Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ- Καμπότζη πρώτη φορά, ερωτήσεις!

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Το πρόγραμμα στην Καμπότζη το είχες κάνει με κάποιο πρακτορείο από εκεί? Θεωρείς ότι 1,5 μέρα είναι λίγο? Θέλει 3 διανυκτερεύσεις?
Κανένα πρακτορείο, όλα κανονιστηκαν εκεί επί τόπου. Καθε ξενοδοχείο έχει τους δικούς του οδηγούς τουκ τουκ και οι διαδρομές και οι τιμές αυτών είναι συγκεκριμένες. Επιλέγεις εκεί τι θες και ο οδηγός εκτελεί, τα έχουν κάνει χιλιάδες φορές και ξέρουν. Εδώ δεν πήγα λίμνες αλλά επικεντρωθηκα στο Ανκορ γιαυτό και έβγαλα τριήμερο εισητηρια.
Α, αν φτάσεις νωρίς και προλαβαίνεις πας στα εκδοτήρια το απόγευμα να βγάλεις τα εισητηρια για την επόμενη μέρα, οπότε τις τελευταιες 2-3 ώρες μπορείς μπεις δωρεάν στους ναούς και να δεις το ηλιοβασίλεμα. Εγώ έτσι έκανα το 20 που πήγα τσέκαρε μήπως έχει αλλάξει κάτι. Και κλείνεις τον οδηγό και για την άλλη μέρα για ανατολή και το Μεγάλο τουρ (έτσι το λένε)

Βιετνάμ - Καμπότζη - Μαλαισία - Ταξίδι βγαλμένο από ονειρεμένο bucketlist!

Last edited by a moderator:

vrea

Member
Γεια σας και πάλι!!
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας και πάλι για το ταξίδι των 3 ημερών στην Καμπότζη- Σιεμ Ρίπ
Μέρα 1η - Οι ναοι που σχεδιάζω να δω την πρώτη μέρα είναι οι ακόλουθοι. Θεωρείτε ότι πρέπει να προσθέσω και κάποιον ακόμη?
Angkor Thom​
temple of Bayon , -​
temple of Phimeanakas -​
the terraces of the leper king and the elephants
and the royal chambers​
Ta Prohm temple​
Angkor Wat​

Μέρα 2η - επίσκεψη σε ναούς
Banteay Samre Hindu temple​
Banteay Srei​

Τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω που να αξίζει ?

Επίσης έχω και αλλη μια μέρα στην διάθεσή μου μέχρι το μεσημέρι. Τι θα μου προτείνατε?

Kyriakao

Member
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Γεια σας και πάλι!!
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας και πάλι για το ταξίδι των 3 ημερών στην Καμπότζη- Σιεμ Ρίπ
Μέρα 1η - Οι ναοι που σχεδιάζω να δω την πρώτη μέρα είναι οι ακόλουθοι. Θεωρείτε ότι πρέπει να προσθέσω και κάποιον ακόμη?
Angkor Thom​
temple of Bayon , -​
temple of Phimeanakas -​
the terraces of the leper king and the elephants
and the royal chambers​
Ta Prohm temple​
Angkor Wat​

Μέρα 2η - επίσκεψη σε ναούς
Banteay Samre Hindu temple​
Banteay Srei​

Επίσης έχω και αλλη μια μέρα στην διάθεσή μου μέχρι το μεσημέρι. Τι θα μου προτείνατε?
Τα τουρ που κάνουν οι οδηγοί είναι συγκεκριμένα, αυτοί ξέρουν πως να πας και με ποια σειρά. Το Μεγάλο τουρ συμπεριλαμβάνει τους πιο σημαντικούς και το μικρό τους δευτερευοντες αλλά εξίσου ωραίους. Μπορείς να κάνεις τροποποιήσεις αλλά καλύτερα να το δεις εκεί με τον οδηγό σου. Μη χάσεις την ανατολή στο Ανκορ Βατ.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Επειδή ρώτησες...

Πήγαμε τον Απρίλιο του 2024... Στο Siem Reap μείναμε 6 βράδυα / 5 πλήρεις μέρες (η μία επιπλέον από αυτές που είχαμε υπολογίσει αρχικά, προέκυψε αναγκαστικά λόγω μη ύπαρξης πτήσης τη μέρα που θέλαμε να φύγουμε - δεν μας χάλασε, ωστόσο). Όπως καταλαβαίνεις, λιώσαμε, 40άρια (το feeling) οι θερμοκρασίες, αλλά τα είδαμε όλα ή ... σχεδόν όλα. Εννοείται πως τα highlights ήταν οι ναοί που δεν είναι στον "τουριστικό" χάρτη και τους είδαμε (σχεδόν) μόνοι μας. Αντιγράφω πιο κάτω το προσωπικό μου top-5, όπως το δημοσίευσα στη σελίδα μου στο Facebook (να προσθέσω εδώ ότι στο Νο.6 βρέθηκε ο (επίσης "άγνωστος") ναός Ta Nei.

