• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

ziu zitsu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κορσικη και Ιαπωνια....
Εμεις κλεισαμε στη Νικιανα...
Εινια απο την "κακη" πλευρα του νησιου...αλλα τι να κανουμε?
Θα κανουμε πιο πολλες βολτες με το αυτοκινητο...Ο,τι γνωριζετε για το νησι θα μου ηταν πολυ χρησιμο:D

ANEL

Member
Εμεις κλεισαμε στη Νικιανα...
Εινια απο την "κακη" πλευρα του νησιου...αλλα τι να κανουμε?
Θα κανουμε πιο πολλες βολτες με το αυτοκινητο...Ο,τι γνωριζετε για το νησι θα μου ηταν πολυ χρησιμο:D

δεν είναι ¨κακή¨,απλά δεν είναι πολύ καλή!!;)
ότι απορία έχεις ρώτα!:p

ziu zitsu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κορσικη και Ιαπωνια....
anel μου σ' ευχαριστω για την απαντηση...
για να μην πω ψεμματα εχω βρει αρκετες πληροφοριες για τις παραλιες ειδικα, αλλα θελω κι αλλες!!!
Αν μπορεις θελω να μου πεις για τις εκδρομες που κανουν τα καραβακια και αν αξιζουν..και ποια απο ολες αξιζει?
Μετα θα ηθελα να μου προτεινεις χωρια και μαγαζια σε αυτα για φαγητο ή ποτο:D
και γενικα απο τιμες πως τα παει η Λευκαδα???
γιατι το ξενοδοχειο μας βγηκε λιγο ακριβουτσικο, οποτε.....να ξερω τι να υπολογιζω για τα υπολοιπα...για 6 μερες ας πουμε 600-1000 ευρω φτανουν?:shock::shock::shock:

ANEL

Member
κοίτα το τι αξίζει και το τι όχι είναι καθαρά υποκειμενικό.θα σου πω όμως κάποια πράγματα που εγώ νομίζω ότι αξίζουν και εσύ αποφασίζεις.
αρχικά νομίζω είναι καλή μια μονοήμερη στο Μεγανήσι.υπάρχουν καραβάκια που ξεκινούν από το Νυδρί (στο λιμάνι έχουν πρόγραμμα ,τιμές και δρομολόγια).υπάρχει όμως και καραβάκι 'της γραμμής"που σε πάει στο Μεγανήσι..όλα αυτά στο Νυδρί,με μια ερώτηση μαθαίνετε λεπτομέρειες και αν θέλετε πάτε..
για τις παραλίες ξέρεις λες..αυτό που ίσως να μην ξέρεις είναι για τα ορεινά χωριά του νησιού...από Νυδρί μπορείτε να ανεβείτε Βαυκερί..ωραίο παραδοσιακό χωριό με θέα και καλες ταβέρνες..από Νικιάνα Αλέξανδρο...Πλατύστομα,Καρυα..η Καρυα είναι το πιο τουριστικό ορεινό χωριό ,εγώ δεν θα πήγαινα εκεί για φαγητό...θα πήγαινα όμως για έναν καφέ κάτω απ'τον πλάτανο στη πλατεία.για φαγητό έχει μια μικρή ταβέρνα στα Κολυβάτα,με ντόπια υλικά και ωραία ατμόσφαιρα..στη πόλη αξίζει τουλάχιστον μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της,ποτό στα μπαράκια δεξιά της γέφυρας...
καλό φαγητό έχουν σχεδόν παντού στον Αγιο Νικήτα και εννοείται στα Σύβοτα για ψάρι στη ταβέρνα της Σπυριδούλας....
γενικά είναι νησί που δεν νομίζω να μη βρεις τι να κάνεις,όσες μέρες και αν μείνεις...
αν μπορέσετε πηγαίνετε στον Αγιο Δονάτο(από Εγκλουβή)..αυτά δεν σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα,αν θες κοίτα και εδώ:Ο Νομός

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
η εκδρομή στο Φισκάρδο είναι η καλύτερη αν δεν έχεις πάει.
Με προλαβες βρε Σαμιωνα.Προσυπογραφω! Νομιζω πιανουν και Ιθακη καποια δρομολογια.
Ομως επειδη η φιλη μας μιλησε καπου και για οικονομικες προτασεις η αληθεια ειναι οτι τα εστιατορια του Φισκαρδου ειναι αρκετα τσιμπημενα.(βλεπε Τασια κλπ)
Φανταζομαι Σαμιων θα εχεις καποιες πιο οικονομικες προτασεις για φαγητο μιας και ξερεις τα μερη.

