• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Καλό σου ταξίδι! Να περάσεις τέλεια και αν θες, να μας πεις αν αξίζει να κλείσουμε κι εμείς.
Είναι προσφορά black friday υποθέτω και θα το ξαναβάλει του χρόνου. Δεν έχω πάει Αίγυπτο γιατί πολύ ακριβό το ταξίδι με πρακτορείο από δω ενώ αυτό είναι μια χαρά

thalia tsif

Member
Λέω να πάω μια μέρα νωρίτερα μόνος μου καιρο
Πολύ καλά έκανες! Αυγουστο πήγα(φέτος 2024) κι εγώ.. Κάιρο ίδιες θερμοκρασίες με εμάς φέτος που είχε καύσωνες. Λουξορ πολύ πιο ζεστά κ ασουαν ανυποφορα ζεστά..το μόνο που θα σου πω είναι να προσέχεις πολύ με χυμούς πάγους κτλ γιατί μας πηγε αιμα!!!🤣🤣🤣..γύρισα κ πηρα αντιβίωση για το έντερο κ γενικά με ταλαιπώρησε ένα μήνα όλο το θέμα ..νόμιζα πεθαίνω. Κατά τα άλλα περάσαμε υπέροχα

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δε θα συμφωνήσω ,πήγα 15 με 30 Αυγούστου και δεν ένιωσα μεγαλύτερη δυσφορια από όσο νιώθω στην Αθήνα . Στις πυραμίδες ήταν πιο δύσκολο λόγω ερήμου φυσικά ,αλλά πήγα πάρα πολύ πρωί και ήταν υποφερτα. Αλεξάνδρεια μάλιστα έχει κ πιο πολύ δροσιά από εδώ . Προσωπική μου γνώμη βέβαια ,απλά επειδή πήγα φέτος κ το έχω πρόσφατο το λέω
Κατέβηκες και Λούξορ και Άμπου Σιμπελ τον Αύγουστο;
Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στις θερμοκρασίες σε σχέση με Κάιρο και Αλεξάνδρεια.
Εγώ πήγα μέσα Ιουνίου μόνο στο Κάιρο και η θερμοκρασία έφτανε τους 36 βαθμούς αλλά την άντεχα άνετα γιατί δεν είχε ιδιαίτερη υγρασία.
Φίλοι μου που πήγαν Μάιο και Σεπτέμβριο στο Λούξορ έλιωσαν γιατί είχε 45 βαθμούς και πλέον!
Θέλει να έχεις μεγάλες αντοχές σε υψηλές θερμοκρασίες για να τις αντέξεις στο Λούξορ...

jimp

Member
Ούτε με σφαίρες. Μακριά από τον κάμπο το καλοκαίρι. 🤣🤣🤣

Μας περιμενεις Λαρισα ενω θα εισαι Αιγυπτο. Ωραιος
Άρα είστε έτοιμοι για Larissa Santa city τώρα στις γιορτές, εκεί που οδηγούν όλοι οι δρόμοι. Το σταυροδρόμι των πολιτισμών, των χριστουγεννιάτικων αγορών.

rieta

Member
Κατέβηκες και Λούξορ και Άμπου Σιμπελ τον Αύγουστο;
Γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στις θερμοκρασίες σε σχέση με Κάιρο και Αλεξάνδρεια.
Εγώ πήγα μέσα Ιουνίου μόνο στο Κάιρο και η θερμοκρασία έφτανε τους 36 βαθμούς αλλά την άντεχα άνετα γιατί δεν είχε ιδιαίτερη υγρασία.
Φίλοι μου που πήγαν Μάιο και Σεπτέμβριο στο Λούξορ έλιωσαν γιατί είχε 45 βαθμούς και πλέον!
Θέλει να έχεις μεγάλες αντοχές σε υψηλές θερμοκρασίες για να τις αντέξεις στο Λούξορ...
Όχι όχι δεν πήγα ,Καιρο,Αλεξάνδρεια κ Σαρμ Ελ Σέιχ πήγα ,το τελευταίο είχε την περισσότερη ζέστη. Στην Αλεξάνδρεια είχε και δροσιά το βράδυ ,δεν ξέρω αν πέτυχα εγώ την περίοδο .

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Όχι όχι δεν πήγα ,Καιρο,Αλεξάνδρεια κ Σαρμ Ελ Σέιχ πήγα ,το τελευταίο είχε την περισσότερη ζέστη. Στην Αλεξάνδρεια είχε και δροσιά το βράδυ ,δεν ξέρω αν πέτυχα εγώ την περίοδο .
Η ζέστη στο Κάιρο είναι υποφερτή γιατί είναι ψηλά
Παρακάτω είναι ανυπόφορη!
Σκέψου ότι η απόσταση για Ασουάν είναι κοντά στα 900 χλμ νοτιότερα!

Αγορά καμηλών Daraw κάθε Τρίτη και Κυριακή (δεν είμαι βεβαίως για τις ημέρες ρωτήστε για να επιβεβαιώσετε)

Εκεί έχει ένα ενδιαφέρων παζάρι όπου μπορείτε αν θέλετε να αγοράσετε μερικές καμήλες που τις φέρνουν από το Σουδαν! Ήμουν ο μοναδικός τουρίστας! Τις καμήλες μπορείτε να τις αγοράσει κάποιος για μεταφορές ή για φαγητό! Αν θυμάμαι καλά κάνα 1000 ευρώ μ.ο. θα σας κοστίσει! Εκεί ο ταρίφας που πάντως δυσκολεύτηκε να βρει την αγορά. μου ανέφερε ότι έφαγε ένα από τα καλύτερα …..φαλαφελ της ζωής του!!