Ν° 5: Ta Prohm. Από τους πιο γνωστούς ναούς του χώρου (κυρίως μετά το γύρισμα εδώ, σκηνών της ταινίας Tomb Raider με την Αντζελίνα Τζολί), βρισκόταν στη θέση Ν°.2 μέχρι την προτελευταία μέρα αλλά εκτοπίστηκε την τελευταία από το Ν°.1.
Πολύ όμορφος ναός, έχει δεχθεί σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η επισκεψιμότητά του και να αναδειχθεί το “δέσιμο” της φύσης με τα κτίσματα.

Ν° 4: Angkor Wat. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Το πρώτο μνημείο της χώρας που μπήκε στη λίστα της UNESCO το 1992, αλλά και στη σημαία της, ο λόγος που μας έκανε να θέλουμε να την επισκεφτούμε.
Έχει δεχθεί εκατομμύρια επισκέπτες και έχει φωτογραφηθεί από άλλους τόσους.
Είναι περισσότερο από εμφανείς οι εργασίες που έχουν γίνει ώστε αφ’ ενός να μπορέσει να αναδειχθεί ο χώρος και αφ’ ετέρου να υποδεχθεί τα στίφη.

Ν° 3: Bayon. Ο εντυπωσιακός πυραμιδοειδής βουδιστικός ναός στο κέντρο του Angkor Thom, κτισμένος μεταξύ 12ου-13ου αιώνα (όπως και οι προηγούμενοι), αντιπροσωπευτικό δείγμα του μπαρόκ στυλ της αρχιτεκτονικής των Κμερ, με τις χαρακτηριστικές γαλήνιες και χαμογελαστές πέτρινες φιγούρες του Βούδα.
Οι εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης συνεχίζονται, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την πολύωρη περιπλάνηση στα δαιδαλώδη επίπεδά του, πολλές φορές υπό το βλέμμα αρκετών παρεπιδημούντων μαϊμούδων.

N° 2: Banteay Srey. Αυτός ο υπέροχος πλίνθινος ναός του 10ου αιώνα, αφιερωμένος στον Σίβα, ένας από τους παλαιότερους του αρχαιολογικού χώρου του Άνγκορ, ευρισκόμενος σε απόσταση 25 περίπου χλμ από το κύριο συγκρότημα ναών, έχασε την πρώτη θέση που κατείχε, μόλις την τελευταία μέρα.
Η εμπειρία του να βρίσκεται κάποιος στο χώρο αυτό, μόνος του, μοναδικός επισκέπτης, λίγη ώρα μετά την ανατολή του ήλιου, θαυμάζοντας τα υπέροχα ανάγλυφα και ακούγοντας τη φύση να ξυπνάει, τις φωνές των πουλιών και άλλων ζώων, είναι κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

N° 1: Beng Mealea. Ναός του 12ου αιώνα, αφιερωμένος στον Βισνού, ευρισκόμενος σε απόσταση 40 περίπου χλμ ανατολικά, από το κύριο συγκρότημα ναών… Τι να πω γι αυτόν, τώρα;
Φανταστείτε τον Ta Prohm μέσα στη ζούγκλα…Κυριολεκτικά! Αλλά, μεγαλύτερο… και χωρίς καμία σχεδόν παρέμβαση αναστήλωσης ή εξωράισης, ει μη μόνον της απολύτως στοιχειώδους για να μην καταρρεύσουν κάποια τμήματα και για να μπορέσουν οι ελάχιστοι επισκέπτες να βιώσουν αυτό το εκπληκτικό σφιχταγκάλιασμα της φύσης με τις ανθρώπινες δημιουργίες. Και ανακαλέστε απ’ τη μνήμη σας το “Apocalypse Now!” του Francis Ford Coppola… Δεν περιγράφω άλλο!

Σημείωση 1: Ο Beng Mealea βρίσκεται σε απόσταση 55 χλμ από το Siem Reap.
Σημείωση 2: Η λίμνη, λόγω θέρους, είχε λίγο νερό, βάρκες δεν πήγαιναν στα "επιπλέοντα" χωριά αλλά επισκεφθήκαμε ένα καθ' οδόν για Siem Reap από Phnom Penh, και πάλι μόνοι μας, χωρίς "πακέτα" και επισκέψεις σε φάρμες ή δεν-ξέρω-κι-εγώ-τι-άλλη tourist trap περιλαμβάνεται, 2 ώρες περιπλάνηση κι επαφές με τους ντόπιους, μέχρι και σε γάμο προσκληθήκαμε.
20240411_101506.jpg

Beng Mealea

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.828
Μέλη
39.580
Νεότερο μέλος