• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μαρόκο Πληροφορίες για Μαρόκο

_antonis_

Member
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω τι πρίζες και τι τάση έχει εκεί, δηλαδή είναι όπως τις δικές μας και επίσης αν θα έχουμε πρόβλημα με αποσκευές όπως λάπτοπ... Ευχαριστώ!!

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω τι πρίζες και τι τάση έχει εκεί, δηλαδή είναι όπως τις δικές μας και επίσης αν θα έχουμε πρόβλημα με αποσκευές όπως λάπτοπ... Ευχαριστώ!!
κανενα προβλημα.

_antonis_

Member
Παιδιά κάθε μέρα μου'ρχεται απο κάτι, μια και κοντεύουν οι μέρες... Οι πιστωτικές λειτουργούν γενικά; Ευχαριστώ!

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Παιδιά κάθε μέρα μου'ρχεται απο κάτι, μια και κοντεύουν οι μέρες... Οι πιστωτικές λειτουργούν γενικά; Ευχαριστώ!
Κοιτα γενικα λειτουργουν αλλα μην περιμενεις να μπορεις να πληρωσεις με πιστωτικη σε πολλα μερη,ουτε καν στα ΜακΝτοναλντς ξερω γω!Αν θες να πληρωσεις το ξενοδοχειο,μονο τα μεγαλα δεχονται.

GPRO

New Member
Καλησπέρα.Είμαι νέο μέλος και θέλω να ρωτήσω αν χρειάζονται πόλλα λεφτά για μια εδβομάδα στο Μαρόκο.Πώς είναι οι τιμές αν θελήσεις να πάρεις δώρα ή να φάς σε ενα εστιατόριο ή να πιείς ενα ποτο το βράδυ.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Το Μαρόκο είναι για όλες τις τσέπες και τα βαλάντια. Αν θες ακριβά διαθέτει. Αν θέλεις πάλι φθηνά επίσης διαθέτει. Απο ξενοδοχεία μέχρι εστιατόρια η γκάμα είναι τεράστια. Ενα μέσο κόστος θα έλεγα για μια εβδομάδα 450 ευρώ (χωρίς το ξενοδοχείο), αλλά όλα εξαρτώνται απο το τι επιθυμείς. Πάντως ενδεικτικά ένα γεύμα για δυο σε εστιατόριο πολυτελείας , κοστίζει περίπου 45-50 ευρώ ενώ το αντίστοιχο σε ένα πιο ταπεινό μαγαζί περίπου 10. Διάλεξε και πάρε...

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Γεια σας,
Μετά από 2 χρόνια σε περιπλανήσεις στην Ασία και Μέση Ανατολή (Kuala Lumpur, Bali, Bangkok, Koh Samui, Dubai, etc) ήρθε η ώρα του Μαρόκου που αρκετό καιρό το σχεδιάζω αλλά τελικά αλλού κανόνιζα…..
Θα μείνουμε 7 νύχτες στο Μαρακές και θα ήθελα παρακαλώ αν γνωρίζετε κάποια πρακτορεία εκεί ώστε να κάνουμε τις διάφορες εκδρομές μας στα γύρω μέρη, όπως και πολύ εξυπηρετικό θα ήταν να μου πείτε σε ποια μέρη αξίζει να πας και δεν θα πρέπει να χάσεις, όπως και οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα είναι χρήσιμο...
Έχω δει ότι είναι μακρινές οι διαδρομές σε κάποια μέρη όπου θέλουμε να επισκεφτούμε όπως είναι η Φεζ, Μέκνες και διάφορα άλλα μέρη. Η Σαχάρα ή κάποια άλλη έρημος θα ήθελα να μάθω είναι μακριά από το Μαρακές;; Δεν μπορούμε δηλαδή να πάμε σε μια μέρα και να γυρίσουμε;;
Θα μείνουμε στο Palmeraie Golf Palace, πιστευω οτι είναι μια καλη επιλογή για λίγο έξω απο το κέντρο....
Σας ευχαριστώ πολύ
:clap:

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Δεν ξέρω από Μαρόκο. Καλά να περάσεις. Όταν λές για "Σαχάρα ή καποια άλλη έρημο", προφανώς θα κάνεις πλάκα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μαρόκο. Καλή επιλογή και λίαν εξωτική. Για την έρημο (Σαχάρα, δεν έχει και άλλη) , ξέχασε το. Δεν γίνεται σε μια ημέρα και αν βρείς πρακτορείο να σου κλείσει, θα είναι ότι πιο κοπιαστικό έχεις βιώσει τα τελευταία 32 χρόνια. Εγώ έκλεισα εισητήριο με ένα απλό ΚΤΕΛ (5-6 ώρες) για Ουαρζαζάτ και μετά απο εκεί εκδρομή με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο. Η εκδρομή κόστισε αν θυμάμαι καλά 70 ευρώ το άτομο με πολλά παζάρια. Για ξενοδοχείο εγώ είχα προτιμήσει ριάντ μέσα στην Μεδίνα. Είναι must για την χώρα και μοναδική εμπειρία. Τα ξενοδοχεία λίγο μακρυά απο την Μεδίνα να ξέρεις δεν συμφέρουν διότι θα σου φύγουν αρκετά χρήματα στα ταξί. Μονοήμερες θα κάνεις απο Μαρακές, αλλά όχι βέβαια στα μέρη που ανέφερες. Μια καλή επιλογή είναι η Εσσαουίρα, για 2 ημέρες. Μπορείς να κλείσεις λεωφορείο , να αφήσεις χωρίς χρέωση τα πράγματά σου στο ξεν. και να κάνεις 1 διανυκτέρευση. Πάντως και 7 ημέρες να μείνεις στο Μαρακές, δεν νομίζω να βαρεθείς. Καλό ταξίδι και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το cafe arab για ένα ποτάκι.

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Μαρόκο. Καλή επιλογή και λίαν εξωτική. Για την έρημο (Σαχάρα, δεν έχει και άλλη) , ξέχασε το. Δεν γίνεται σε μια ημέρα και αν βρείς πρακτορείο να σου κλείσει, θα είναι ότι πιο κοπιαστικό έχεις βιώσει τα τελευταία 32 χρόνια. Εγώ έκλεισα εισητήριο με ένα απλό ΚΤΕΛ (5-6 ώρες) για Ουαρζαζάτ και μετά απο εκεί εκδρομή με διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο. Η εκδρομή κόστισε αν θυμάμαι καλά 70 ευρώ το άτομο με πολλά παζάρια. Για ξενοδοχείο εγώ είχα προτιμήσει ριάντ μέσα στην Μεδίνα. Είναι must για την χώρα και μοναδική εμπειρία. Τα ξενοδοχεία λίγο μακρυά απο την Μεδίνα να ξέρεις δεν συμφέρουν διότι θα σου φύγουν αρκετά χρήματα στα ταξί. Μονοήμερες θα κάνεις απο Μαρακές, αλλά όχι βέβαια στα μέρη που ανέφερες. Μια καλή επιλογή είναι η Εσσαουίρα, για 2 ημέρες. Μπορείς να κλείσεις λεωφορείο , να αφήσεις χωρίς χρέωση τα πράγματά σου στο ξεν. και να κάνεις 1 διανυκτέρευση. Πάντως και 7 ημέρες να μείνεις στο Μαρακές, δεν νομίζω να βαρεθείς. Καλό ταξίδι και μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το cafe arab για ένα ποτάκι.

Ναι, το έχω δει ότι είναι μακριά και έχουν για 2 -3 μέρες εκδρομές μέσα στην έρημο αλλά δεν είμαι και τόσο της περιπέτειας!!!!χεχε… Ήθελα πάντως πολύ να πάω Σαχάρα αλλά δεν το βλέπω, γι αυτό και έλεγα και καλά για καμία άλλη έρημο!!
Τα μέρη που λέμε να επισκεφτούμε είναι essaouira, ouarzazate (μπορεί), ourika valley, ouzoud waterfalls, κλπ…που είναι σχετικά κοντά… Είναι μεγάλο το Μαρόκο και τα πολύ πήγαινε έλα δεν είναι το ατού μας!! Τις μετακινήσεις μας θα θέλαμε να τις κάνουμε με αυτοκίνητο και αν είναι δυνατόν και privet γιατί ποτέ δεν ξέρεις, γι αυτό λέω και για πρακτορεία.. Ναι φίλε μου συμφωνώ για τα riad που λες, είναι φοβερά, αλλά επειδή είναι αρκετές μέρες θέλαμε κάτι μεγαλύτερο με πισίνες, εστιατόρια κλπ γιατί καθόμαστε αρκετά στα ξενοδοχεία… Όσο για το καφέ που μου είπες σίγουρα θα το επισκεφθώ…

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου.....

dimiko

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΪΚΑ
Δεν ξέρω από Μαρόκο. Καλά να περάσεις. Όταν λές για "Σαχάρα ή καποια άλλη έρημο", προφανώς θα κάνεις πλάκα.

χεχεχε, ναι φίλε μου, κάνω πλάκα γιατι είναι μακριά και η γυναίκα μου θα με φάει να πάμε και να κάτσω δυο μέρες στην έρημο δεν το βλέπω.!! :lol:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Συγνώμη θα πας 7 μέρες στο Μαρακές χωρίς να πας στην Fez??
Μεγιστο λάθος!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα