Ειδικα εφοσον θες να πας Μαιο ειναι μια καλη εποχη για Πραγα.Να πας οπωσδηποτε ..και αν δε σου αρεσει (που θα σου αρεσει) ..δεν ξαναπας.Απλα.Θα πάω και θα την κάνω την επιτόπια έρευνα,δεν υπάρχει περίπτωση.
Τώρα το είδα και χρωστάω μια απάντηση επί προσωπικού... στην Πράγα έχω πάει πολλές φορές και την έχω δει όλη και όχι μόνο το ζωολογικό κήπο του κέντρου όπως εσεις... επιτρέψτε λοιπόν να έχω την δική μου άποψη και να καταλαβαίνω πότε ένα μέρος αξίζει και πότε όχι... ποτέ δεν έγραψα ότι η Πράγα δεν αξίζει μια επίσκεψη... ασφαλώς και αξίζει, άλλο αυτό όμως και άλλο όλη αυτή η υστερία που δημιουργείτε γύρω από την πόλη... όταν πας μια φορά την κατάληλη εποχή, που είναι ασφαλώς η άνοιξη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει... βεβαιότατα και είναι όμορφα... αλλά είναι για μένα η επιτομή του υπερτιμημένου προορισμού για τους εξής λόγους...Αυτά τα έχουμε πει επανειλημμένως όσοι κατηγορούν την Πράγα έχουν πάει τουλάχιστον 4-5 φορές που λέει και ο συνονόματος. Μάλλον τόσο τους πήρε για να καταλάβουν πόσο χάλια είναι.
Τώρα το είδα και χρωστάω μια απάντηση επί προσωπικού... στην Πράγα έχω πάει πολλές φορές και την έχω δει όλη και όχι μόνο το ζωολογικό κήπο του κέντρου όπως εσεις... επιτρέψτε λοιπόν να έχω την δική μου άποψη και να καταλαβαίνω πότε ένα μέρος αξίζει και πότε όχι... ποτέ δεν έγραψα ότι η Πράγα δεν αξίζει μια επίσκεψη... ασφαλώς και αξίζει, άλλο αυτό όμως και άλλο όλη αυτή η υστερία που δημιουργείτε γύρω από την πόλη... όταν πας μια φορά την κατάληλη εποχή, που είναι ασφαλώς η άνοιξη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου αρέσει... βεβαιότατα και είναι όμορφα... αλλά είναι για μένα η επιτομή του υπερτιμημένου προορισμού για τους εξής λόγους...
1. Είναι μικρή πόλη πράγμα που σημαίνει ότι και βαριέσαι εύκολα και δεν μπορεί να πηγαίνεις συνέχεια...
2. Υστερεί σε εστιατόρια...
3.Εκτός του εντυπωσιακού ιστορικού κέντρου και του κάστρου η υπόλοιπη πόλη είναι το απόλυτο σοσιαλιστικό χάλι...
4.Είναι αφόρητα τουριστική χωρίς τις κατάλληλες υποδομές...
5.Δεν έχει σημαντικά μνημεία, εκτός των γνωστών εξαιρέσεων, και μουσεία για να μπορεί να συγκριθεί άμεσα με άλλες Ευρωπαικές πόλεις σαν αξιόλογος τουριστικός προορισμός κλάσης...
6. Αποπνέει μια μιζέρια, κατάλοιπο του παρελθόντος της πράγμα το οποίο με χαλάει αφάνταστα...
Συμπέρασμα... ασφαλώς πρέπει κάποιος μια φορά στο βίο του να πάει στην Πράγα αλλά από εκεί και μετά πάπαλα... το να πάει δεύτερη είναι πλεονασμός, τρίτη υπερβολή και τέταρτη αυτοκτονία... μην με ρωτήσετε γιατί εγώ έχω πάει 6-7 φορές και δεν έχω ακόμα αυτοκτονήσει... αν σας πω πόσες φορές έχω πάει στη Βιέννη το Παρίσι την Ρώμη και το Λονδίνο θα αυτοκτονήσετε εσείς...
υ.γ. Τα Χριστούγεννα είναι εντελώς λάθος εποχή... αποφύγετέ την με κάθε κόστος...