" να επισκεφθει καποιος. δουλευει υποτιθεται οπως 70-80 χρονια πριν. τα γουστα απο τοτε εχουν αλλαξει, το ιδιο οι γευσεις, αυτος εμεινε ιδιος λεει. οπως κ το μενου.
2. μια μικρη διορθωση: σερβιρει μαργαριτα και μαριναρα.
3. θεμα γουστου. εδω ο ιδιοκτητης-μανατζερ, υπευθυνος και για τα μαγαζια Λονδινου-Τοκυο επαινει..
pizzeria-da-michele-napoli-alessandro-condurro-800x534.jpg

4. το μονο σιγουρο!
5. ναι.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
@Samion Σίγουρα είναι μαγαζί-θεσμός γι' αυτό έβαλα και τη χρονολογία, επισημαίνοντας την ιστορικότητά του και σίγουρα πρέπει κάποιος να το επισκεφθεί αν βρεθεί στη Νάπολη. Μόνον έτσι θα μπορέσει και ο ίδιος να διαπιστώσει αν όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια ισχύουν ή όχι.
Γι' αυτό άλλωστε το επισκεφθήκαμε και εμείς. Στα δικά μας όμως γευστικά γούστα δεν ανταποκρίθηκε. Τόσο απλά.

Οι έπαινοι του ιδιοκτήτη-μάνατζερ δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες.

@vikara εύχομαι να πας και να σου αρέσει. Πολύ θα ήθελα να μάθω και τη δική σου άποψη για το φαγητό αυτού του μαγαζιού.

Last edited:

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
@Samion Σίγουρα είναι μαγαζί-θεσμός γι' αυτό έβαλα και τη χρονολογία, επισημαίνοντας την ιστορικότητά του και σίγουρα πρέπει κάποιος να το επισκεφθεί αν βρεθεί στη Νάπολη. Μόνον έτσι θα μπορέσει και ο ίδιος να διαπιστώσει αν όλα αυτά τα διθυραμβικά σχόλια ισχύουν ή όχι.
Γι' αυτό άλλωστε το επισκεφθήκαμε και εμείς. Στα δικά μας όμως γευστικά γούστα δεν ανταποκρίθηκε. Τόσο απλά.

Οι έπαινοι του ιδιοκτήτη-μάνατζερ δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες.

@vikara εύχομαι να πας και να σου αρέσει. Πολύ θα ήθελα να μάθω και τη δική σου άποψη για το φαγητό αυτού του μαγαζιού.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες περι φαγητού!
Θα ηθελα να κανω μια δοκιμη, λογω ιστορικότητας, η αληθεια ειναι...Θα ενημερωσω οταν επιστρέψουμε!Πολυ χρησιμη και η ιστορία σου @Klair , την διαβασα με μεγαλη προσοχη και θα μου φανει πολυ χρησιμη!!!Να είσαι καλα!

Ούτε εγώ ήμουν Νάπολη πρωτοχρονιά αλλά: Από τον λόφο (που είναι ο Vomero) και συγκεκριμένα κοντά στο Castel Sant' Elmo θα έχετε την καλύτερη θέα στον χαμό που θα γίνεται με τα πυροτεχνήματα από κάτω. Αν όμως θέλετε να είστε στην καρδιά των γεγονότων, εκδηλώσεις γίνονται στην Piazza del Plebiscito και στο lungomare (παραλιακή) όπου ρίχνονται πυροτεχνήματα από το Castel dell’Ovo.

Από φαγητό έχω γράψει εδώ
https://www.travelstories.gr/community/threads/%CE%A0%CE%AC%CFτ%83%CF%87%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9D%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7.53526/page-2#post-622406
Απερετίβο θα βρείτε και στη Νάπολη.
@katkats σ' ευχαριστω για τις πληροφορίες!Θα μπω να διαβασω και την ιστορία σου για πιο αναλυτική ενημέρωση. Να είσαι καλά!
Ελπίζω να σας γράψω και εγω νέα απο Ναπολη όταν επιστρέψω(...συνήθως αμελώ, δυστυχώς, να γράψω ιστορία μετα τα ταξίδια μου...)
Σας ευχαριστω πολυ και πάλι όλους!!

Last edited by a moderator:

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Για φαγητό να πατε οπωσδήποτε στο Tandem Ragu κοντά στη San Domenico Maggiore. ΦΟΒΕΡΟ ragu! Πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε!

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
@alice~ σ' ευχαριστώ πολύ για την προταση!Θα προσπαθησουμε να δοκιμασουμε το ραγου που προτείνεις!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom