Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
@Kalifornia1810l, όπως βλέπω το μήνυμά σου και μαζί φυσικά η απάντησή μου μεταφέρθηκε στο πιο κατάλληλο νήμα, στο οποίο μπορείς να αναζητήσεις και πληροφορίες για το ταξίδι σου.
Αφού δεν υπήρξε άλλη ανταπόκριση να συνεχίσω με το θέμα της ασφάλειας από άλλη σκοπιά. Στο Κάιρο θα πρέπει να αναμένεις ό,τι και σε οποιαδήποτε άλλη μεγαλούπολη. Χρειάζεται κάποια παραπάνω προσοχή, ενώ θα έλεγα να αποφύγεις να βγεις βόλτα μόνη σου, κοιτώντας στα μάτια και χαμογελώντας στους ντόπιους γιατί αυτό μπορεί να εκληφθεί σαν ερωτική πρόκληση και να σε παρενοχλήσουν. Δεν νομίζω αυτή η κατάσταση να έχει αλλάξει από την τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Αίγυπτο.
Πιο ενοχλητικό από όλα πάντως είναι η "παρενόχληση" των πωλητών στα παζάρια και στις αγορές. Με το που ρίξεις το βλέμμα σου στον πάγκο τους, αλλά και να μην το κάνεις το ίδιο είναι, προσπαθούν εκνευριστικά να σου πουλήσουν την πραμάτεια τους.
Δεν θέλω όμως να σε τρομάξω. Το τελευταίο εξάλλου θα το συναντήσεις και σε άλλες χώρες. Σημασία έχει να απολαύσεις το ταξίδι σου στον πανέμορφο προορισμό της Αιγύπτου. Καλά να περάσεις!

georgi d

Member
Καλημέρα. Όσοι έχετε χρόνο βάλτε και 3 μερούλες στην Αγ. Αικατερίνη στο Σινά. Διαμονή και φαγητό στη μονή δωρεάν. Η ανάβαση στην κορυφή του Μωυσή στις 6 το πρωί χωρίς δυσκολίες. Εμπειρία μοναδική. Το μέρος αυτό το διοργάνωσα χωρίς πρακτορείο. Για το υπόλοιπο μέρος της εκδρομής πήρα το τουριστικό γραφείο από το Κάιρο που εξυπηρετεί τους Έλληνες καθηγητές της ιστορικής ελληνικής Αμπέτειου Σχολής (κι εκεί κάντε μια επίσκεψη), τους μοναχούς της μονής (αεροπορικά εισιτήρια κλπ) αλλά και τους επισκέπτες όσους θέλουν, με προορισμό το Σινά.
Λεπτομέρειες στην ιστορία μου

Στην ανάβαση στην κορυφή θα συνοδεύεστε υποχρεωτικά με Βεδουίνο. Η μονή θα σας βρει με 10 ευρώ
Επικοινωνία για κράτηση διαν/υσης e-mail: [email protected] και τλφ 0020 693470349
Τλφ Αμπετείου σχολής στο Κάιρο 0020 1061389462
Παιδιά έχουμε κανένα νέο από την Μονή, μήπως κάποιος έχει πάει τώρα τελευταία και γνωρίζει κάτι;
Ας γράψω και κάτι.
Για την κορυφή έχει και μια άλλη διαδρομή που όπως βγαίνουμε δίπλα από τηννμονή πάμε προς τα δεξιά και εκεί θα την δείτε. Στην επιστροφή κατεβαίνουμε από την άλλη από την οποία όλοι ανεβαίνουν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.902
Μέλη
39.601
Νεότερο μέλος
pgarcia25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom