rethimno
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λεσβος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κοσμου
Πριν μια εβδομάδα γύρισα από τη Κατάνια, μου άρεσε λιγότερο από όλες τις άλλες πόλεις της Ιταλίας.Μπορεί κάποιος να προτείνει πώς μπορούν να μοιραστούν 4 ημέρες στην Κατάνια; Όλες εκεί, ή επαρκούν 3 μέρες, με την πρώτη διανυκτέρευση σε άλλη τοποθεσία; Μιλάμε για καταχείμωνο.
Αυτές που αναφέρονται είναι οι στάνταρ εκδρομές, ή υπάρχουν κι άλλες;
Βρήκα τα φαγητό ακριβό σε σχέση με την Ελλάδα .Μου άρεσαν τα arrancini γεμιστές μπάλες ρυζιού με γέμιση ρικότα, σπανάκι, γκούλας.
Αξίζουν τα καφέ ο espresso ήταν παντού γευστικός μπορείς να πάρεις πρόχειρο φαγητό είναι πιο οικονομικό γύρω στα 6-8 ευρώ η μερίδα για ένα πιάτο με ριζότο ή πάστα μου άρεσε το Spinella στη via Etnea που είναι ο κεντρικός δρόμος
Αναζήτησε το siroco δίπλα στη ψαραγορά μπορείς να πάρεις θαλασσινά σε χωνάκι ή λαχανικά πανέ ή διάφορα ψαρικά με κόστος 6-7 ευρώ η μερίδα ήταν πεντανόστιμα όπως και τα παγωτά τους
Γενικά είναι μια πόλη που αν εξαιρέσεις το ιστορικό κέντρο και κάποιες πλατείες η υπόλοιπη πόλη είναι αδιάφορη και βρώμικη
Η δε συγκοινωνία.....ο Σουμάχερ θα είχε υποκλιθεί μπροστά στις ταχύτητες που τρέχουν οι οδηγοί το 523 λεωφορείο που πας για το εμπορικό Porte di Catania ήρθε με 45 λεπτά καθυστέρηση αν και περιμέναμε αρκετοί για να πάμε κανένας δεν πτοήθηκε το θεώρησαν φυσιολογικό και βέβαια πουθενά δεν θα βρεις τις στάσεις δεν υπάρχει ηλεκτρονική ένδειξη ούτε σε χάρτη μέσα στο λεωφορείο
Η Ταορμίνα ήταν απίστευτη πόλη ιστορική, γραφική, δεν μου έφτασε μια μέρα να τη δω. Έχω μια μούρλα με την Ιταλία θα ξαναπάω Σικελία αλλά όχι στη Κατάνια