IMG_3678.jpeg
IMG_3684.jpeg
IMG_3670.jpeg
IMG_3691.jpeg

IMG_3690.jpeg

Εντυπωσιακή γενικώς η Αίγυπτος με εξαιρετικά Αρχαία , ευγενικοί στη πλειοψηφία οι κάτοικοι ίσως να ξαναπάω με τη προοπτική να δω το Τανις και το Αμπου Σιμπέλ (καθυστέρησε η πτήση μου από Καιρο και έχασα το λεωφορείο για το Α.Σ, 😐)που μου ξέφυγαν σε αυτό το ταξίδι!

Πολύ όμορφο το Ασουαν αξίζει η διαμονή και επίσκεψη και η περιπλάνηση στο elephantine island!

Πρόσθετες φωτό
IMG_3422.jpeg

IMG_3434.jpeg
IMG_3472.jpeg
IMG_3473.jpeg
IMG_3512.jpeg

Ναός Φιλάει
IMG_3535.jpeg
IMG_3549.jpeg

Φελουκα στο Νειλο

IMG_3611.jpeg
IMG_3664.jpeg

Κom Ombo

IMG_3696.jpeg

Για το GEM
Φαραωναικο διαστάσεων μουσείο αλλά περιμένετε λίγο να σε παραδωθεί όλο το μουσείο σε επισκέπτες διότι τα 23 ευρώ για ένα μικρό τμήμα του μουσείου δεν αξίζει!
Πολύ όμορφο αισθητικά το μουσείο με ωραία καφέ και εστιατόριο μέσα και έχω την αίσθηση λειτουργικό αλλά πιστεύω σύντομα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα δείτε τη μεγαλύτερη συλλογή που αφορά την Αρχαία Αίγυπτο. Εγω πίστευα ότι θα ήταν έτοιμο και σε πλήρη λειτουργία όταν έκλεινα τα αεροπορικά εισιτηρια!Αλλά δεν......

IMG_4124.jpeg
IMG_4126.jpeg
IMG_4166.jpeg
IMG_4158.jpeg
IMG_4192.jpeg

Attachments

Last edited:

Connie G

Member
Συμφωνώ και εγώ. Αν είναι να πας μονοήμερη Αλεξάνδρεια από Κάιρο μη πας καθόλου. Τι έκανα ,έχασα μια μέρα πολύ κούραση και δε είδαμε σχεδόν τίποτα. Τουλάχιστον μία διανυκτέρευση.
Και για όσους θέλουν ελληνόφωνο ξεναγο υπάρχουν και άλλοι εκτός του Ζαχαρία. Και φθηνότεροι
Καλησπέρα έχει πληροφορίες για ξεναγό ελληνοφωνο; Γενικά πόσες μέρες τον χρειάζεσαι για το Καιρο;

Connie G

Member
Εξαρτάται από το πρόγραμμα σου. Καλό είναι να είναι μαζί στο μουσείο πυραμίδες.
Γενικά πέρα από τα αεροπορικά δεν έχω κλεισει τίποτα και ήδη έχω πελαγώσει!Θα πάμε 12-18 Φεβρουαρίου. Θα ήθελα να πάω και Λούξορ και Aσουαν. Ψάχνω αεροπορικά. Απο δραστηριότητες θα θέλαμε ιδανικά να κάνουμε: κρουαζιέρα στον Νείλο, Πιραμίδες, Σφίγγα, Μουσείο GEM, Al χαλίλι, τζαμί Μωχαμετ Αλι, ίσως κάποια εξόρμηση με γουρούνα στην ερημο αν υπάρχει. Πως θα διαμοιράζατε τις ημέρες? Που μπορώ να κλείσω δραστηριότητες; Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει ή να προτείνει κάτι θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ

bandit650

Member
Κοιτα
Γενικά πέρα από τα αεροπορικά δεν έχω κλεισει τίποτα και ήδη έχω πελαγώσει!Θα πάμε 12-18 Φεβρουαρίου. Θα ήθελα να πάω και Λούξορ και Aσουαν. Ψάχνω αεροπορικά. Απο δραστηριότητες θα θέλαμε ιδανικά να κάνουμε: κρουαζιέρα στον Νείλο, Πιραμίδες, Σφίγγα, Μουσείο GEM, Al χαλίλι, τζαμί Μωχαμετ Αλι, ίσως κάποια εξόρμηση με γουρούνα στην ερημο αν υπάρχει. Πως θα διαμοιράζατε τις ημέρες? Που μπορώ να κλείσω δραστηριότητες; Αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει ή να προτείνει κάτι θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα! Ευχαριστώ
Κοίταξε πιο πάνω το μέλος @jimp έκλεισε ένα πρόγραμμα από τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο. Έχει και λινκ. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλό και οικονομικό

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.776
Μέλη
39.509
Νεότερο μέλος
pantelis93

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom