• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Περιοχή διαμονής/Οικονομικά ξενοδοχεία στο Παρίσι

marquis

Member
Καλημέρα,
είμαι για Απρίλιο (2+2 παιδιά/10χρ-8χρ) για 3 βράδια Παρίσι. Από τα ξενοδοχεία που έψαξα, για λογικές τιμές βρήκα:
1) Novotel Tour Eiffel (672ευρώ)
2) Pullman Montparnasse (530 ευρώ)

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι (κλίνω προς montparnasse λόγω τιμής και κεντρικού κόμβου μετρό):
1) Το montparnasse είναι περιοχή για βολτίτσα -ταβερνάκια/supermarket, ασφαλής κ.λ.π.
2) Θα προτιμούσες το novotel που είναι πιο κεντρικά? (αν και θέλει περπάτημα για μετρό?)
3) Καμία άλλη επιλογή?

Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Ασυζητητί το Pullman ειδικά με τόση διάφορα τιμής. Δίπλα από κομβικό σημείο μέτρο και σε αρκετά πιο ζωντανή περιοχή. Για το montparnasse έχει υπάρξει μια συζήτηση 10 σελίδες πριν σε αυτό το θέμα για να δείτε πληροφορίες, προσωπικά το θεωρώ αρκετά καλή επιλογή για οικονομικά και βολικά καταλύματα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλημέρα,
είμαι για Απρίλιο (2+2 παιδιά/10χρ-8χρ) για 3 βράδια Παρίσι. Από τα ξενοδοχεία που έψαξα, για λογικές τιμές βρήκα:
1) Novotel Tour Eiffel (672ευρώ)
2) Pullman Montparnasse (530 ευρώ)

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι (κλίνω προς montparnasse λόγω τιμής και κεντρικού κόμβου μετρό):
1) Το montparnasse είναι περιοχή για βολτίτσα -ταβερνάκια/supermarket, ασφαλής κ.λ.π.
2) Θα προτιμούσες το novotel που είναι πιο κεντρικά? (αν και θέλει περπάτημα για μετρό?)
3) Καμία άλλη επιλογή?

Σ' ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Το Novotel ΔΕΝ είναι πιο κεντρικά, το αντίθετο. Είναι σε μια περιοχή σχεδόν εκτός κέντρου, με προβληματικό μετρό και ελάχιστα πράγματα να κάνεις, ειδικά το βράδυ. Πρακτικά από/προς οπουδήποτε χρειάζεσαι μετρό για να πάς.

Στο Pullman έχω μείνει μια φορά, αλλά μου κάνανε upgrade σε μια σουίτα στον τελευταίο όροφο, οπότε δεν έχω άποψη για τα κανονικά δωμάτια. Πάντως φαινόταν να θέλει ανακαίνιση (ήδη από τότε που λεγόταν Le Meridien). Ακριβώς απ' έξω είναι η στάση των Λεοφωρείων της Air France που πάνε στο αεροδρόμιo Charles de Gaul (και στα 2 μεγάλα terminals). Από άποψη συγκοινωνιών, καλύτερα δε γίνεται. Και από άποψη γειτονιάς είναι πάρα πολύ καλά, είτε θες posh πράγματα (Bulevard du Montparnasse), είτε κρέπες όλων των ειδών (rue d' Odessa), είτε οτιδήποτε άλλο (4-5 τετράγωνα τριγύρω). Ένα τετράγωνο πιο κάτω έχει ένα τεράστιο Monoprix, από τα μεγαλύτερα supermarket του Παρισιού.

highlander

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Ασυζητητί το Pullman ειδικά με τόση διάφορα τιμής. Δίπλα από κομβικό σημείο μέτρο και σε αρκετά πιο ζωντανή περιοχή. Για το montparnasse έχει υπάρξει μια συζήτηση 10 σελίδες πριν σε αυτό το θέμα για να δείτε πληροφορίες, προσωπικά το θεωρώ αρκετά καλή επιλογή για οικονομικά και βολικά καταλύματα.
A, εντάξει τότε θ' ανατρέξω σε όλη την συζήτηση. Εν τω μεταξύ, καλοβλέπω και την λύση 6ου διαμερίσματος ή 5ου για νοικιασμένο σπίτι με πολύ καλή τιμή. Εντάξει, δεν θα έχω πρωινό για όλη την οικογένεια αλλά τα μαγαζάκια γύρω θα έχουν σίγουρα νοστιμιές για να πάρουμε. Στο μοναδικό θέμα που κολλάω είναι το θέμα ασφάλειας των διαμερισμάτων αυτών (άλλο να πας σ' ένα ξενοδοχείο και άλλο σε ένα διαμέρισμα που δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου.

Συνεχίζω.......Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Το Novotel ΔΕΝ είναι πιο κεντρικά, το αντίθετο. Είναι σε μια περιοχή σχεδόν εκτός κέντρου, με προβληματικό μετρό και ελάχιστα πράγματα να κάνεις, ειδικά το βράδυ. Πρακτικά από/προς οπουδήποτε χρειάζεσαι μετρό για να πάς.

Στο Pullman έχω μείνει μια φορά, αλλά μου κάνανε upgrade σε μια σουίτα στον τελευταίο όροφο, οπότε δεν έχω άποψη για τα κανονικά δωμάτια. Πάντως φαινόταν να θέλει ανακαίνιση (ήδη από τότε που λεγόταν Le Meridien). Ακριβώς απ' έξω είναι η στάση των Λεοφωρείων της Air France που πάνε στο αεροδρόμιo Charles de Gaul (και στα 2 μεγάλα terminals). Από άποψη συγκοινωνιών, καλύτερα δε γίνεται. Και από άποψη γειτονιάς είναι πάρα πολύ καλά, είτε θες posh πράγματα (Bulevard du Montparnasse), είτε κρέπες όλων των ειδών (rue d' Odessa), είτε οτιδήποτε άλλο (4-5 τετράγωνα τριγύρω). Ένα τετράγωνο πιο κάτω έχει ένα τεράστιο Monoprix, από τα μεγαλύτερα supermarket του Παρισιού.
Ευχαριστώ και εγώ έχω καταλήξει σε 2 επιλογές τελικά:
1) Montparnasse Pullman (απλά δεν μπορώ να βρω google earth πόση απόσταση περπατητός (έχουμε και τα μικρά είναι μέχρι τον σταθμό Montparnasse Bienvenue)
2) Νοικιασμένο διαμέρισμα στο 5ο ή 6ο διαμέρισμα (καλύτερη τιμή, πρωινάκι από τα γύρω μαγαζάκια και ασύγκριτα πιο κεντρικά-->θέμα ασφάλειας του χώρου όμως? Άλλο ξενοδοχείο και άλλο δωμάτιο)
α) http://www.booking.com/hotel/fr/le-...bf4d77706f28b484a3X1;highlight_room=119432701
ή
β) http://www.booking.com/hotel/fr/fri...aea8862623beb07264eX2;highlight_room=90014101

Όσον αφορά το αεροδρόμιο, πετάω από Beauvais (ryanair) οπότε ή θα πάρω τρένο από port maillot ή shuttle shared service (συμφέρει, για 2+2 από r s transport με 88 ευρώ one way οπουδήποτε μέσα στο παρίσι). Νομίζω δεν έχει κάτι άλλο βολικό από εκεί.

Ευχαριστώ για την προσοχή σου

Last edited by a moderator:

highlander

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Παιδιά, τυχαία βρήκα το site https://www.airbnb.gr το οποίο έχει διαμερίσματα σε ΠΑΡΑ πολύ καλές τιμές (το παρακάτω για 3 βράδια 360 ευρώ-4 άτομα)
Βρήκα το https://www.airbnb.gr/rooms/872506?guests=4&s=Uh8x

και μου φαίνεται εκπληκτικό (και φαντάζομαι η περιοχή MARAIS είναι πολύ καλή), τι λέτε για την περιοχή? Απ' ότι φαίνεται είμαι κοντά σε πολλά μέρη

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Παιδιά, τυχαία βρήκα το site https://www.airbnb.gr το οποίο έχει διαμερίσματα σε ΠΑΡΑ πολύ καλές τιμές (το παρακάτω για 3 βράδια 360 ευρώ-4 άτομα)
Βρήκα το https://www.airbnb.gr/rooms/872506?guests=4&s=Uh8x

και μου φαίνεται εκπληκτικό (και φαντάζομαι η περιοχή MARAIS είναι πολύ καλή), τι λέτε για την περιοχή? Απ' ότι φαίνεται είμαι κοντά σε πολλά μέρη
Η περιοχή του διαμερίσματος είναι πολύ καλή σίγουρα. Πέρα από τον ενθουσιασμό σου, πριν αποφασίσεις όμως διάβασε πολύ καλά την περιγραφή του (30m2, το ένα κρεβάτι είναι ο καναπές, στον έκτο όροφο με πολύ μικρό ασανσέρ) και τα σχόλια των πελατών του, καθώς για τις επιπλέον χρεώσεις, την εγγύηση και την πολιτική ακύρωσης.

Στο μοναδικό θέμα που κολλάω είναι το θέμα ασφάλειας των διαμερισμάτων αυτών (άλλο να πας σ' ένα ξενοδοχείο και άλλο σε ένα διαμέρισμα που δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου.
Ε, ούτε στο ξενοδοχείο δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου :)
Πιστεύω ότι τηρώντας τους βασικούς κανόνες σε σχέση με την ασφάλεια που τηρείς και στο σπίτι σου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ αυτό κάνω. Επιπλέον η περιγραφή για το κάθε διαμέρισμα και τα σχόλια είναι καθοριστικά. Ο ιδιοκτήτης που νοιάζεται για την ασφάλεια θα αναφέρει ύπαρξη πόρτας ασφαλείας κτλ.

highlander

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Η περιοχή του διαμερίσματος είναι πολύ καλή σίγουρα. Πέρα από τον ενθουσιασμό σου, πριν αποφασίσεις όμως διάβασε πολύ καλά την περιγραφή του (30m2, το ένα κρεβάτι είναι ο καναπές, στον έκτο όροφο με πολύ μικρό ασανσέρ) και τα σχόλια των πελατών του, καθώς για τις επιπλέον χρεώσεις, την εγγύηση και την πολιτική ακύρωσης.

Ε, ούτε στο ξενοδοχείο δεν ξέρεις ποιος μένει δίπλα σου :)
Πιστεύω ότι τηρώντας τους βασικούς κανόνες σε σχέση με την ασφάλεια που τηρείς και στο σπίτι σου, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ αυτό κάνω. Επιπλέον η περιγραφή για το κάθε διαμέρισμα και τα σχόλια είναι καθοριστικά. Ο ιδιοκτήτης που νοιάζεται για την ασφάλεια θα αναφέρει ύπαρξη πόρτας ασφαλείας κτλ.
Καλημέρα,
έκλεισα τελικά, μου φάνηκε καλή προσφορά για τα χρήματα (λαμβάνοντας υπ' όψη και τις κριτικές).
Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

(Τα σχόλια για το συγκεκριμένο μόλις γυρίσω! :xalara:

koulpak87

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα,ΗΠΑ
Καλησπέρα.. Έχω βρει το Best Western Empire Elysses .. ( συγνώμη που δεν παραθέτω link απλώς ειμαι από κινητό..).. Έχει καλή βαθμολογία στο booking και για Δεκέμβρη που κοίταξα μου βγάζει αρκετά καλή τιμή... Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι βρίσκεται στο 17ο διαμέρισμα.. Στα 600μ από την αψίδα... Είναι καλή περιοχή? Θα βολέψει τις μετακινήσεις μας προς κέντρο?? Επίσης αν έχει μείνει κανεις στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και έχει άποψη ας με ενημερώσει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

koulpak87

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα,ΗΠΑ
Ποια ειναι η αποψη σας για αυτα τα 2 :

- http://www.booking.com/hotel/fr/com...9feded8069d30f1d7e52X2;highlight_room=5401706

- http://www.booking.com/hotel/fr/min...feded8069d30f1d7e52X7;highlight_room=38107302

θα ηθελα αν γνωριζει καποιος και απο αποψη περιοχης ( που νομιζω ειναι αρκετα καλη απ οσα εχω διαβασει ) αλλα και απο αποψη ξενοδοχειου..!!! οποιος μπορει ας βοηθησει !

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν ξέρω κανένα από τα δυο. Θα προτιμούσα το δεύτερο λόγω περιοχής. Έχει και λίγο καλύτερη βαθμολογία. Ο σταθμός Jussieu θα σας βολέψει αρκετά.

koulpak87

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα,ΗΠΑ
σ ευχαριστω για την απαντηση! το βραδυ στην περιοχη αυτη δεν εχουμε καποιο θεμα ετσι?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Παρακαλώ. Όχι, δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας.
Να είστε πάντως προετοιμασμένοι για μικρά δωμάτια, συνηθισμένο φαινόμενο για Παρίσι. Διάβασε αν θες και τα σχόλια.

koulpak87

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι (?)
Ταξίδι-Όνειρο
Κουβα,ΗΠΑ
ναι για τα μικρα δωματια εχω διαβασει ξανα οτι ειναι συνηθες φαινομενο.. αυτο δεν μας ενοχλει τοσο μιας και χρειαζομαστε το ξενοδοχειο μονο για εναν υπνο στα ταξιδια μας!!
Μηπως γνωριζεις και γι'αυτο το ξενοδοχειο ? https://www.secure-hotel-booking.co...015-12-21=1^3=adultCount=2=1&__utmk=177703141 , σχετικα με την περιοχη κυριως αλλα αν γνωριζεις και γενικα γι αυτο,θα με βοηθουσες!!!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom