• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πισίνα μετατρέπεται σε μουσείο

sophia_det

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
Η πόλη Λιλ, στη Γαλλία, είχε μια πολύ όμορφη δημορική πισίνα. Ήταν ένα αριστούργημα της Art Deco που χτίστηκε μεταξύ 1927 και 1932 από τον αρχιτέκτονα Albert Baert. Με το πέρασμα του χρόνου το κτίριο πάλιωσε και η πίσίνα χαρακτηρίστηκε μη ασφαλής το 1985.
Αντί να εκγαταλέιψουν το κτίριο, οι αρχές της πόλης ξεκίνησαν ένα έργο εκτεταμένης ανακατασκευής του μετατρέποντάς το σε μουσείο, το οποίο αποκαλείται «La Piscine-Musée», δηλαδή μουσείο «Η πισίνα».
photo by: link

Περισσότερα: Πισίνα μετατρέπεται σε μουσείο | Perierga.gr

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε θα με χάλαγε να ρίξω και μια βουτιά χαζεύοντας την τέχνη!

dmdoc

Member
Η υγρασία του νερού σε κλειστό χώρο,δεν θα επηρεάζει,άραγε,τα εκθέματα;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αγάλματα μου φάνηκαν τα περισσότερα. Δε νομίζω οτι θα έχουν προβλημα: άλλωστε τοποθετούνται και στο ύπαιθρο που βρέχει, έχει εναλλαγές θερμοκρασίας κλπ.
Οι πίνακες ζωγραφικής σαφώς και θα έχουν θέμα-αλλά δεν είδα τέτοιους, τουλάχιστον στις φωτογραφίες.

sophia_det

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία,Περού,Ν.Ζηλανδία
έχει και εικονική περιήγηση...ωραίο!

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Στην Ελλαδα,πάλι, νομίζω οτι απλώς θα μπαζώναμε την πισίνα... Πολυ ωραιο παντως.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Θα πηγαίνετε σε ένα τέτοιο μουσείο, μόνο και μόνο για την πρωτοτυπία της σύλληψης, αν δεν σας εξίταραν τα εκθέματα?

Πάμε σε μουσείο για τους θησαυρούς που φυλάσσει ή για το κτήριο καθαυτό (αυτό που γίνεται πχ από πολλούς στην Tate Modern του Λονδίνου) ?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
συμφωνω με Dorotija .. ειναι ομως κατι πρωτοτυπο που σου εξιταρει την φαντασιωση να πας να το δεις .. τα βλεπω βεβαια αυτα και σκεφτομαι σε αντιστοιχια τα δικα μας δημοτικα κολυμβητηρια που μαραζωνουνε μερα με την μερα ...

Vally

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο (;)
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΥ,Καραϊβική, Μαρόκο
Στην Ελλαδα,πάλι, νομίζω οτι απλώς θα μπαζώναμε την πισίνα... Πολυ ωραιο παντως.
Πόσο μα πόσο αληθινό... Εδώ μπαζώνουν δεξαμενές και τις κάνουν σπίτια, σε μια πισίνα θα κολλούσαν...
Πάντως, όσο πρωτότυπο κι αν είναι, δε με συγκινεί τόσο... Και στην Αρχαία Κόρινθο έχουν μία αυλή με αγάλματα τριγύρω... Και μη σας πω ότι πιο ωραία είναι... :p

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα πηγαίνετε σε ένα τέτοιο μουσείο, μόνο και μόνο για την πρωτοτυπία της σύλληψης, αν δεν σας εξίταραν τα εκθέματα?
Θα πήγαινα ίσως για να δω την αρχιτεκτονική επαναχρησιμοποίηση του χώρου. Νομίζω οτι κάτι τέτοιο έχει αυτόνομο ενδιαφέρον!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom