Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

1)Για κάθε ενδιαφερόμενο: η ηλεκτρονική βίζα βγήκε σε 2 εργάσιμες, πολύ εύκολη διαδικασία.
2) Να βάλω σε μια μέρα γκίζα, σακκάρα, μέμφις, νταχσουρ ή να το σπάσω στα 2, σε 1. γκιζα + gem 2. τα υπόλοιπα. Συγνώμη για το πρήξιμο εκ των προτέρων

vagelis1989

Member
Δε ξέρω τι απάντηση περιμένετε σε τέτοιες ερωτήσεις...Είναι μια Αρχαία Νεκρόπολη με εκπληκτικα μνημεία ....Το αξίζει είναι άκυρο.Ο καθένας με τις προτιμήσεις του .
Εγώ το ρωτάω γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι εφόσον πάμε στις πυραμίδες της γκιζας δεν αξίζει να πάμε και εκεί.

varioAthens

Member
Σκεφτόμαστε να πάμε ένα πρωινό στην νεκρόπολη της σακαρα, εχει πάει κάποιος ; Αξίζει;
Για μενα αξιζει και πολυ μαλιστα... ομως δεν ξερω αν αξιολογουμε τα αξιοθεατα με τον ιδιο τροπο...

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Εγώ το ρωτάω γιατί κάποιος μπορεί να πει ότι εφόσον πάμε στις πυραμίδες της γκιζας δεν αξίζει να πάμε και εκεί.
Γενικότερα οι πυραμίδες στο Dahshur είναι εξαιρετικές...Αν είστε τυχεροί μπορεί να μην εχει πολλούς τουρίστες και θα είναι σαν prive ξενάγηση..Στη Bent Pyramid έχω μπει και μεσα ,είναι αρκετά challenging,δεν ηταν εύκολο για μένα αλλά είναι εμπειρία η όλη αίσθηση.Ομορφη θεα στην περιοχή γενικά ,όπου πάει το μάτι βλέπεις πυραμιδες...Στο Σακαρα complex έχει εκτός από την πυραμίδα ,και μια εντυπωσιακή Πύλη,και ενα μουσείο και άλλους τάφους ,και και....Στην αρχαία Μέμφιδα πολλοί απογοητεύονται χαρακτηρίζοντας το μέρος απλά ερείπια.Δε μπορώ να τους αλλάξω γνώμη,ο καθένας με τα θέλω του.Και μόνο για το άγαλμα του Ραμσή μετράει να πάτε.Στο κάτω κάτω δε θέλει και πολύ χρόνο και είναι κοντά στα υπόλοιπα....Με λίγα λόγια ο συνδυασμός Μέμφις -Dahshur-Saqqara complex είναι κάτι πολύ δυνατό...

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρεϊνιόν
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Κι εγώ συμφωνώ στο να τα σπάσεις. Εξάλλου, Σακάρα δεν είναι μόνο ο Ζοσέρ. Εγώ θα προσπαθούσα να τα έβλεπα, αν μπορούσα να τα στριμώξω στο ταξίδι, αν μη τι άλλο, για να δεις την εξέλιξη στην κατασκευή των πυραμίδων μέσα σε λίγες μόλις γενιές. Αν και πάλι, έχοντας 2 μέρες για Γκίζα + Μουσείο + Σακάρα + Νταχσούρ θα έχει τρέξιμο. Σε 1 μέρα, όχι. :rolleyes-80:

astirpal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αιγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια (✓)
Ενα ξεναγο ειχαμε ελληνοφωνο σε ολο το ταξιδι, καιρο αλεξανδρουπολη ασουαν λουξορ και πισω.
Σου στελνω πμ με το τηλεφωνο του για whatsup
Eτοιμαζω και εγω ταξιδι και θα ηθελα το whatsup του ξεναγου αν σας ειναι ευκολο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.967
Μέλη
39.668
Νεότερο μέλος
funroad