ziu zitsu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κορσικη και Ιαπωνια....
κοίτα το τι αξίζει και το τι όχι είναι καθαρά υποκειμενικό.θα σου πω όμως κάποια πράγματα που εγώ νομίζω ότι αξίζουν και εσύ αποφασίζεις.
αρχικά νομίζω είναι καλή μια μονοήμερη στο Μεγανήσι.υπάρχουν καραβάκια που ξεκινούν από το Νυδρί (στο λιμάνι έχουν πρόγραμμα ,τιμές και δρομολόγια).υπάρχει όμως και καραβάκι 'της γραμμής"που σε πάει στο Μεγανήσι..όλα αυτά στο Νυδρί,με μια ερώτηση μαθαίνετε λεπτομέρειες και αν θέλετε πάτε..
για τις παραλίες ξέρεις λες..αυτό που ίσως να μην ξέρεις είναι για τα ορεινά χωριά του νησιού...από Νυδρί μπορείτε να ανεβείτε Βαυκερί..ωραίο παραδοσιακό χωριό με θέα και καλες ταβέρνες..από Νικιάνα Αλέξανδρο...Πλατύστομα,Καρυα..η Καρυα είναι το πιο τουριστικό ορεινό χωριό ,εγώ δεν θα πήγαινα εκεί για φαγητό...θα πήγαινα όμως για έναν καφέ κάτω απ'τον πλάτανο στη πλατεία.για φαγητό έχει μια μικρή ταβέρνα στα Κολυβάτα,με ντόπια υλικά και ωραία ατμόσφαιρα..στη πόλη αξίζει τουλάχιστον μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της,ποτό στα μπαράκια δεξιά της γέφυρας...
καλό φαγητό έχουν σχεδόν παντού στον Αγιο Νικήτα και εννοείται στα Σύβοτα για ψάρι στη ταβέρνα της Σπυριδούλας....
γενικά είναι νησί που δεν νομίζω να μη βρεις τι να κάνεις,όσες μέρες και αν μείνεις...
αν μπορέσετε πηγαίνετε στον Αγιο Δονάτο(από Εγκλουβή)..αυτά δεν σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα,αν θες κοίτα και εδώ:Ο Νομός
ΑΝΕΛ σ' ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...ειναι πολυ χρησιμες..πηρα χαρτι και μολυβι και τις σημειωσα...
Αλλη μια ερωρτηση εχω...κλεισαμε ενα ξενοδοχειο στη Νικιάνα...καναμε βλακεια λες?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Φανταζομαι Σαμιων θα εχεις καποιες πιο οικονομικες προτασεις για φαγητο μιας και ξερεις τα μερη.
χλωμό..μικρό το Φισκάρδο και οι τιμές εδώ κ χρόνια έχουν πάρει την ανηφόρα αλά Μυκονος.
από ποιότητα πάντως μόνο Τασία, Βάσω και η ταβέρνα στις ελιές, την παραλία με τα κυπαρίσσια.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
χλωμό..μικρό το Φισκάρδο και οι τιμές εδώ κ χρόνια έχουν πάρει την ανηφόρα αλά Μυκονος.
από ποιότητα πάντως μόνο Τασία, Βάσω και η ταβέρνα στις ελιές, την παραλία με τα κυπαρίσσια.
Μα σα να θυμαμαι οτι ειχαμε πληρωσει το 2007 τη χωριατικη 9-10 ευρω?:shock:

ANEL

Member
ΑΝΕΛ σ' ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...ειναι πολυ χρησιμες..πηρα χαρτι και μολυβι και τις σημειωσα...
Αλλη μια ερωρτηση εχω...κλεισαμε ενα ξενοδοχειο στη Νικιάνα...καναμε βλακεια λες?

δεν μπορώ να πω,αν κάνατε βλακεία ή όχι.μπορώ να σου δώσω μερικά δεδομένα να σκέφτεσαι:D
λοιπόν Ιούλιο-Αύγουστο, η Νικιάνα έχει πολύ κόσμο(που σημαίνει πως πολλοί την βρίσκουν καλή επιλογή για διαμονή στο νησί).έχει πολύ φασαρία,πολύ κίνηση,πολύ ζέστη και πολλά κουνούπια...και το νυδρί ακόμα χειρότερα...
αλλά αυτά είναι σχετικά και εξαρτώνται απ'το τι ζητάει κανείς.
η ανατολική πλευρά του νησιού(τα παραθαλάσσια χωριά κοντά στη πόλη,δηλ.) και η πόλη έχουν λίγο πολυ τα ίδια χαρακτηριστικά..απ΄την άλλη πλευρά τώρα ,Αγ.Γιάννης και Τσουκαλάδες είναι σε καλύτερη κατάσταση και αρκετά κοντά στη πόλη.εγώ προτιμώ τον Αγιο Νικήτα και ας είναι κάπως μακριά.
ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα υπάρχουν πολλά και παντού....άρα εύκολα βρίσκεις κάτι στα γούστα σου.
εγώ θα σου δώσω 2 που τα θεωρώ ιδιαίτερα.
1.Ionian Blue Hotel & Spa...ίσως το καλύτερο ξενοδοχείο στο νησί.
είναι στη Νικιάνα.τηλ.2645029029
2.guest inn neion..στα ορεινά.Είναι στη περιοχή Κιάφα στον Αλέξανδρο Λευκάδας(πας είτε απο τη Νικιάνα,περ.6χιλ.,είτε από τον δρόμο για Λαζαράτα,τον οποίο και προτιμώ..ο 1ος είναι εξτριμ διαδρομή...)
τηλ.2645041624.
ακόμα και αν δεν προτιμήσει κανείς να μείνει στα ορεινά,μια επίσκεψη αξίζει..είναι συγκρότημα πέτρινων κατοικιών αναπαλαιωμένων,σ'ένα ύψωμα(Κιάφα) μέσα στη φύση,με ησυχία,δροσιά,χωρίς κουνούπια...
νοικιάζει σπίτια αλλά και 2κλινα-3κλινα δωμάτια.
αυτά ελπίζω να σε κάλυψα..:p

ziu zitsu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Κορσικη και Ιαπωνια....
δεν μπορώ να πω,αν κάνατε βλακεία ή όχι.μπορώ να σου δώσω μερικά δεδομένα να σκέφτεσαι:D
λοιπόν Ιούλιο-Αύγουστο, η Νικιάνα έχει πολύ κόσμο(που σημαίνει πως πολλοί την βρίσκουν καλή επιλογή για διαμονή στο νησί).έχει πολύ φασαρία,πολύ κίνηση,πολύ ζέστη και πολλά κουνούπια...και το νυδρί ακόμα χειρότερα...
αλλά αυτά είναι σχετικά και εξαρτώνται απ'το τι ζητάει κανείς.
η ανατολική πλευρά του νησιού(τα παραθαλάσσια χωριά κοντά στη πόλη,δηλ.) και η πόλη έχουν λίγο πολυ τα ίδια χαρακτηριστικά..απ΄την άλλη πλευρά τώρα ,Αγ.Γιάννης και Τσουκαλάδες είναι σε καλύτερη κατάσταση και αρκετά κοντά στη πόλη.εγώ προτιμώ τον Αγιο Νικήτα και ας είναι κάπως μακριά.
ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα υπάρχουν πολλά και παντού....άρα εύκολα βρίσκεις κάτι στα γούστα σου.
εγώ θα σου δώσω 2 που τα θεωρώ ιδιαίτερα.
1.Ionian Blue Hotel & Spa...ίσως το καλύτερο ξενοδοχείο στο νησί.
είναι στη Νικιάνα.τηλ.2645029029
2.guest inn neion..στα ορεινά.Είναι στη περιοχή Κιάφα στον Αλέξανδρο Λευκάδας(πας είτε απο τη Νικιάνα,περ.6χιλ.,είτε από τον δρόμο για Λαζαράτα,τον οποίο και προτιμώ..ο 1ος είναι εξτριμ διαδρομή...)
τηλ.2645041624.
ακόμα και αν δεν προτιμήσει κανείς να μείνει στα ορεινά,μια επίσκεψη αξίζει..είναι συγκρότημα πέτρινων κατοικιών αναπαλαιωμένων,σ'ένα ύψωμα(Κιάφα) μέσα στη φύση,με ησυχία,δροσιά,χωρίς κουνούπια...
νοικιάζει σπίτια αλλά και 2κλινα-3κλινα δωμάτια.
αυτά ελπίζω να σε κάλυψα..:p
και με το παραπανω...:D
αλλα ηδη κλεισαμε ξενοδοχειο στη Νικιάνα...και εκ των υστερων φυσικα εκατσα και σκεφτηκα αν εκανα βλακεια που εκλεισα εκει...
σε αυτο εκλεισα
Booking.com: Hotel Tesoro, Nikiana , Greece - 15 Guest reviews. Book your hotel now!

το ξερεις???
ειναι μακρυα απο το χωριο?
γιατι απο το μπουκινγκ το προσανατολιζουν διαφορετικα απο την ιστοσελιδα του ξενοδοχειου...:shock:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom